”Sunt agitat!” – Cum scap de agitație? Cum să nu mai fiu tulburat?

lonely woman standing on rocky coast

Prea multe persoane afirmă în ultima perioadă că: ”sunt agitat!”. Dar câți își doresc să afle răspunsul la întrebarea: ”Cum scap de agitație?”, sau: ”Cum să nu mai fiu tulburat?”

În articolul de azi încercăm să tratăm această temă, cu care marea majoritate a oamenilor, se confruntă zilnic.

”Sunt agitat!”

Imaginea de mai sus reprezintă (cel puțin în viziunea mea), cel mai bine această stare de agitație.

Adică, stau cu picioarele goale, pe o piatră alunecoasă, iar în jurul meu, zgomotul valurilor, care se izbesc constant de pietre, creează o agitație ce îmi neliniștește interiorul.

La prima vedere, ai spune că bat câmpii, dar, fiindcă e un subiect destul de complex, te rog să citești în continuare, altfel, nu vei parcurge întreg argumentul.

Majoritatea oamenilor consideră că ascultatul sunetului mării și a valurilor, e chiar o tehnică terapeutică. ”Nu îmi creează agitație! Ci mă liniștește!”

Da! Într-adevăr, voi putea să scap de agitație învățând de la valuri. Dar, despre aceasta, vorbim imediat.

Înainte de a discuta despre soluție, aș vrea să înțelegem cât mai bine problema.

Problema este că, eu simt acea agitație, crezând că ea vine din exterior, dând vina pe exterior.

Dar, în realitate, am observat că de fapt, agitație din exterior, are efect, doar dacă rezonează cu agitația interioară a omului respectiv.

Adică, eu mă urc pe niște pietre alunecoase, în mijlocul mării, împins de cele mai multe ori de adrenalină, iar la un moment dat, încep să mă stresez că aș putea să cad, (timp în care, realizez că nici echipamentul meu nu este cel corespunzător).

Și atunci, în această stare (cine se-aseamănă, se-adună), valurile, care strigă în gura mare: ”aoleu! piatra aceasta îmi va pricinui căderea!”, rezonează cu starea mea interioară și amplifică agitația mea.

Dar, dacă eu nu am agitație, ce mai amplifică?

Cum scap de agitație?

Acum, poate mulți așteaptă o metodă psihologică. Dar, după cum, nu tractorul ară, ci plugul, psihologia, trebuie văzută, ca pe un instrument limitat la o singură funcție: caută să se crape pământul omului, pentru a se vedea mai bine, exact la nivelul ăla de brazdă.

Dacă vrei un pământ plantabil, vei avea nevoie de încă câteva procese asupra pământului, pentru ca acesta să rodească, iar aceste procese, sunt făcute cu instrumente, pe care plugul, nu le mai poate realiza.

Iar, ca soluție, nu că voi căuta să îți prezint celelalte echipamente, ci, mai degrabă tractorul, la care vei putea conecta tot felul de instrumente și nu doar atât.

Ci, îți vei putea face treaba cu ele, deoarece tractorul le va putea trage.

Și înainte de această dezvăluire, gândește-te, că la tractor, nu vei mai fi tentat să conectezi instrumente inutile, deoarece prinderea de tractor, este una standard. Iar instrumentele sunt construite să poată fi prinse la tractor, nu invers (tractorul pentru instrumente).

Tractorul nostru, este de fapt, simbolul pentru Cuvântul lui Dumnezeu.

Iar eu, mă bucur constant și continuu, cât timp, eu sunt în interiorul Lui.

Dacă stau în afara Lui, văd doar că mă îngrijorez. Ca mai apoi să dau vina pe faptul că e mare ogorul, ori că pământul e prea ud, ori prea uscat, ori are prea multe gunoaie, ori prea mult praf, ori ciorile sunt mult prea multe.

Dar, dacă mă urc în Cuvântul lui Dumnezeu, El va face totul, în timp ce eu, plin de pace și de liniște, voi privi înainte la minunile pe care El mi le-a pregătit.

Cum să nu mai fiu tulburat?

Dacă, să scap de agitație, înseamnă să intru în Cuvântul lui Dumnezeu, ca să nu mai fiu tulburat, trebuie să rămân în El.

Dar, dacă eu beau dintr-un izvor, o apă tulbure, în interiorul meu, voi vedea agitație și tulburare.

În schimb, dacă voi bea apa vie, pe care Domnul Isus Hristos ne-o dă, voi găsi pace, liniște, bucurie și cel mai important: viața veșnică.

Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu în veac nu-i va fi sete, ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va țâșni în viața veșnică.

Ioan 4:14 VDCC

Cât de frumos, plăcut și benefic este Cuvântul lui Dumnezeu!

Isus le-a zis: ”Eu sunt Pâinea vieții. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată și cine crede în Mine nu va înseta niciodată.

Ioan 6:35 VDCC

A crede în Domnul Isus Hristos, înseamnă să rămânem în El, fără să mai purtăm grijă de firea pământească.

ci îmbrăcați-vă în Domnul Isus Hristos și nu purtați grijă de firea pământească, pentru ca să-i treziți poftele.

Romani 13:14 VDCC

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

A Lui, prin care totul s-a făcut, toate sunt ale Lui, pentru că El este totul, să fie slava, în veci! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: