Trăiește viața la maxim!

red led light with silhouette of a man

Cu cât trăiesc mai mult pentru mine, cu atât viața mea e mai rea.

Acum, vine cineva și zice: ”Da! E drept, dar e și mai puțin rău decât să trăiești pentru alții, iar apoi să fii așa de dezamăgit. Că oamenii chiar dezamăgesc!”

Hmm… Da!

E un punct pertinent de vedere. Asta nu înseamnă că e și corect.

Dar, mergând pe exemplul acesta, ce ajungem să facem?

Practic ne învârtim în cerc. Am pornit să trăiesc pentru mine. Apoi, mi-am dat seama că nu asta e soluția, că viața devenea din ce în ce mai gravă. Așa că, am decis să trăiesc pentru alții. Și după câteva dezamăgiri lamentabile, am zis că: ”aleg răul cel mai mic, aleg să trăiesc pentru mine”. Bine…până revin la aceleași concluzii și iar voi încerca să trăiesc pentru alții…și tot așa…

UAU! Ce viață…

Și când îi mai auzi pe unii: ”trăiește viața la maxim!”, pe când ei, se învârt în același cerc…

Acum, poate zici în interiorul tău: ”dar este o altă soluție?”

Răspunsul e afirmativ. Doar că, întrebarea mea e următoarea: ”Chiar vrei o viață adevărată? Sau întrebi doar din curiozitate?”

Că dacă e doar simpla curiozitate, mai tentant va fi să încerci din nou și din nou cealaltă etapă din cele două de mai sus.

Dar, dacă e o dorință sinceră de afla adevărul, fiind sătul și acrit de cele două, atunci, citește în continuare.

Noi avem un Creator. Care nu e om. El ne-a lăsat o carte, ca un manual de utilizare a omului. Da, e vorba de Biblia. Acea carte, care, când a fost citită, studiată și aplicată, oamenii au trăit o viață cu adevărat spectaculoasă, atât la nivel individual, cât și la întreaga națiune.

Ei, acum, dacă începi să o citești pentru prima oară și începi cu Vechiul Testament, nu vei înțelege mare lucru, pe care să-l poți aplica.

De aceea, se recomandă citirea Noului Testament mai întâi. Iar Noul Testament, începe cu 4 cărți despre viața și spusele Domnului Isus Hristos.

Iar dacă luăm exemplul vieții Lui și-l transpunem la noi, nu doar că vom trăi o viață la maxim, ci, vom dobândi și viața veșnică.

Bun, și cum facem asta?

El ne spune să credem că El este Fiul lui Dumnezeu. Apoi, dacă noi credem că El este Fiul lui Dumnezeu, vom crede și că El, Dumnezeu, a venit pe pământ, a luat chip de om, a trăit pe acest pământ, dar chiar dacă a fost ispitit ca și noi, El nu a păcătuit niciodată. Și totuși, noi, păcătoșii, L-am răstignit. Astfel, Mielul fără cusur, a fost jertfit pentru păcătele noastre, iar noi, prin Sângele Lui suntem iertați de toate păcatele noastre. De asemenea, credem că El, a înviat a treia zi, iar după aceea, s-a înălțat la cer, stând la dreapta Tatălui, mijlocind pentru cei care aleg să creadă în El; și să ne pregătească un loc, pentru că, ne-a promis că se va întoarce și ne va lua pe ai Lui, în locul pregătit chiar de El.

Știu că e un paragraf mai lung, dar, e cel mai important, așa că dacă ai pierdut firul, nu merge mai departe, ci recitește-l.

Acum, dacă noi zicem că: ”DA! Și eu cred!”

Atunci, citind Evanghelia, vedem totuși că Domnul Isus Hristos, ne-a învățat și cum să trăim această viață. Avem porunci lăsate de El.

Prima este: Să iubim pe Domnul Dumnezeul nostru cu toată inima, cu tot cugetul, punându-ne toată încrederea doar în El.

Iar a doua este: Să ne iubim unii pe alții cum ne-a iubit Hristos pe noi, sau, în altă parte îmi zice: Să îmi iubesc aproapele ca pe mine însumi.

Păi…iar ajungem să trăim pentru alții?

Da! Doar că, e o diferență colosală. Eu nu trăiesc pentru alții. Ci eu, trăiesc pentru Hristos! Iar dacă eu trăiesc cu adevărat pentru El, eu mi-am sacrificat viața, oferindu-mi viața mea, Lui. Astfel, am murit față de păcat și acum, trăiesc o viață nouă, prin Duhul lui Dumnezeu.

Adică, acum, nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine.

Iar Hristos, e singurul care poate trăi cu adevărat pentru alții. Eu, nu pot. El da. Slavă Ție Doamne!

Iar de când nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine, viața mea, o trăiesc cu adevărat la maxim. Bucuria deplină îmi umple viața!

Mă bucur, dar nu doar pentru o clipă, ci o constantă în viața mea. Iar asta…e limitată de acest trup de carne limitat. Aici, pe pământ, experimentez această bucurie, într-o formă limitată. Dar după, Hristos mă va lua la El, în noul trup, în trupul de slavă și mă voi bucura în permanență, la maxim și fără nicio limitare, pentru o veșnicie.

Acesta este crezul meu.

Acum, Domnul Isus Hristos, ne-a zis să facem ucenici și să-I fim martori. Dar despre asta, vorbim în articolul următor.

Până atunci, te invit să te faci și tu părtaș aceleiași vieți. Vino și tu la Domnul Isus Hristos! Și nu amâna! Hai chiar acum!

Domnul Dumnezeu să fie slăvit în veci! Amin.

1 thought on “Trăiește viața la maxim!”

  1. Pingback: Cum se trăiește viața la maxim?

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: