Știrile de Marți

Săptămâna aceasta vorbim despre respect.

Și ce ziceți? Am avea ceva știri legate de respect? 😁

Uite, avem o știre interesantă.

Este vorba despre mașina cu apă, sau mai bine zis, cu hidrogen. Mai exact, niște băieți din Italia, au luat un concept destul de vechi și l-au făcut un produs ce poate fi vândut / cumpărat, pus pe orice tip de autovehicul cu ardere internă (dacă ai Tesla, sau orice altă mașină electrică, nu va merge).

Produsul în sine nu e mare scofală, e un butoiaș în care se pune ceva apă distilată (să nu se umple furtunașele de calcar), se pun doi electrozi, iar când curentul trece prin apa respectivă se realizează hidroliza apei, adică: din H2O vom avea H + O. H (hidrogenul) este un combustibil foarte bun, iar O (oxigenul) face posibilă arderea. Da! Așa de minunată e Creația lui Dumnezeu!

Acum, un sistem de genul acesta începe de la 960 Euro (pe mașini mici) și ajunge la 2000 Euro pentru camioane.

Deoarece n-am mai atins în mod direct categoria educație financiară, aș dori să vă ofer o idee de făcut bani, chiar două, cu acest hidrogen.

  1. Dacă ai vreun atelier auto, băieții par să caute colaboratori. Iar practic tu tot ce trebuie să faci e să te pui pe harta atelierelor oficiale. Astfel ai mai făcut rost de un nou serviciu (ușor de montat), dar și de un nou tip de clienți, care, poate înainte mergeau la concurența ta. Și uite, dacă tu ești într-un oraș mai micuț și devii atelier oficial, nu doar că există posibilitatea să vină clienții de la concurența ta din oraș, dar și din zonele vecine, chiar orașe mai mari, în cazul nostru: clienți din Botoșani și din Suceava.
  2. Dacă nu ai atelier auto și nu ești așa încântat de idei, dar totuși îți place să meșterești, respectiv să înțelegi cum funcționează unele lucruri, ai putea să gândești o soluție cu hidrogen pentru a încălzi locuințele. Lumea e destul de sătulă de plătit enorm la gaze, pe lemne, chiar și pe brichete. Tu aici trebuie să faci o automatizare prin care bagi cantitatea optimă de hidrogen și oxigen, astfel încât soba, sau centrala, să se încălzească, dar totuși să nu ai pierderi inutile. Ca avantaje ar fi: e mult mai simplu să pun un butoi de 10 Litri, lângă sobă, de apă distilată. Ideea aceasta, are un potențial de profit mult mai mare, dar necesită și mult mai multe abilități și mai mult timp.

Dacă tu faci vreuna din aceste idei și nu găsești clienți, poți apela la mine și te pot ajuta și cu o strategie de marketing, personalizată pentru tine.

Uite și un videoclip, în care un băimărean și-a instalat deja pe un Logan, sistemul.

Videoclipul pare să fie mai degrabă o reclamă decât un interviu, de aceea l-am și pus. În opinia mea, nenea ăsta, și-a făcut atelierul oficial de instalare. Acuma, tu nu fi ca restul oamenilor și să zici: ”vai! e reclamă! De fapt încearcă să îmi vândă asta”. Ci gândește corect: ”Dacă îmi place ideea, hai s-o testez din perspectiva de client, iar dacă văd că funcționează, poate implementez una din cele 2 idei de mai sus”.

Asta înseamnă să tratezi cu respect!

În niciun caz, nu ce exemple primim de la conducătorii țării, care o dau cu stângul în dreptul de numa numa, dar mesajele transmise sunt extrem de dăunătoare.

Hai să luăm cazul cu fumatul în încăpere. Păi prim-ministrul fumează în interiorul unei clădiri închise (minim 4 pereți), iar după aceea ni se transmite că a plătit amenda online, folosind platforma ghiseul.ro . Serios? Adică, mesajul transmis este acesta: dacă ai bani, încalcă legea! Un mesaj lipsit de orice fel de etică și morală! Iar cel mai grav, arată de fapt lipsa completă de respect față de cetățean.

Să încalc legea în mod conștient, intră la capitolul crimă cu premeditare. Iar dacă, la prima abatere, ar trebui luat amendă, la a doua abatere, dosar penal, sau chiar închisoare.

Dar, să vedeți aici știre. Pentru angajații ce au intrat în șomaj tehnic, angajatorului i se face dosar penal. Pentru ce crezi?

Pentru că i-ar da treabă! Până aici sună bine. Dar știi ce se mai poate considera treaba? Trimiterea unui mail de la angajatul ce stă în șomaj tehnic, este considerată tot treabă. Deci, dacă eu ca și angajator, îi cer angajatului meu, ce acum stă în șomaj tehnic, să-mi trimită pe mail pontajul lui, din perioada în care a lucrat, autoritățile îmi fac dosar penal, mie, pentru că l-am pus la muncă pe om.

Bun, hai să tragem o concluzie!

Lumea e din ce în ce mai stricată, mai lipsită de moralitate, etică și principii biblice sănătoase. Soluția de succes este aceasta: retrage-te puțin, caută să-L cunoști pe Dumnezeu, prin Cuvântul Său, Biblia. Citind Biblia, din dorința de a găsi pe Dumnezeu, Duhul Sfânt, te va cerceta. Îți va deschide ochii și vei ști și cum să te rogi și vei înțelege și Scripturile. Ca mai apoi, când tu vei fi născut din nou, când tu vei trăi prin Isus Hristos, Domnul și Mântuitorul nostru, cu dragostea aceasta, te vei putea raporta la oameni în modul etic și moral. În modul în care îi vei sluji din dragoste. Iar faptul că tu vei fi o lumină în acest dens întuneric, vei fi binecuvântat de Dumnezeu și nu vei mai duce lipsă de nimic!

1. Voi binecuvanta pe Domnul in orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna in gura mea.
2. Sa mi se laude sufletul in Domnul! Sa asculte cei nenorociti si sa se bucure.
3. Inaltati pe Domnul impreuna cu mine. Sa laudam cu totii Numele Lui!
4. Eu am cautat pe Domnul, si mi-a raspuns: m-a izbavit din toate temerile mele.
5. Cand iti intorci privirile spre El, te luminezi de bucurie, si nu ti se umple fata de rusine.
6. Cand striga un nenorocit, Domnul aude si-l scapa din toate necazurile lui.
7. Ingerul Domnului tabaraste in jurul celor ce se tem de El si-i scapa din primejdie.
8. Gustati si vedeti ce bun este Domnul! Ferice de omul care se increde in El!
9. Temeti-va de Domnul, voi, sfintii Lui, caci de nimic nu duc lipsa cei ce se tem de El!
10. Puii de leu duc lipsa si li-e foame, dar cei ce cauta pe Domnul nu duc lipsa de niciun bine.
11. Veniti, fiilor, si ascultati-ma, caci va voi invata frica Domnului.
12. Cine este omul care doreste viata si vrea sa aiba parte de zile fericite?
13. Fereste-ti limba de rau, si buzele de cuvinte inselatoare!
14. Departeaza-te de rau si fa binele; cauta pacea si alearga dupa ea!
15. Ochii Domnului sunt peste cei fara prihana, si urechile Lui iau aminte la strigatele lor.
16. Domnul Isi intoarce fata impotriva celor rai, ca sa le stearga pomenirea de pe pamant.
17. Cand striga cei fara prihana, Domnul aude si-i scapa din toate necazurile lor.
18. Domnul este aproape de cei cu inima infranta si mantuieste pe cei cu duhul zdrobit.
19. De multe ori vine nenorocirea peste cel fara prihana, dar Domnul il scapa intotdeauna din ea.
20. Toate oasele i le pazeste, ca niciunul din ele sa nu i se sfarame.
21. Pe cel rau il omoara nenorocirea, dar vrajmasii celui fara prihana sunt pedepsiti.
22. Domnul scapa sufletul robilor Sai, si niciunul din cei ce se incred in El, nu este osandit.
Psalmul 34: 1-22 VDC

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

P.S. Nu uita să te abonezi la blog (notificări, email, sau Facebook), să dai distribuie, iar dacă vrei să mai adaugi ceva, scrie și un comentariu!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: