Cât să mai stau în casă?

Interesant e faptul că, înainte de această carantină, oamenii erau dispuși să facă sacrificii și diverse compromisuri, pentru a putea, la un moment dat, să se retragă în propria casă.

Ei bine, avem la ora actuală, undeva peste un milion de români, cărora li s-a îndeplinit acest măreț vis. Doar că e temporar. Și chiar și așa simți că o iei razna. Da, mă refer aici, la acei români cărora statul le oferă 75% din salariu, în acest șomaj tehnic.

Doar că, experimentând acest vis, am realizat că acest „stat acasă”, e mai nesănătos, chiar și decât, acel loc de muncă insuportabil.

Am putea spune că acest stat în casă, în special pentru cei care stăm la bloc, că este un fel de viață în pușcărie. Doar că nu îți face altcineva mâncarea, curățenia și cumpărăturile. (Acest aspect trebuie văzut ca pe un adevărat lux).

Chiar dacă, noi vedem acest stat în închisoare, fiind nesănătos pentru trup și minte, de fapt, ar putea fi cea mai benefică perioadă din viața mea.

„Parcă erai un luptător pentru libertate! Ce-ai pățit?”, ai putea spune.

Da, cred că e bună libertatea și nu-mi schimb părerea. Doar că, primează libertatea sufletului. Libertatea trupului, e o chestiune, pur opțională.

Haideți să vedem ce se întâmplă cu cei care intră în închisoare. Iar pentru asta vom folosi exemple din Biblie.

Chiar în Geneza, îl găsim pe Iosif, un tinerel, care, făcând ceea ce este bine și alegând să fugă de ispită, este băgat, pe nedrept, în închisoare.

Apoi, după o perioadă, ajunge să fie al doilea după faraon.

Apoi, Pavel, predicând Evanghelia, este băgat constant prin închisori. Acolo, în închisoare, el are timp să scrie, din ce îi revelează Domnul, pentru ca prin el, și noi să înțelegem azi, aspecte de doctrină, și Evanghelia explicată pe înțelesul tuturor.

Ce mai face Pavel în închisoare?

Omul acesta aduce constant laudă lui Dumnezeu. Prins în lanțuri, el cântă și se roagă pentru frații lui în credință, care, chiar dacă, aparent trăiau în libertate. Pavel se roagă pentru ei, ca și ei să experimenteze libertatea sufletului, de care el se bucura și în închisoare. Din închisoare, Domnul îl mai scoate, pentru a vorbi și altora despre această libertate a sufletului.

Am putea analiza și exemple contemporane. Richard Wurmbrand și Traian Dorz îmi vin acum în minte. oamenii aceștia stau cu anii, în închisorile comuniste. Dar în această perioadă, are loc o schimbare în ei. Foarte interesant e că ei apoi, lucrează cu mult spor și sunt ridicați la nivelul de uriași.

Până să și explicăm ce se întâmplă de fapt cu acești oameni, haideți să vedem, un exemplu mai puțin plăcut. Pentru aceasta, vom folosi un film. În Ben Hur, sunt 3 personaje ce ajung la închisoare. Ben ajunge într-o închisoare plutitoare, legat și pus la treabă (la vâslă), dar mama și sora lui, ajung într-o temniță rece, murdară și întunecoasă.

Ben se întoarce un uriaș, cu victorii importante, pe când pe mama și sora lui, el le găsește pline de lepră.

Cum se face că lepra se prinde de ele și nu de Ben, ori Pavel, ori de Iosif, ori Richard, ori Traian?

Lepra aceasta era prezentă și în închisorile comuniste, dar mai bine zis, în fiecare închisoare, găsim această lepră.

Și ce este lepra aceasta? Sunt toate îngrijorările, cu accentul pus pe îngrijorările legate de dorințele firii pământești. Dorința de a trăi o viață mai bună, mai confortabilă, în care trupul să se bucure.

Iar dacă alegi asta, nu că nu mai devii uriaș, ci ajungi un lepros, care din închisoare, ajunge, exclus din societate, în peștera leproșilor.

Cum? Dacă eu aleg să mă îngrijorez și să mă îngrijesc în mod exclusiv de trup și de dorințele lui, ajung să fiu lepros? Păi nu vreau!!! Eu vreau să fiu și eu uriaș!

Atunci, în loc de blestem, alege binecuvântarea. Alege să te smerești, să îl lauzi pe Dumnezeu, pune-ți toată încrederea în Dumnezeu, crede în Isus Hristos, Mântuitorul nostru și vei ajunge un uriaș. Chiar și dacă ești plin de lepră, Isus, te curăță instant, când vii direct la El.

Atât de bun e El, Isus! 😭🙏

P.S. Nu uita să distribui! Domnul Dumnezeu să te binecuvânteze!

1 thought on “Cât să mai stau în casă?”

  1. 💓💓 Un articol de genul acesta, îți face dimineața mai bună și începi o nouă zi plin de încredere că alături de Isus e atât de bine în orice împrejurare 💓 fii binecuvântat!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: