Știrile de Marți – 21

Acum 2 săptămâni am vorbit un pic despre mulțumire. Săptămâna trecută am vorbit despre iertare.

Așa că, săptămâna aceasta vorbim (poate ți-ai dat deja seama din întrebarea de Luni) despre ascultare.

Fiind la capitolul știri, haideți să vedem ce mai vrea mass-media, sau oamenii din conducere, să ne facă să ascultăm.

O știre recentă văzută spunea că se discută să fie obligatorie masca, prin zonele aglomerate, chiar dacă este vorba despre zone aflate în aer liber, de genul piața.

Și aici intervin câteva aspecte pe care aș vrea să le amintesc.

În fazele de început se spunea că virusul nu ar rezista la temperaturi de peste 23 de grade. Bine, așa se credea pe atunci. Dar nu acesta este aspectul de discuție. Ci, pornind de la temperaturile pe care noi abia le îndurăm pe afară, ni se spune să punem masca pe față în aer liber, într-o piață, cu scopul de a salva vieți și de a fi responsabil în a nu răspândi virusul mai departe.

Deci, cumva mi se zice că dacă port masca, contribui și la sănătatea mea, dar și a celor din jurul meu.

Totuși, vedem că aproape toți specialiștii spun că masca este un confort psihologic decât să aibă vreo eficiență. Deci, e mai mult un simbol decât ceva care să contribuie la sănătate, sau să oprească răspândirea.

Ei bine, acest simbol, sau o cvasi protecție, se vrea a fi impusă în aer liber, unde temperaturile sunt atât de mari, umiditatea este deja suprasaturată, astfel încât respirația individului, fără mască este realizată, de către organism, cu mari dificultăți.

Iar dacă la aceste situații limită mai adăugăm un simbol al responsabilității civice, simbol ce îmi reduce considerabil cantitatea de aer proaspăt. Și aici cel mai tare mă deranjează că masca crește foarte mult cantitatea de dioxid de carbon (aerul expirat de plămâni), apoi oxigenul este din ce în ce mai puțin, iar peste toate acestea, umiditatea (deja crescută în atmosferă foarte mult), este atât de mare, încât masca are stropi mari formați în interior.

Deci, dacă eu, când aleg să îmi cumpăr ceva din piață, urmărind să mănânc ceva mai sănătos decât ceea ce îmi oferă marile corporații, trebuie să-mi supun corpul la o serie de situații mai extreme decât sunt deja, unde este responsabilitatea celui ce mă obligă la o astfel de acțiune?

Înțeleg să ascult de cineva care îmi prezintă niște argumente, dar eu vreau ca ascultarea să fie benevolă. De ce să nu mi se acorde acest drept fundamental, de a decide pentru mine, ce consider eu, ca și individ ce este mai sănătos pentru mine?

Și nu, nu vorbesc acum despre orice, pentru că dezbaterea ar fi prea lungă. Ci haideți să vorbim strict despre măști.

În România, este obligatoriu de purtat masca, cel puțin la interior, în spații publice.

Dar îi vedem pe cei din conducerea țării, gen chiar președintele, că merge la Bruxelles, la summit-ul UE și nu poată masca.

Răspunsul venit de la administrația prezidențială este unul de-a dreptul interesant: ”purtarea măștii a fost opțională și nu obligatorie”.

Deci, președintele României, când prinde un stat/eveniment/prilej, unde masca nu este obligatorie, alege să nu poarte masca. În schimb, cetățenii români, să poarte obligatoriu mască și când merg prin piață, în aer liber.

Unde e logica și responsabilitatea aici?

Dacă doriți să vedeți sursa și imaginile, dați click pe scrisul albastru, aici.

Cu toții știm că, un copil, nu va asculta niciodată de părinții lui, din convingere, dacă își vede părinții încălcând ei înșiși propriile reguli.

Noi numim astfel de părinți, niște părinți iresponsabili și inconștienți, pentru că nu își dau seama că, prin exemplul lor, ei își îndeamnă copiii la neascultare, nesupunere și chiar îi ațâță la mânie.

Iar dacă transpunem exemplul de la familie la societate, legăturile sunt evidente, pentru că practic structura de autoritate, în societate, este inspirată tot din familie.

Dar, media, nu vrea să discute lucrurile în favoarea cetățenilor acestei țări. Ci, se pune accent pe știrea de genul: ”de la summit România a obținut 79.9 miliarde de euro”.

Acesta să fie prețul pe care noi ne vindem statutul de țară creștină și liberă?

Ce credeți? Va fi obligatorie masca și în piață? O vedeți utilă?

Aștept comentariile voastre, mai jos, unde să dezbatem puțin lucrurile, să vedem împreună, o perspectivă mai largă.

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

P.S. Am adăugat o nouă funcție pe site. Este vorba despre articolele populare (dacă ești de pe telefon, trebuie să dai mai în jos, sub rubrica de articole similare și de comentarii, unde vei putea vedea cele mai citite articole.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: