Adevărul despre iertare

happy women hugging

Cu toții vrem să fim iertați. Dar o iertare din aia prin care eu doar cer și primesc.

Adică, primesc doar pentru că am cerut și cumva celălalt, dacă eu am mai adăugat și expresia ”te rog frumos”, iertătorul chiar este obligat să mă ierte.

Sau, Dumnezeu este dragoste! Da! Dumnezeu este dragoste! Dar pentru a intra și a rămâne în dragostea Lui, noi trebuie să ne punem toată încrederea în El și să rămânem în Voia Lui, respectând toate poruncile Lui.

Iar poruncile astea le găsim în Evanghelia lui Isus.

Păi, dacă noi nu citim Evanghelia lui Isus, nu căutăm să ne întâlnim cu Isus, noi ne încadrăm la versetul din Apocalipsa.

Iată Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine.

Apocalipsa 3:20 VDC

Adică, chiar nu am cum să aud Cuvântul lui Dumnezeu, dacă eu am o Biblie în casă și ea nu este citită. Iar dacă nu o am, cum mă aștept să descopăr adevărul, dacă, oamenii din jurul meu, nu mărturisesc Evanghelia curată a lui Isus?

Oamenii din zilele noastre, după cum spune Biblia, sunt:

Să știi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, neîmblânziți, neiubitori de bine, vânzărtori, obraznici, îngâmfați; iubitori mai mult de plăceri decât de Dumnezeu; având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceștia.

2 Timotei 3:1-5 VDC

Singura șansă să afli adevărul, este să fugi la Isus, prin Biblie, s-o citești, să meditezi la ea și apoi să o practici, ca s-o poți și înțelege.

Ei, și după ce afli adevărul, cu siguranță, vei vrea să fii și tu considerat copilul lui Dumnezeu, prin credința în Domnul și Mântuitorul nostru Isus Hristos.

Iar dacă vii sincer și recunoscând păcatul din viața ta, te pocăiești (adică îți pare rău și mărturisești păcatul tău), tu ești numai bun să fii iertat complet de Isus, prin Sângele Lui.

Iar după aceea, urmează botezul și ucenicia.

De ce?

Pentru că vrei să te întâlnești cu Isus și să ajungi să Îl cunoști, ca și El să spună despre tine: ”Da, Eu te cunosc!”

Și să rămâi în această relație strânsă cu Domnul și Mântuitorul tău și-al meu. Și dacă Isus mă cunoaște, de fapt, înseamnă că El trăiește în mine, iar eu trăiesc prin El. Și dacă eu trăiesc prin El, asta înseamnă că și eu voi putea ierta ca și El pe aproapele meu, la fel cum și El, m-a iertat pe mine pentru toate păcatele mele.

Iertarea adevărată, chiar nu are cum să vină de la om.

Dar, despre aceasta, ar fi multe de discutat.

Așa că, pentru a nu-ți răpi din timpul tău de citire a Bibliei, mă opresc aici!

Domnul să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: