Ce faci când nu știi ce să mai faci?

closeup photo of human left hand

Un cititor fidel mi-a propus această temă, pe care m-am gândit s-o și onorez (apropo, dacă dorești să tratez o temă anume, îmi poți scrie și tu).

E chiar interesantă tema, deoarece, cred că fiecare putem întâmpina genul acesta de întrebare, în fiecare zi. Asta, bineînțeles, depinde foarte mult și de cât de pasivi suntem.

Că, dacă eu voi fi pasiv, automat și viața mea, va fi una foarte monotonă și plină de rutină, ceea ce, mă va satisface clipeal (sincer, nu știu dacă există acest cuvânt în română, dar dacă nu exista, uite, că de acuma există – sensul lui fiind: doar pentru o clipă).

Acestea fiind spuse, cei care sunt cu adevărat interesați de o viață pasivă, nici nu se complică să citească înțeleagă acest blog, deci, hai să vedem ceva pentru ceilalți, care caută să se dezvolte personal, căutând inspirație și aici, pentru a-și activa viața și mai mult, eventual, s-o ducă la un cu totul alt nivel.

Și dacă facem așa, viața devine grea. Și cu cât ne asumăm și mai multe responsabilități, cu atât parcă ne întâlnim cu și mai multe întrebări de genul celor din titlu.

Și ce fac majoritatea? Renunță și cedează…

Ei se îndoaie și cad; dar noi ne ridicăm și rămânem în picioare.

Ps.20:8 VDC

Și chiar dacă putem aminti chiar și alte articole mai vechi, prin care știm că vom ajunge la destinație doar prin credință, crezând că nu noi, pe propriile puteri, ci Dumnezeu ne dă puterea, ocrotirea și călăuzirea necesară să putem ajunge acolo, astăzi ne vom limita la acest psalm minunat, scris de David:

Să te asculte Domnul în ziua necazului, să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov, să-ți trimeată ajutor din locașul Său cel sfânt și să te sprijine din Sion!

Să-Și aducă aminte de toate darurile tale de mâncare și să primească arderile tale de tot! (Oprire)

Să-ți dea ce-ți dorește inima și să-ți împlinească toate planurile tale!

Știu de acum că Domnul scapă pe unsul Său și-i va răspunde din ceruri, din locașul Lui cel sfânt, prin ajutorul atotputernic al dreptei Lui.

Unii se bizuie pe carele lor, alții pe caii lor; dar noi ne bizuim pe Numele Domnului Dumnezeului nostru.

Ei se îndoaie și cad; dar noi ne ridicăm și rămânem în picioare.

Scapă, Doamne, pe împăratul și ascultă-ne când Te chemăm!

Psalmul 20: 1-9 VDC

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte să medităm profund la Cuvântul Său!

Fie slăvit Numele Tău, Doamne Dumnezeule, în veci de veci! Amin!

1 thought on “Ce faci când nu știi ce să mai faci?”

  1. Pingback: De ce oamenii pasivi nu înțeleg blogul Educenteza?

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: