Ascultarea – o perspectivă pertinentă

woman wearing black sleeveless dress holding white headphone at daytime

Nu știu câți citesc articolul, exact atunci când și apare. Dar dacă ești un cititor de genul acesta, al Educentezei, atunci, azi dimineață, în loc să fi primit notificarea de articol nou, (articolul de vineri dimineață), nu ai auzit nimic.

Poate te-ai uitat și la telefon să nu fie pe silențios, sau poate că ai verificat să ai internetul activat. Și orice făceai nimic.

Ba încă ai zis că intri tu direct pe site, folosind chiar educenteza.ro, ori un link mai vechi. Și ce să vezi, nimic…

Ai mai așteptat și după 2-3 verificări de genul celor de mai sus, te-ai lăsat păgubaș(ă) și ți-ai văzut de-ale tale.

Te-ai fi putut și supăra, doar pentru că eu nu am mai fost consecvent, iar aceasta să te fi determinat pe tine să zici: ”gata cu Educenteza!”.

Dar, dacă am transpune același scenariu, la raportarea noastră față de Dumnezeu?

Pentru că, dacă Educenteza este părăsită, pe mine nu mă deranjează. Deoarece eu nu scriu pentru rezultate. Ci pentru că asta îmi cere mie Domnul, acum și aici, indiferent de rezultate.

În schimb, dacă-L părăsim pe Isus, doar pentru că nu avem noi răbdare, sau chef, atunci e grav.

Atât de grav, încât vom aștepta să ni se vorbească, dar nu vom mai auzi nimic. Iar atunci, să vrei s-asculți, nu mai ai nici ce și nici cum…

De ce n-am face totul la timpul lor?

Iar pentru ascultarea față de Isus Hristos, chiar nu ne putem permite să zicem ”mâine”. Ci Biblia ne învață clar:

Luați seama, dar, fraților, ca niciunul dintre voi să n-aibă o inimă rea și necredincioasă, care să vă despartă de Dumnezeul cel Viu. Ci îndemnați-vă unii pe alții în fiecare zi, câtă vreme se zice ”astăzi”, pentru ca niciunul din voi să nu se împietrească prin înșelăciunea păcatului. Căci ne-am făcut părtași ai lui Hristos, dacă păstrăm până la sfârșit încrederea nezguduită de la început, câtă vreme se zice: ”Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile, ca în ziua răzvrătirii.”

Evrei 3:12-15 VDC

Nu cred că e nevoie de mai mult.

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: