Începe cu „EU” – Partea a II-a

Dacă săptămână trecută, am tratat subiectul „cine sunt eu, in forma originală”, ca mai apoi, să ne putem contura o perspectivă pe minim 5 ani (sper că ai făcut exercițiul!), săptămâna aceasta, ar fi interesant de abordat, în ce investim la început și în permanență și încă ceva, dar vei afla singur pe parcurs.

E simplu, nu? Încep să investesc în mine, în acel „EU”, din titlu. Dar, de ce? Cineva ar putea zice: „am primit moștenire, sau am câștigat la loto, o avere considerabilă și nu mai am nevoie să investesc în mine, ci voi începe să investesc să înmulțesc banii”. Ca să nu tratam prea subiectiv acest caz, îl vom aborda obiectiv, cu ajutorul statisticii: sub 5% din populația lumii primesc o moștenire considerabilă (echivalentul a minim 100 * zestrea românilor), iar din cei care câștigă la loterie, peste 80% din ei ajung mai săraci decât erau, înainte de a câștiga. În cazul moștenirilor, este foarte important, ca înainte de a lăsa moștenirea cuiva, să investești în cel ce o va primi.

Iar acum, să vedem cel mai întâlnit caz: cu ajutorul manipulării socialiste, Romania e formată, aproape in exclusivitate, dintr-o populație, în care oamenii, trăiesc de la o lună la alta, cheltuind mai mult decât își permit și neavând timp și energie niciodată pentru activități de a învăța lucruri noi. Despre subiectele acestea vom vorbi în articolele de administrare a banilor, timpului și a energiei.

Dacă azi sunt sărac, hai să investesc, mai întâi în mine!

Uite, să presupunem că lucrezi undeva, unde câștigi minimul pe economie. Dacă investești în tine, faci un curs plătit, faci o facultate, sau înveți singur „de pe net”, sau din cărți, ajungi să îți înmulțești considerabil venitul, într-o perioadă relativ scurtă. Să fie clar, când zic perioadă relativ scurtă, ma refer la minim 6 luni de zile, spre 2-5 ani. Pentru cei care nu au răbdare, pe recomand să înceapă de azi, dacă nu s-au apucat deja, și să aibă la ei, pe lângă cele necesare, pastila mulțumirii și a răbdării.

Știi de ce e una din cele mai bune investiții? În investiții, riscul de a pierde este factorul prezent aproape peste tot. Dar, sunt anumite investiții în care chiar nu poți pierde. Nu mă refer la depozitele bancare, în care, cu actuala inflație, se pierd banii. Mă refer la investiția în mine/tine, iar de celelalte nu îți zic, te las pe tine să le descoperi.

Când investesc în mine, riscul de a pierde, este zero!!!

Printre cele mai bune subiecte de investiție personală amintesc: educația financiară, contabilitatea, limbile străine (engleza și chineza) și eventual nu-ți fie teamă să înveți să folosești la mai multe lucruri, calculatorul, tableta, sau telefon mobil. Dacă tot am ajuns la acest subiect, mi-aș dori să nu neglijezi cel mai important, adânc și interesant subiect: educația spirituală.

Exercițiul de săptămână aceasta e foarte ușor de realizat, dar are ca scop, familiarizarea cu mentalitatea corectă din lumea investițiilor. Și, dacă îți zic să iei o foaie si un pix și să începi să faci calcule, prea puțini ar face. Așa că, am căutat o formă interactivă, prin care oricine, cu un smartphone/tabletă cu Android (nu știu dacă e disponibil pentru iPhone), îl poate accesa. Înainte de a vă dezvălui mai multe, aș vrea să vă prezint avantajele acestui joc:

  1. Poți investi fără să pierzi bani.
  2. Cumperi afaceri existente, imobile și acțiuni pe bursă.
  3. Scopul jocului este sa te ajute sa înțelegi cum să ajungi la independența financiară.
  4. Calculează automat pentru tine toate veniturile, cheltuielile, profitul și ROI-ul (Return Of Investment).
  5. Ca în viața reală, totul se întâmplă aparent aleatoriu, ai șanse mari să fii promovat la locul de muncă, dar și să fii dat afară. Dacă ai un imobil, poate lua foc, sau chiriașii să producă daune și să plece.

Un dezavantaj ar fi că aplicația este in engleză, dar eu sper că tu o știi deja, iar dacă nu, ai putea începe cu asta. Niciodată nu e prea târziu!!!

Omul, cât trăiește, învață!

Jocul se numește: „Money Race 2„, îl găsești in Play Store (vezi imaginea de mai jos)

Recomandare: după ce ai ajuns la 100% venituri pasive, continuă jocul (keep playing), să „guști” puțin din independența financiară.
Cam atât pentru săptămâna aceasta, dacă ți-a plăcut, distribuie și dă-mi, te rog, un feedback sub ce formă vrei tu.

2 thoughts on “Începe cu „EU” – Partea a II-a”

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: