Biserica formată din oameni

Mă bucur c-ai ajuns aici. Dar pentru că acest articol este o continuare a articolului Biserica construită de oameni, iar dacă tu nu l-ai citit, te rog să-l citești mai întâi pe acela, ca mai apoi să revii la acesta. Poți da click pe scrisul albastru pe titlul articolului, ori click aici.

Dacă l-ai citit, hai să trecem la treabă.

Ziceam că biserica construită de oameni, ajunge, mai devreme, sau mai târziu, să distrugă nociv. Și de ce?

Pentru că Biserica, privită Biblic, n-are nicio treabă cu ce se întâmplă în bisericile contemporane. Mă refer la aspecte fundamentale. Și da, indiferent de cult!

Discuția despre culte, e și ea destul de lungă, astfel încât, poate o vom aborda într-o săptămână viitoare.

Dar, ai putea zice: ”cum ai putea face așa o afirmație? tu nu ești membru într-o biserică?”

Da, sunt membru într-o biserică, doar că, cu cât mă afund în Biblie, să înțeleg Biblia prin prisma lui Dumnezeu și nu prin ceea ce există între noi, îmi dau seama, că eu sunt membru într-o biserică, ce nu are nicio treabă cu Biserica Universală a lui Hristos.

Bun, recunosc că afirmația este un pic exagerată! Dar asta, deoarece vreau să scot în evidență aspectele ce-o descalifică de la a fi o Biserică Adevărată.

Și vom lucra cu argumente dure!

Așa, să luăm ca și exemplu, o curvă. Ea acceptă acest compromis pentru un câștig. Acum, dacă tu vii la mine și îmi spui că ea a făcut mult bărbați să se simtă bine, pentru mine, tot o curvă este.

Apoi, poți să-mi zici că ea a dat naștere unor copii, iar copiii ei sunt sănătoși și frumoși. Dar ea, tot compromisă rămâne.

Apoi poți să-mi zici că e frumoasă și ți se luminează fața când te uiți la ea. Și atunci, eu voi zice: ”nu voi putea fi niciodată luminat de cineva care își compromite viața în Fața lui Dumnezeu!”

Pe scurt, ideea e asta: Orice ar face, oricine se compromite pentru a împăca pe Dumnezeu și pe Mamona (diavolul), ajunge de fapt să aleagă răul.

Dumnezeu spune clar că nu puteți fi ai lui Dumnezeu și ai lui Mamona! Pe când Diavolul zice exact asta: dacă vrei să fii al meu, prefă-te că-L slujești pe Dumnezeu.

Ca niciodată acum, s-a văzut clar, cât de politizată este biserica contemporană. Adică, noi negociem cu oamenii din politică cum să decurgă părtășia dintre noi?

Dar știi de ce acceptă lumea asemenea prostii? Pentru că am acceptat de mai demult o altă minciună mai gogonată: Biserica e acest loc, unde ne adunăm.

Cu alte cuvinte, Biserica e această cladire. Sunt 4 pereți cu sau fără balcone, cu sau fără imagini pe pereți.

FALS!!!

Biserica este de fapt, orice adunare de făpturi omenești, dar și angelice, ce se adună în numele lui Isus Hristos, pentru a aduce Slavă și Onoare singurului Dumnezeu adevărat, lui Dumnezeu Tatăl!

De ce aș limita asta, doar la niște pereți? Cum pot pietrele și fierul să-L laude pe Creator?

Dacă studiem mai atent Biblia, vedem că definiția Bisericii, dată mai sus, prezintă definiția Bisericii Universale, adică ca întreg ansamblu. Această biserică nu are pereți, ea este invizibilă, la fel ca și credința noastră în Domnul și Mântuitorul nostru Isus Hristos.

Apoi, dacă vrem să vedem alt tip de adunare, vedem că există și o biserică locală, ce are ca scop adunarea mai multor temple ale Duhului Sfânt, în vederea părtășiei cu Dumnezeu, pe verticală, dar și pe orizontală, cu ceilalți adunați acolo. De obicei, vorbim de casele oamenilor. Aici bifăm și primirea de oaspeți.

Ce se întâmplă în bisericile noastre?

Slujitorii ajung să fugă după putere și avuții, fără să mai aibă timp, sau mai bine zis, ignorând puternic slujirea aproapelui. Iar o altă categorie, de slujiți, nu mai acceptă să fie slujiți de acești slujitori, nefăcând altceva decât să comenteze, să ironizeze și să critice. Un haos!

Deci, acesta este un compromis grosolan, din aceeași categorie cu exemplul de mai sus, cu femeia curvă, ce face ca în biserică să se adune oameni ce încearcă să își amorțească cugetul pângărit de tot felul de păcate și sufletul care încă mai tresare în ei. Apoi, după ce sufletul moare, ori nu mai vin, ori vin doar din obișnuiță.

Dacă vrei cu adevărat să îți rezolvi problemele sufletului, va trebui să vii tu personal, individual la Dumnezeu, prin Isus Hristos. Trebuie să citești Biblia tu pentru tine și nu altcineva în locul tău. Apoi, împreună cu cineva care vrea același lucru ca și tine (să-L descopere și să-L cunoască pe Isus Hristos), adunați-vă sincer împreună, în Numele Domnului Isus Hristos, iar El ne-a promis că va fi acolo. Nu e nevoie de mai mult de 2, sau 3.

La o adică, pot fi și mai mulți, dar contează să începi în mod individual să-L cunoști tu personal pe Isus Hristos, iar după aceea, te aduni. Nu invers!

Dar nu locul contează! Fiecare din noi suntem (sau ar trebui să fim) niște temple curate și vii ale Duhului Sfânt! Eu oriunde și oricând trebuie să aduc Slavă și Onoare Creatorului meu.

Și nu e nimic special într-o clădire, față de o alta.

Nu vă lăsați înșelați de Templul din Vechiul Testament, că Isus a venit și ne-a zis despre Biserica Lui, că este o biserică diferită. În sensul că Biserica lui Hristos, nu mai are nevoie de preoți, să mijlocească pentru popor.

Vedem clar asta că perdeaua a fost ruptă în urma Jertfei lui Isus Hristos, El fiind acum Marele Preot. Nu mai am nevoie de preot om, când am ca preot pe Isus Hristos, ce mijlocește direct la Tatăl.

Da, prin Duhul Sfânt, eu am acces direct la Isus Hristos, ce mijlocește pentru mine la Dumnezeu!

De ce ai vrea intermediar?

De ce ai accepta să intervină aici un om? Vrei să distrugă ceva sfânt și perfect?

Atenție! Nu zic să fii singur! Caută să te aduni cu oameni!

Dar de ce ai căuta să te aduni într-un loc anume și să îți slujească anumiți oameni?

Când, în casa în care locuiești cu siguranță mai încape încă un om, sau doi, ce vor să vă adunați pentru a avea părtășie cu Isus.

Îmi pare sincer rău, că unii sunt prinși în lupta asta, de-a dobândi puterea și conducerea într-un sistem ce stă să cadă.

Asta e ca și cum, un muncitor, când vede că turnul Babel începe să crească și să fie mare, începe să joace social și politic, pentru a avea o funcție cât mai sus. Noi, știm că Domnul va interveni și va face să cadă acest turn Babel, ce are ca scop ajungerea la cer prin forțe omenești.

Biblia e foarte fermă!

Singura noastră șansă de a ajunge în Împărăția lui Dumnezeu și să petrecem veșnicia în Rai, împreună cu El, este prin Isus Hristos!

Prin forță omenească? Niciodată!

15 Dacă fratele tău a păcătuit împotriva ta, du-te și mustră-l între tine și el singur. Dacă te ascultă, ai câștigat pe fratele tău. 16 Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inși, pentru ca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori. 17 Dacă nu vrea să asculte de ei, spune-l Bisericii și, dacă nu vrea să asculte nici de Biserică, să fie pentru tine ca un păgân și ca un vameș. 18 Adevărat vă spun că orice veţi lega pe pământ va fi legat în cer și orice veţi dezlega pe pământ va fi dezlegat în cer. 19 Vă mai spun iarăși că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu, care este în ceruri. 20 Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor.

Matei 18:15-20 VDC

În primele versete se vede clar că Biserica e ceva viu! (spune-l Bisericii). Iar Calea, Adevărul și Viața este Isus Hristos! (îți recomand să citești tot capitolul 14 din Ioan). Iar în următoarele versete, lucrurile sunt extrem de clare!

Dacă consideri acest articol că merită să fie distribuit, distribuie-l. Dacă vrei să comentezi ceva, comentează! Dacă vrei să afli Adevărul, citește Biblia și du-te direct la Dumnezeu prin Isus Hristos!

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: