Cum să trăim o viață fără pofte, sau dorințe?

Cleaning products
Cum să trăim o viață fără pofte, sau dorințe?

Sunt așa de bucuros că vorbim despre aceasta. Iar bucuria mea vine deoarece în societatea în care trăim, am spune că așa ceva este imposibil.

Dar, pentru că subiectul e lung și sunt mult prea multe detalii, vom comprima subiectul extrem de mult. Totuși, vreau ca, la final, fiecare să știe soluția, ca s-o poată implementa în viața sa.

În primul rând, trebuie să conștientizăm rădăcina problemei.

Iar rădăcina problemei, în perioada postmodernă, este că: cei mai importanți termeni au fost puternic alterați. Iar prin alterare, înțelegem schimbarea lor, pentru a-i putea aduce în starea de ignorare, sau chiar a le schimba sensul lor fundamental.

Ca de exemplu, moartea, în perioada noastră capătă o sumedenie de definiții, oricine o poate defini cum vrea și cum are interes, oferindu-i în final ce sens decide individul.

Alterând termenul, se alterează conceptul ce era descris de acel termen.

Pe acest drum s-a putut schimba și sensul cuvântului poftă, sau dorință.

Și, societatea a fost practic inundată de dorință sexuală.

Iar pentru cei care rezistă la această tentație, li se oferă dorința de a avea ce are altul: posesiuni, frumusețe, cunoștiințe, etc.

Dar, modul implicit, oferit pentru toți este: dorința sexuală.

Și dacă te prinde, ți se va oferi varianta libertății exagerate, în care, ești invitat să: ”încerci cu oricine simți dorință”.

Acum intrăm în cel mai important aspect și aș dori să înțelegem că această dorință vine de la Dumnezeu. Dar, modul, prin care noi o vedem este unul alterat de noi, de oameni, prin păcat.

Noi, îndepărtându-ne de Dumnezeu și de Cuvântul Său, am alterat această dorință.

Așa am ajuns să avem în societate oameni care trăiesc în curvie (adulter), preacurvie, homosexualitate ș.a.m.d.

Dar acești oameni sunt înșelați. Ei cred că dorința pe care ei o simt, trebuie s-o consume în trup.

De aceea vine Pavel și scrie foarte apăsat: fugiți de curvie, pentru că trupurile voastre sunt și trebuie să fie Templul Duhului Sfânt.

Iar dorința se poate consuma în trup, doar sub legământul căsătoriei, acceptat de Dumnezeu Creatorul.

Dar, de fapt, dorința, pe care eu, sau tu, o simțim față de o altă persoană, cu care nu suntem sub legământul căsătoriei, în varianta ei nealterată de om, adică, în varianta care a venit de la Dumnezeu este de fapt: dorința de a-L sluji împreună pe Dumnezeu.

Iar când spun împreună, mă refer la termenul Mireasă, care este Biserica lui Christos, care, este un trup. Iar noi, putem fi în acest trup, doar la nivelul sufletului și duhului.

Deci, ceea ce simțim de fapt, fără alterarea păcatului este dorința noastră arzătoare de a-L lăuda pe Dumnezeu!

Vedeți și voi ce efecte distrugătoare are păcatul? O dorință atât de sfântă și de bună, păcatul mă îndeamnă la a păcătui și mai mult, la a-L înstrista și mai mult pe Dumnezeu!

Nu mai vreau să aud de așa ceva! Vreau să ne pocăim, să ne apropiem de Dumnezeu, ca să fim mădulare vii în trupul Lui! Doamne ai milă de noi, îndură-Te de noi și ajută-ne Tu, Te rugăm!

Deci, se poate trăi o viață fără de dorință păcătoasă? Da, cu ajutorul Duhului Sfânt!

Acum, ar putea să apară o întrebare:

”Dacă eu, mă apropii de Dumnezeu, mă pocăiesc, mă sfințesc și cresc în ascultare de Domnul și de Cuvântul Său, iar în această stare smerită, simt această dorință față de cineva robit de duhul de curvie, ce trebuie să fac? Sau cum ar trebui să procedez?”

Întrebarea aceasta se răspunde cu Biblia, învățând de la Învățătorul nostru: Domnul Isus Hristos. Discuția cu o astfel de persoană trebuie să fie într-un loc public și deschis. Și, pe deasupra, Domnul ne trimite în echipe de 2, sau 3. Niciodată singuri.

Ei bine, respectând cele de mai sus, dorința aceasta se poate consuma la nivelul duhului, când noi, avem ocazia să eliberăm prin puterea Duhului Sfânt, un suflet robit de păcat, pentru a veni la mântuire, mărturisind Evanghelia.

Atenție totuși la un detaliu extrem de important: mărturisirea Evangheliei nu este alimentată /împinsă de dorința mea, ci de Duhul Sfânt!

Și bucuria în Duhul Sfânt este așa de mare! Așa că, haideți să căutăm să fim totdeauna plini de Duhul Sfânt! Amin.

A lui Dumnezeu să fie toată slava, în veci! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: