Ție cum îți vorbește Dumnezeu?
Așa de frumoase, pline de înțelepciune și de benefice sunt discuțiile despre cunoașterea lui Dumnezeu la nivel personal, încât chiar e singurul subiect ce merită vorbit, gândit și meditat o viață-ntreagă.
Și da, nu mă aștept să ating întreg subiectul, care este foarte vast și frumos. Dar oricât de slab ar fi începutul, e un punct de plecare și face mai mult decât o dorință, sau plan fără început.
Haideți să începem de la imaginea cu microfonul. Chiar dacă cineva vorbește la microfon și nu cântă, poate să-mi încânte urechile cu vorbele și cuvintele pe care le aud captate de microfon și amplificate prin boxe.
Numai că microfonul și boxele fac parte dintr-un sistem PA, care înseamnă adresare la public. Când vreau să transmit ceva unei singure persoane nu folosesc un sistem PA, ci, îi pot vorbi direct acelei persoane gură către ureche și nu: gură – microfon – mixer – amplificare – boxe – ureche.
De ce? Pentru că un sistem mai complicat se poate strica mai repede și din mai multe cauze…
Mai este aici o perspectivă: ”De ce ar alege Dumnezeu să-mi vorbească prin microfon și nu în mod direct, la nivel personal?”
Am o imagine foarte bună pentru aceasta:
Eu dacă aleg să-i învăț niște taine ale acestei lumi, pe copiii mei, le voi spune într-un loc intim, în care mesajul se izbește de pereții, geamurile și ușile închise, rămânând în aceeași încăpere secretele.
Timpul trece, iar copiii mei încep să aplice cu succes și să se bucure de rezultatele acelor taine. Și astfel unii care nu au beneficiat de aceste taine, vor încerca să se apropie de copiii mei, vor căuta să se împrietenească cu ei și să fie învățați și ei aceleași secrete. Iar copiii mei se vor bucura foarte mult să le împărtășească cu prietenii lor.
Totuși, pentru ceilalți, care sunt mândri și fricoși, uneori eu voi ține niște prelegeri publice, printr-un sistem PA, prin care voi căuta să le aduc aminte copiiilor mei și prietenilor lor să se țină de făcut binele, dar scopul microfonului și a boxelor este mai degrabă îndreptat înspre acei oameni mândri și fricoși care stau după zid și ascultă.
Iar dacă nu era microfonul, sunetul nu ajungea până după zid.
Totuși, trebuie precizat faptul că atunci când vorbesc la microfon, nu pot intra în detalii și în adevăratele taine, ci e doar o invitație să vii să stai la masă cu mine și copiii mei.
Deci, când sunetul vine la tine prin microfon și boxe, e ca și cum îți vine mirosul îmbietor de mâncare. Dar, încă n-ai gustat, nici n-ai mâncat ca să te saturi. Ci doar ai mirosit și sper că ai lăsat și frica și mândria și ai răspuns invitației de a te așeza la masă.
Și dacă ai făcut așa, deja la masă nu se mai folosește microfonul.
Bineînțeles, tatăl de aici nu sunt eu, ci este simbolizat Dumnezeu Tatăl, care stă la masă cu fiii Lui și le vorbește la nivel personal fiecăruia în parte.
Iar dacă nu știi sigur cine sunt fiii lui Dumnezeu, avem un verset în Biblie care răspunde clar la aceasta:
Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu, născuți nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.
Ioan 1: 12-13 EDC100
Iar acest El, prin care Dumnezeu ne dă dreptul să ne facem copii ai lui Dumnezeu, este Domnul Isus Hristos, dacă îl primim pe El în viețile noastre și ne punem toată încrederea în Numele Lui.
Slavă Domnului pentru așa mare har! (har = dar nemeritat)
Deci, ție cum îți vorbește Dumnezeu? De la microfon, sau la nivel personal, în timp ce te hrănește ca să crești și să te poți bucura și mai mult de El?
Mulți se împotmolesc și evită să vină la masa Domnului din cauza că la masă ar fi niște oameni îndoelnici, dar Domnul Isus a stat la masă cu Iuda, cel care L-a vândut…
Eu nu mă duc la masă ca să pierd timpul cu ceilalți invitați, ci vreau să câștig timpul și să mă satur cu apa, bucatele și cuvintele Domnului Isus Hristos!
Și o ultimă întrebare care ar putea fi un întreg articol este aceasta: ”Dacă stau la masa Domnului, El cum îmi vorbește? Ca unui nou născut, ca unui copil mic, mare, tânăr, sau ca unui adult?”
A lui Dumnezeu să fie toată slava, în veci! Amin.