Am întâlnit 2 nebuni de legat și ce e mai grav, e că…

close up shot of rusty chains
Am întâlnit 2 nebuni de legat și ce e mai grav, e că…

Nici lanțurile nu-i pot opri. Și încă aceasta nu e cel mai grav aspect…

Dar înainte de a ajunge la punctul culminant, haideți să începem cu o introducere, în care să conturăm contextul, prezentând locurile și persoanele.

Prima persoană, nu mai are de multă vreme o locuință normală (o casă), ci locuiește în morminte. Iar oamenii locului l-au legat de mai multe ori, dar el, fiind robit de demoni, cu puterea lor, a rupt lanțurile și umbla prin locuri pustii.

A doua persoană, trăiește în casă, a ajuns la putere, la cel mai înalt nivel, ca și cum ar fi făcut parte din guvernul țării, la noi. Și această persoană, primește dreptul și autoritatea să meargă și să prindă, să lege și să chinuie orice om care renunță la credința guvernului, pentru altceva.

Deci, a doua persoană, crezând din toată inima că este de partea adevărului, cu intenții bune se apucă să curețe țara de nebunii de legat.

Îmi vine să zâmbesc, deoarece limbajul parcă se politizează instant când începi să vorbești de personaje politice.

Dar aceasta e o altă discuție.

Ambele persoane întâlnesc în decursul vieții lor diverse și diverse tipuri de oameni, cu care au ocazia să interacționeze. Ce au în comun ambele persoane, e că reușesc să bage groaza în marea majoritate a oamenilor (dacă nu toți), cu care ei interacționează.

Îmi și imaginez un fel de super om, care, în ciuda faptului că e legat la mâini și la picioare, strigă, se zbate puternic și le rupe. În fața acelui om, instinctul e să fugi, pentru că, ai senzația că următoarea chestie pe care are s-o rupă precum lanțurile, vei fi tu, dacă nu fugi dinaintea lui.

La omul puternic politic, fugi, pentru că e ca și cum ai sta în fața unui dictator, care s-ar putea ofensa și de la poziția unui fir de păr din capul meu, care se lasă purtat de adierea vântului. Iar această ofensă, ar putea determina executarea mea. Instinctele naturale sunt bazate pe o frică extremă, pe care noi o numim: groază.

E ca și cum ai întâlni, pe câmp, un leu, sau un urs matur și înfometat, la câțiva metri depărtare. Groaza te inundă, deoarece știi că nu ai nicio șansă să te înțelegi cu inamicul.

Prima persoană, se întâlnește într-un final, cu unul mult mai puternic decât el. Și, dacă până acum, oamenii nu știau cum să fugă dinaintea lui, acum, i-a venit lui timpul să roage pe Acela, mai puternic, să nu-l chinuiască.

Dar nu este ascultat, ci puterea lui Dumnezeu acționează și eliberează persoana plină de demoni. Astfel, omul care aducea groaza, ajunge să stea cuminte și liniștit, la picioarele lui Isus, îmbrăcat și în toate mințile.

Surpriza o oferă localnicii, care cuprinși de frica eliberării acestui om, roagă pe Isus să plece de la ei.

Acum, a doua persoană, omul politic, în timp ce făcea prăpăd în țară, chinuind și legând creștinii, se întâlnește pe drum și el cu Domnul Isus.

Și el, ca și prima persoană, cade în genunchi, pentru că, la întâlnirea cu Domnul Isus, abia atunci înțelegi ce înseamnă cu adevărat putere și cine e Singurul care chiar este Domn. Da! Așa de mare și de măreț e Domnul Isus Hristos, că nu îndrăznești decât să I te-nchini, să te smerești și să-I ceri milă și îndurare.

Astfel, după această întâlnire, Saul (a doua persoană), ajunge să fie ca unul din aceia pe care el îi numea înainte nebuni și vrednici să fie legați și chinuiți.

Și pentru că schimbarea aceasta a fost atât de mare, când realizează că e alt om, marchează această convertire, schimbându-și numele, din Saul, în Pavel.

Cum? O întâlnire cu Isus îți poate schimba așa dramatic viața? Din proprie experiență și nu numai, afirm cu putere: ”Da!”

Și chiar te provoc să cauți să te întâlnești cu El și te vei convinge singur.

Cum faci asta? Roagă-te, citește și aplică Biblia în viața ta și El va veni la tine! Îți garantez aceasta.

Și acum putem trece, în încheiere la cel mai grav aspect: dorința mea cea mai mare e să fiu și eu un astfel de nebun de legat, spus din perspectiva oamenilor care încă nu s-au întâlnit cu Isus, ori sunt chinuiți și robiți de demoni.

Cu alte cuvinte, îmi doresc fierbinte să-L mărturisesc pe Hristos, Domnul vieții mele, care m-a eliberat de păcat și mi-a dat în dar viața veșnică, oferindu-mi dreptul să mă numesc fiu de Dumnezeu. Chiar dacă, mărturisindu-L pe El, pentru oamenii care nu-L cunosc e o nebunie, pentru mine, e o onoare și o cinste să mărturisesc despre puterea lui Dumnezeu de a schimba un păcătos, într-un copil de Dumnezeu.

Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării, dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu.

1 Corinteni 1 cu 18 VDCC

Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos, fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului; deoarece în ea este descoperită o neprihănire pe care o dă Dumnezeu prin credință și care duce la credință, după cum este scris: „Cel neprihănit va trăi prin credință.”

Romani 1 versetele 16 si 17 VDCC

La fel ca aceste persoane, după eliberarea de păcat, în urma întâlnirii personale cu Domnul Isus Hristos, am primit și eu însărcinarea să trăiesc prin El și să-L mărturisesc și altora, ca și alții să se bucure în El și să fie salvați de El și, această bucurie mă face să strig cât pot de tare:

A lui Dumnezeu să fie toată slava, în veci! Amin.

1 thought on “Am întâlnit 2 nebuni de legat și ce e mai grav, e că…”

  1. “Cum? O întâlnire cu Isus îți poate schimba așa dramatic viața? Din proprie experiență și nu numai, afirm cu putere: ”Da!” 🤍”

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: