2021 – un an nou, sau o nouă zi?

light painting at night

Chiar nu știu dacă au fost, sau nu artificii aseară pe cer, pentru că, de la 10 (ora 22), pana pe la 6 dimineață, eu m-am odihnit. Și ce odihnă. Copiii au dormit profund, astfel, am reușit și noi, părinții, să ne odihnim.

Cred că acesta este un cadou foarte frumos și bine venit, pe care Domnul ni l-a dăruit, într-o seară când alții aleg să orbecăiască fără vreun scop, prin întuneric.

Bineînțeles că eu nu vorbesc aici despre faptul că odihna pe care Domnul ne-a dat-o, s-ar referi numai la odihna trupului, sau doar la o singură noapte, ori dacă nu ai copii, să crezi că nu poți beneficia de această odihnă.

Încearcă să vezi imaginea de ansamblu aici. Domnul ne-a invitat să intrăm în odihna Lui.

Veniți la mine toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.

Matei 11:28 VDC

Mulți nu înțeleg despre ce odihnă este vorba. Dar, în același timp, nici nu studiază Biblia să caute răspunsuri.

Așa că, haideți să mai luăm ceva referințe. Și bineînțeles, vedem ce zice Domnul Isus, în continuare, în Matei 11:29.

Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihna pentru sufletele voastre.

Matei 11:29 VDC

În mod paradoxal parcă, în loc să ne zică să dormim mai mult, Domnul Isus, ne pune la treabă, pentru a găsi odihna pentru suflet. Și nu înseamnă că muncesc până o găsesc și apoi stau. Nu!

Această odihnă a sufletului o am cât timp rămân în El.

Așa de multe lucruri am putea spune despre această odihnă. Iar despre a rămâne în El, în Domnul Isus și El să rămână în noi, am putea scrie o viață întreagă și tot n-am epuiza subiectele.

Dar aici, nu e vorba de a scrie mult și a rămâne la nivel teoretic. Că dacă ajungem să cunoaștem mult, s-ar putea să cădem în capcana cărturarilor, care studiau mult, dar nu puneau în practică.

Așa că, consider că e mai bine să beneficiem de această odihnă pe care Domnul ne-o dă, dar nu la nivel teoretic, ci practic, să trăim!

Iar dacă ți se pare că se mai poate aștepta, gândește-te că cei care se odihnesc deja în Domnul Isus, cei care alcătuiesc Biserica Domnului Isus, lucrează în vederea grăbirii Venirii Lui, pentru ca El să vină cât mai repede să-și răpească mireasa.

De aceea vedem și în Evrei 3:13-15 că accentul este pus pe astăzi.

Ci îndemnați-vă unii pe alții, în fiecare zi, câtă vreme se zice: ”Astăzi”, pentru ca niciunul din voi să nu se împietrească prin înșelăciunea păcatului.

Căci ne-am făcut părtași ai lui Hristos, dacă păstrăm până la sfârșit încrederea nezguduită dela început,

câtă vreme se zice: ”Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile, ca în ziua răzvrătirii.”

Evrei 3:13-15 VDC

Îmi place că aici ne mai spune ceva: în fiecare zi.

Da, noi tindem să ne facem o evaluare abia spre sfârșitul anului și începem să facem promisiuni Domnului că vom face nu știu câte lucruri pentru El, în noul an. Iar după aceea, după o săptămână, două, inimile noastre se împietresc din nou și noi nu ne afundăm iarași în păcat, unde lipsește cu desăvârșire odihna Domnului.

Nu e un aspect ușor de primit de oamenii firești, dar vă rog, în Numele Domnului să înțelegeți că despărțiți de Domnul, noi nu putem face nimic bun. Singurul lucru pe care îl putem face este să ne scăldăm în păcat, să ne lăsăm robiți de el, să ne uscăm și apoi, să scrâșnim din dinți o veșnicie, în timp ce focul iadului ne chinuie.

Închei cu un verset tot din Evrei.

Să luăm dar bine seama, ca, atâta vreme cât rămâne în picioare făgăduința intrării în odihna Lui, niciunul din voi să nu se pomonească venit prea târziu.

Evrei 4:1 VDC

Dacă te gândești că e un nou an și îți poți face o evaluare doar o dată pe an, eu zic, hai să ne evaluăm continuu, sau măcar în fiecare zi. Pentru că, oricând poate veni Domnul.

Iar dacă venirea Domnului, pe cei mai mulți îi neliniștește, pe cei aleși, este momentul mult așteptat.

Isus este Domnul!

A lui Dumnezeu Tatăl să fie toată slava, în veci! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: