Adevărul despre Păcat

Săptămâna aceasta noi tot am tratat, ca și subiect principal, Păcatul.

Nu obișnuiesc să fac asta pe blog, dar hai să facem o excepție și să facem o mică recapitulare a săptămânii, ca mai apoi să trecem în subiectul de azi.

În articolul precedent, Istoria păcatului, am văzut că păcatul te face să te simți gol, ca un gunoi, iar oamenii ce trăiesc, tot ca niște gunoaie, vin cu ideea reciclării. Dar, numai Dumnezeu, prin Isus Hristos, ne înoiește, dacă noi credem cu adevărat în jertfa Lui. (dacă nu l-ai citit, îți recomand să o faci apăsând pe scrisul albastru).

În articolul Știrile de Marți, vorbim despre un studiu biblic, ce îl poate face oricine, cu scopul de a descoperi Evanghelia lui Isus, bazată pe Biblie, dar și dând pe față păcatul. Căci, prin Legea lui Dumnezeu noi aflăm Adevărul, dar automat, este descoperită și minciuna, implicit păcatul.

Iar în articolul Întrebarea de Luni – Ep 16, am mers pe a pune o întrebare ce conține o variantă greșită și una corectă. Ei bine, aici a fost dat un răspuns greșit. Iar pentru că Domnul Isus, ne-a dat pilda cu Păstorul cel Bun, care lasă cele 99 de oi, pentru a o găsi pe cea pierdută, iar eu, ca și copil mântuit prin credința în Isus Hristos, zic că trăiesc prin El, vreau să mă apropii cât mai mult de cum a trăit El, aici pe pământ. Așa că, pentru acel răspuns greșit, vreau să aduc o explicație.

Un răspuns greșit, nu e neapărat 100% fals. E suficientă doar de puțin aluat face să se dospească toată plămădeala (Galateni 5:9 VDC). Cu alte cuvinte, un adevăr ce conține o firmitură de neadevăr, va altera întreg răspunsul, transformându-l într-un întreg neadevăr. Același lucru este valabil și pentru un adevăr spus incomplet.

În cazul nostru, întrebarea de luni, are ca scop educarea, de aceea, întrebările sunt în așa fel gândite, să te pună să studiezi fiecare variantă, tu personal. Făcând așa, beneficiezi de educarea prin întrebare.

Așa, răspunsul greșit este: ”NU! Pentru că nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine, iar El, nu are păcat.” Cum adică e greșit răspunsul acesta, când conține un text biblic?

Fix de aceea e nevoie de un studiu biblic! Pentru a se înțelege mai profund lucrurile și pentru a avea și o imagine de ansamblu a întregului Adevăr al Scripturii.

Așa că, Pavel vine și zice că: nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine (Galateni 2:20 VDC).

Am fost răstignit împreună cu Hristos, și trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viața, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit și S-a dat pe Sine însuși pentru mine.

Galateni 2:20 VDC

Dar, tot Pavel vine în Romani și spune așa:

19 Căci binele, pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul, pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac! 

20 Și dacă fac ce nu vreau să fac, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuiește în mine. 

21 Găsesc dar în mine legea aceasta: când vreau să fac binele, răul este lipit de mine.

Romani 7:19-21 VDC

Asta ce înseamnă? Că Pavel ar minți în Galateni? Sau că între timp ar fi înțeles mai bine Evanghelia?

Categoric NU!

În Galateni el tratează Evanghelia lui Isus, care reînoiește omul, pe când în Romani, prezintă slăbiciunile pe care fiecare om, în trupul acesta păcătos, le are.

Dar întrebarea în sine face ca varianta greșită să fie 100% greșită, chiar și dacă este folosit un Adevăr Biblic, deoarece întrebarea spune așa:

Când dau năvala pentru a intra în Împărăția cerurilor, mai am vreo tangență cu păcatul?

 

Tangență cu păcatul a avut și Isus Hristos, El, singurul om care a trăit vreodată pe acest pământ, ce nu a avut păcat. Despre El scrie Biblia, că este Mielul fără cusur și fără prihană (1 Petru 1:19 VDC) și a intrat în Locul prea sfânt, nu cu sânge de țapi și de viței, ci cu însuș sângele Său, după ce a căpătat o răscumpărare veșnică. (Evrei 9:12 VDC). Și nu în puține locuri găsim că Isus este criticat de farisei și cărturari că stătea lângă păcătoși.

Da! Chiar și Isus Hristos, ce nu a avut păcat, a avut tangență cu păcatul, în sensul că nu s-a murdărit cu el, ci a adus prin Jertfa Sa, o soluție de salvare pentru cine crede în El.

Noi totuși, trăim în trup și avem păcat.

Iată că sunt născut în nelegiuire și în păcat m-a zămislit mama mea.
Psalmul 51:5 VDC
Iar adevărul despre păcat este următorul:
Păcatul mă încetinește, mă leagă, mă face pasiv față de mântuire, dar un bun activist pentru starea de lenevie, frică și victimizare.
Închei cu 4 versete:
1 De aceea, cu atât mai mult trebuie să ne ţinem de lucrurile pe care le-am auzit, ca să nu fim depărtaţi de ele. 
2 Căci, dacă Cuvântul vestit prin îngeri s-a dovedit nezguduit și dacă orice abatere și orice neascultare și-a primit o dreaptă răsplătire, 
3 cum vom scăpa noi dacă stăm nepăsători faţă de o mântuire așa de mare, care, după ce a fost vestită întâi de Domnul, ne-a fost adeverită de cei ce au auzit-o
4 în timp ce Dumnezeu întărea mărturia lor cu semne, puteri și felurite minuni și cu darurile Duhului Sfânt, împărţite după voia Sa!
Evrei 2:1-4 VDC
Continuăm discuția, dar dintr-o altă perspectivă.
Până atunci, nu uita să te abonezi la blog, să urmărești pagina de Facebook, să distribui și eventual să lași un comentariu.
Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!
P.S. Îți recomand cu căldură să citești, cu voce tare, cărțile Evrei, 1 și 2 Petru, de la un capăt la celălalt, eventual chiar de mai multe ori.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: