Știrile de Marți

Lumea în care trăim e plină de tot felul de păcate. Iar oamenii din Media și-au dat seama că știrile trebuie să fie bazate pe tot felul de păcate, pentru a crea audiență.

Astfel, la ora actuală, nu avem un canal de știri, în care să nu ni se prezinte ce păcate au mai făcut unii și alții.

Știrea cea mai mare este că Biblia ne prezintă și ea exemple cu oameni ce-au săvârșit și ei păcate. Doar că, deosebirea e una colosală! Biblia prezintă păcatul ca pe ceva rău, murdar, înjositor și scârbos, dar prezintă și efectele și soluția de a scăpa de el, cu scopul de a-l ajuta pe cel care vrea, să scape de efectele nocive ale păcatului.

Media, în schimb, prezintă păcatul ca pe ceva de dorit, ceva după care să tânjești. Și fac aceasta, prezentând tot felul de tehnici de manipulare, prin care ori e un accident, ori ca pe o dorință ce-a tot ținut-o ascunsă, iar după aceea nu s-a mai putut stăpâni. Dar în momentul în care se prezintă doar păcatul, ca mai apoi să nu să zică nimic de rău, ci eventual un text de genul: ”n-a mai putut rezista și a cedat”, transmiți omului cumva că e normal să îți sară și ție supapele și să te lași pradă păcatului.

Deci, dacă în Biblie, păcatul este prezentat astfel încât cititorul să fie el câștigat, în Media, singurul câștigător este realizatorul de știri păcătoase, ascultătorul/cititorul fiind cel care pierde aici, atât timp, energie, cât și un handicap puternic în lupta cu păcatul.

De aceea, pe Educenteza, scopul principal al secțiunii: Știrile de Marți, este de a elimina obiceiul nociv, de a pierde timpul cu așa zisele știri din Media. Ca mai apoi, să ne ocupăm de știrea care chiar contează: Vestea Bună a Evangheliei.

Și, dacă ar fi să revenim la știri, cea mai mare parte a populației, chiar și cei care se declară creștini, nu știu, nu au înțeles și nici nu știu s-o prezinte și altuia într-un mod ușor de înțeles Evanghelia lui Hristos, conform Bibliei.

Fiind afectat puternic de acest lucru, am hotorât să îmi pun talanții puși de Domnul în mine în negoț și să încep un grup de studiu Biblic, cu exact aceste obiective.

Dar calea de intrare (cel puțin la prima ediție) e foarte îngustă:

  • trebuie să fii băiat tânăr,
  • trebuie să ai dorința de a alege să renunți la timpul liber, ca să studiezi Biblia,
  • Să ai capacitatea de a fi disciplinat și să te ții de treabă pe o perioadă mai lungă de timp (minim 3 luni)
  • trebuie să locuiești în preajma Dorohoiului

Aa, sunt locuri limitate: 6 locuri maxim, din care 3 sunt luate deja.

Acum, dacă există interes și din partea cuiva care ar vrea să studieze Biblia într-un grup, dar nu îndeplinește toate cerințele, scrie-mi, poate te pot ajuta, ori poate dacă există interes, facem ceva și online.

Aveam notate cu totul altceva, dar mă bucur că Domnul m-a direcționat înspre știri (cred eu) mai utile/folositoare.

Așa că, mă opresc aici, dar nu închei fără să citim ceva din Biblie împreună:

Mustrări făcute fariseilor
14 Fariseii, care erau iubitori de bani, ascultau și ei toate lucrurile acestea și își băteau joc de El. 
15 Isus le-a zis: Voi căutaţi să vă arătaţi neprihăniţi înaintea oamenilor, dar Dumnezeu vă cunoaște inimile; pentru că ce este înălţat între oameni este o urâciune înaintea lui Dumnezeu.
16 Legea și prorocii au ţinut până la Ioan; de atunci încoace, Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu se propovăduiește: și fiecare, ca să intre în ea, dă năvală.
17 Este mai lesne să treacă cerul și pământul decât să cadă o singură frântură de slovă din Lege.
18 Oricine își lasă nevasta și ia pe alta de nevastă preacurvește și cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbatul ei preacurvește.”
Pilda bogatului nemilostiv
19 „Era un om bogat, care se îmbrăca în porfiră și in subţire și în fiecare zi ducea o viaţă plină de veselie și strălucire.
20 La ușa lui, zăcea un sărac numit Lazăr, plin de bube.
21 Și dorea mult să se sature cu firimiturile care cădeau de la masa bogatului; până și câinii veneau și-i lingeau bubele.
22 Cu vremea, săracul a murit și a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și l-au îngropat.
23 Pe când era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, și-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui
24 și a strigat: ‘Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine și trimite pe Lazăr să-și înmoaie vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci grozav sunt chinuit în văpaia aceasta.’
25 ‘Fiule’, i-a răspuns Avraam, ‘adu-ţi aminte că, în viaţa ta, tu ţi-ai luat lucrurile bune, și Lazăr și-a luat pe cele rele; acum, aici, el este mângâiat, iar tu ești chinuit.
26 Pe lângă toate acestea, între noi și între voi este o prăpastie mare, așa ca cei ce ar vrea să treacă de aici la voi sau de acolo la noi să nu poată.’
27 Bogatul a zis: ‘Rogu-te dar, părinte Avraame, să trimiţi pe Lazăr în casa tatălui meu,
28 căci am cinci fraţi, și să le adeverească aceste lucruri, ca să nu vină și ei în acest loc de chin.’
29 Avraam a răspuns: ‘Au pe Moise și pe proroci; să asculte de ei.’
30 ‘Nu, părinte Avraame’, a zis el, ‘ci, dacă se va duce la ei cineva din morţi, se vor pocăi.’
31 Și Avraam i-a răspuns: ‘Dacă nu ascultă pe Moise și pe proroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.’
Luca 16:14-31 VDC
Continuăm discuția despre păcat și în articolele următoare. Dar până atunci, poți să distribui, să dai un comentariu și să te abonezi la blog (ori pe mail, ori notificări, ori să urmărești pagina de Facebook).
Nu mai rămâne decât să ne bucurăm de Cuvântul dulce al lui Dumnezeu, să medităm la El, să-L studiem, dar și să-L experimentăm mai mult!
Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

 

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: