Pe cine să votez? Spun cu cine votez și cum am ajuns la această concluzie

woman with a vote pin

Urmează alegerile locale, ce par a fi tratate, în general, de populație, ca fiind așa, mai puțin importante (asta în comparație cu votul pentru președinte).

La alegerile prezidențiale, orice cetățean încearcă să se documenteze și vrea să participe cu votul său, în alegerea unui președinte, cât mai potrivit. Iar prin potrivit, ne referim la: o persoană care să ne reprezinte cât mai bine, pe noi, ca și popor. Un fel de oglindire a populației.

Și nu, nu-i doar manipulare. Îm sensul că, cel care manipulează mai bine, câștigă. Nu! Că dacă funcționează o anumită manipulare pe cineva, înseamnă că acel cineva este caracterizat de o anumită gândire. Dar despre manipulare, vorbim și altădată.

Totuși, dacă e să revenim, la alegerile locale, cumva, ele, nu se bucură de același tratament, pe care îl au alegerile prezidențiale.

Și întrebarea mea e următoarea:

Chiar și cititorii acestui blog gândesc așa?

Adică, n-ar trebui să conteze mai mult pentru mine aproapele meu, decât o persoană pe care, poate, n-ajung niciodată să interacționez față în față? Și când spun interacțiune, mă refer la exact ideea de a mă vedea, de a putea comunica și eventual să am posibilitatea să îmi manifest iubirea față de aproapele.

Eu zic că da. Doar că, în realitate, tratăm lucrurile, cu mai mult interes, unde, autoritatea și puterea firească (stabilită de oameni, asupra oamenilor), este mai mare.

Asta, în condițiile în care, noi, întristăm pe Dumnezeu, exact cum și poporul Israel i-a cerut lui Samuel, să le pună un împărat, om, pentru că, Împăratul Ceresc, Dumnezeul cel Viu și Adevărat, nu este suficient, pentru omul firesc.

Cine are urechi de auzit, aude și va căuta să aprofundeze.

Pentru că nu vreau să fie un articol foarte lung, haideți să trecem la metoda de alegere a candidatului pentru funcția de conducător, indiferent că este vorba de politică (alegeri locale, parlamentare, prezidențiale, etc), sau orice alt domeniu.

Plec de la premisa, că, eu sunt un creștin. Astfel, legea mea, după care mă ghidez în viață, este Biblia (de aceea și trebuie știută, înțeleasă și cunoscută de orice individ în parte).

Dacă, în locul unde locuiesc eu, conducătorul nu este pus de Dumnezeu, ci sunt obligat să îl aleg eu, îmi dau seama că locul acesta, nu e guvernat de creștini veritabili, ci maxim, și-au dat un nume de creștini, pentru interesele personale (exact ca și cu lupii ce își pun piei de oi pe ei).

Iar cum eu nu reprezint majoritatea, cumva sunt obligat să accept acest sistem slab și să încerc să aleg, în calitate de ambasador al lui Dumnezeu. Adică, să-L întreb pe Dumnezeu: ”Doamne, Tu pe cine ai ales în funcția de conducător pentru alegerile la care eu trebuie să merg și să votez?”

Iar ce-mi spune Domnul, exact aia să votez.

Și dacă nu-mi spune nimic Domnul?

Vom expune doar 2 perspective:

  1. Îmi permit să votez pe cineva fără să fiu sigur că acel cineva este ales de Dumnezeu? Că dacă nu sunt sigur, atunci, cu siguranță am mari șanse să votez împotriva Voii lui Dumnezeu!
  2. Înseamnă că, relația mea cu Dumnezeu este atât de superficială, încât Dumnezeu, dacă ar fi să ne întâlnim cu El pe stradă, nu l-aș cunoaște, iar cel mai grav, El însuși ar zice despre mine, același lucru: ”Nu te cunosc!”…

Acum, a ajuns momentul, în care vă dezvălui și metoda, prin care eu am ales candidatul, pe care îl voi vota, fiind sigur, că Dumnezeu l-a pus să fie conducător peste mine (bineînțeles, luând în calcul inclusiv tot ce scrie mai sus).

Eu votez un om, care s-a întâlnit personal cu Isus și a ales să-L slujească pe Isus, ca și ucenic al Lui.

De ce votez așa?

După cum vedeți, sunt mai multe elemente, iar afirmația are și un pic de profunzime.

Dacă acel om, s-a întâlnit, în mod autentic și personal cu Isus, El (Domnul și Mântuitorul Isus Hristos), i-a arătat Voia Lui, cu privire cum vrea El să fie slujit de acel om.

Iar dacă pe unii îi pune să slujească într-un fel, pe unii, îi pune în funcții de conducere (bineînțeles, după ce îi crește și pregătește pentru acel post). Pentru a înțelege bine afirmația din acest paragraf, recomand studierea cu atenție a vieții lui Iosif și a lui David, din Biblie.

Iar, pentru cei care vor și un pic mai mult, vă recomand cu cea mai mare căldură, să luați Biblia și să studiem Filipeni, capitolul 2. Iar ce înțelegem, la nivel de întelect, să punem și în practică, în vederea înțelegerii.

Închei cu un verset (de poftă), din cartea Filipeni:

Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora.

Filipeni 2:4 VDC

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

Dumnezeul cel Sfânt, Viu și Adevărat să fie slăvit, în veci de veci! Amin!

P.S. Dacă vrei să asculți ce și cum îmi vorbește mie Domnul, prin Cuvântul Său, Biblia, am înregistrat 3 episoade (doar audio – adică, poți să asculți, în timp ce faci și altceva), din Ioan 15.

Dacă ești interesat, găsești aici (dă click chiar pe aici – pe scrisul albastru).

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: