Adevărul despre Black Friday Romania

Totul vine de la ideea de consum. Cu cât cumperi mai mult, cu atât devii un client mai important pentru o companie. Numai că, în luna noiembrie, cam orice client tinde să își vadă mai mult de muncă și strâns bani, pentru sărbătorile de iarnă.

Deci, companiile nu vând mai nimic în luna noiembrie. Totuși, ce-ar fi dacă am crea o campanie de marketing, în care să facem oferte de nerefuzat, chiar și pentru cei mai strângători clienți?

Zis și făcut. Problema e că România nu e o țară care să aibă parte de reduceri de la marii producători/furnizori. În statele în care consumerismul e la un grad alarmant de mare, reducerile sunt chiar reale. Pe când, în România, reducerile reale, sunt de fapt, în zona de 20-30%. Iar aceste mega reduceri, le poți găsi tot anul.

Dacă totuși aplici principiul administrării banilor și ai un cont de visuri pe care ai vrea să îl folosești, e ok.

Problema e când nu practici nicio metodă de administrare a banilor și totuși suferi de consumerism.

Cumperi ce nu îți permiți să cumperi, deoarece n-ai nici cea mai vagă idee despre adevărata ta putere de cumpărare.

Și uite așa, băncile îți vin în ajutor spunând că poți cumpăra cu cardul tău de credit, orice îți face cu ochiul. Rate cu dobândă zero!!!

Ce-ar fi dacă, în urma acestei analize, am urmări să luăm parte la acest profit și nu să fim noi cei care îl generează?

Cum?

În loc să îmi iau cardul de credit de la Banca Transilvania și să cumpăr o grămadă de lucruri de pe eMag, mai degrabă să investesc banii în a cumpăra acțiunile băncii.

„Dar e riscant!”, ai zice.

Da! E riscant pentru un an doi. Dar o dată cu trecerea timpului, investiția devine din ce în ce mai lipsită de riscuri. Pe când, dacă îmi cumpăr o mașină de spălat rufe, riscul crește exponențial, după cei doi ani de garanție.

Așa că, ce-i mai riscant?

Tu ce părere ai? Scrie mai jos, în rubrica de comentarii.

P.S. Dacă ai în contul de visuri un 268000 de Euro, îți poți lua un Ferrari, de Black Friday, direct de la eMag. Ai link –> emag/Ferrari-nou-ieftin/

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: