Știrile de Marți

Tocmai ce-am lăsat noaptea să treacă și am venit la tastatură, să scriu. Mă gândeam la cele mai actuale știri (eu personal, nu le pot numi știri, dar vorbim despre ele un pic mai jos) și aveam o față tristă. Dar, înainte de a scrie, am oftat adânc, iar după aceea am schimbat macazul, având un zâmbet pe față.

Ce-ar fi să analizăm o știre aparent neștire?

Rusia a declarat, în ultima perioadă o grămadă de noi cazuri de Coronavirus. Ca să vorbim pe numere, în ultima lună, de pe 9 Mai, până ieri (8 Iunie), s-au înregistrat 277,982 de noi cazuri de confirmați. Rusia, în momentul de față având 476,658 de cazuri, ocupând locul 3, după SUA (locul 1 cu 2,026,493 de cazuri) și Brazilia ( cu 710,887 de cazuri).

Atenție! Vorbim despre un clasament bazat pe numărul de cazuri confirmate și nu pe morți. Pentru că Rusia, are 5971 de morți, iar Marea Britanie, cu 287,399 de cazuri, are 40,597 de morți.

Și dacă tot vorbim despre morți, sunt 18,670,938 de avorturi, doar anul acesta! Iar creșterea nu mai este la secundă, ci sub o secundă (adică, pe la 0.6 secunde, mai apare un nou avort)…

Da, noi aici, știm că știrile cele mai discutate și în vogă sunt de fapt doar distrageri de la adevăratele știri. La fel cum a fost și cu acest Coronavirus. Ce se lucra în spate? O criză bazată pe frică și panică, pentru a avea parte de o masă mult mai ușor de manipulat.

Că hai să fim serioși, dacă ești un olar, nu-ți alegi cel mai bun pământ să modelezi? Doar nu te apuci să modelezi pietre de stâncă… Aia e treabă de sculptor!

Totuși, care e faza cu Rusia? Oare vor ceva bani de la OMS? Sau e o mișcare a alianței Ruso-Chineză?

Oare așa de scumpe au fost aceste proteste anti-rasism? Așa se pare, nu? Cu toate că, ele s-au făcut, și încă se fac, de zeci de ani, chiar la cele mai înalte niveluri (exemplu: cel mai popular domeniu unde se fac îndoctrinările progresiste și pro-comuniste se fac în școli, dar spuse pe șleau în facultăți).

De ce? Păi, un tânăr vrea să se afirme, dă de viața grea, aia normală, nu-i place, așa că, caută scurtături. Iar unele șoptite de băieții cu steagul roșu sunt: ieși în stradă, militează pentru a apăra natura, animalele, minoritățile defavorizate și negrii uciși de albi.

Toate acestea fac parte din a crea o frică și panică și mai mare, prin care un stat să abordeze o perspectivă și mai extremistă. Ori anarhie, ori socialism. Și bineînțeles că se va alege socialismul, eventual modelul chinez.

Dar totuși, săptămâna aceasta, noi vrem să abordăm subiectul Copacii.

Ce se mai aude de proiectul: O Pădure cât o țară?

Aa, stai că oamenii s-au mai calmat în ceea ce privește pădurile, deoarece s-a semnat deja legea cu interzicerea exportului de buștean pe 10 ani de zile, de către președinte.

Cum se pot calma ai noștri cu acest praf în ochi? Se pare că ei nu înțeleg prea bine problema.

Carpații României, în special cei Orientali, au fost cheliți în ultima perioadă. Dar cea mai mare parte din acești bușteni, nu au părăsit țara așa. Au ajuns în cele mai mari fabrici de lemn din Europa (care sunt în România). Aceste fabrici, cumpără aproape tot lemnul oferit de Ocolul Silvic, la nivel național, apoi, cumpără și cea mai mare parte din lemnul tăiat ilegal, dar pentru că sunt atât de mari, ei mai aduc lemn și din Ucraina.

Acum, care e sensul legii? E praf în ochi! Legea n-are nicio treabă cu realitatea. Dar mulțimea s-a mulțumit cu această lege…

Dacă e să vorbim strict de copaci, ei sunt ca oamenii: se nasc greu, se dezvoltă greu, dar sunt ușor de omorât. Chiar și așa, din acele semințe, ies alte generații, având drept model, doar rădăcinile și un trunchi tăiat, de aproximativ 30 de cm înălțime…

Continuăm și mâine discuția.

Până atunci, Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: