Unde și cum îți usuci rufele spălate?

girl feeling sleepy inside the laundry room
Unde și cum îți usuci rufele spălate?

În articolul de astăzi pornim de la premisa că știi și poți să îți speli rufele murdare. Iar pe deasupra, vom considera că rufele tale, tocmai au fost spălate.

Ce faci de acum? Aceasta este tema de astăzi.

Le iei și le arunci pe jos, apoi te așezi pe ele, cum face copilul din imagine? Apa din ele va face să se prindă de hainele de pe tine și-ți va provoca o răceală trupului tău, deoarece acea apă, care vrea să părăsească țesătura, prin procesul de vaporizare, temperatura ambientului va scade. Este același efect ca și la spray. Dacă îl folosești mai mult, vei observa că lichidul care se transformă în vapori/gaz, răcește containerul.

Tot de asta ne este frig când ieșim de la duș.

Revenind la aruncatul hainelor spălate și ude pe jos, nu doar că mi se va face frig, ci, am garanția că le voi murdări, deoarece, podeaua, tinde să fie unul din cele mai murdare locuri din casă. Cu alte cuvinte, le-am spălat degeaba.

Și dacă tot am discutat despre podea, podeaua se va bucura că a fost curățită, dar, faptul că rufele conțin prea multă apă pentru a curăți podeaua, în funcție de materialul acesteia, se va ajunge la efecte nedorite de nimeni.

Dacă podeaua este din lemn, lemnul se va umfla. Iar dacă podeaua este din piatră, sau gresie, aceasta va fi alunecoasă. În ambele cazuri, podeaua devine extrem de periculoasă pentru cei care locuiesc în acea casă.

Așa că, haideți să ne apropiem cu mult curaj de soluția corectă. Luăm două puncte solide de sprijin, la înălțimea capului unui om adult și întindem o sârmă, sau o sfoară puternică între cele două puncte.

Apoi, luăm rufele curate, una câte una, le scuturăm, le analizăm și le întindem, drepte pe sârma noastră.

Și, cum nouă nu ne place superficialitatea, ne vom ocupa și de anumite detalii foarte importante.

Sârma, sau sfoara, trebuie să aibă anumite proprietăți. Pe lângă puterea de a ține rufele, trebuie să fie și impermeabilă, dar și curată.

Dar haideți să le luăm pe rând.

Prin impermeabil înțelegem că, apa nu trebuie să intre în compoziția ei, nici să o afecteze. De aceea, se folosesc sârme speciale, care nu ruginesc, sau sfori plasticate.

Acum, prin curate, am înțeles deja importanța curățeniei de la podea. Dar, pentru că e vorba aici despre hainele spălate (simbolul sfințirii), accentul trebuie să fie pus pe a rămâne curate rufele după spălare. Astfel că, ca niște buni ispravnici/administratori, înainte de a așeza rufele pe sârmă, luăm cu o cârpă umedă și curată și ștergem sârma de praf, sau de orice alte mizerii care au ajuns pe ea.

Și, un ultim detaliu, extrem de important: încăperea, sau locul unde sunt așezate rufele proaspăt spălate, trebuie să invite vântul lui Dumnezeu și să fie ferit de orice fel de poluare.

Am vorbit pe larg despre vântul lui Dumnezeu, aici. Dar amintim aici, că vântul este cel care ascultă într-u totul de Dumnezeu și împlinește Voia Lui cea bună, sfântă și plăcută. Da! Chiar dacă nouă nu ne place vântul, el face voia lui Dumnezeu! Și aceasta ar trebui să ne dea de gândit și să ne cercetăm să vedem dacă nu cumva noi ne-am depărtat de voia lui Dumnezeu, deoarece, cei care lucrează împreună, pentru un scop nobil și comun, nu se disprețuiesc unii pe alții.

Și da, dacă coșul de fum aruncă resturile focului în direcția vântului, care a venit să ne usuce rufele proaspăt spălate, greșeala nu e la vânt, ci la noi, când am ales locul sârmei.

Sârma o ancorăm într-un loc curat, lipsit de mirosuri urâte, sau de aer murdar.

Fraților, e o onoare ca vântul să vină să ne usuce hainele spălate! Așa că, haideți să tratăm cu respect și cinste pe toți cei care se pun în slujba lui Dumnezeu, pentru a face voia Lui!

Încolo, fraților, fiincă ați învățat de la noi cum să vă purtați și să fiți plăcuți lui Dumnezeu, și așa și faceți, vă rugăm și vă îndemnăm în Numele Domnului Isus să sporiți tot mai mult în privința aceasta.

1 Tesaloniceni 4 cu 1 VDCC

Harului Domnului nostru Isus Hristos să fie cu voi cu toți! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: