Cum scăpăm de vrăjmași? Metoda concretă în 3 pași simpli

food wood art cup

Cum scăpăm de vrăjmași? Metoda concretă în 3 pași simpli.

Și acum, unii din voi vor spune: ”chiar răspunzi la această întrebare?”

Iar răspunsul meu este acesta:

”Eu consider că de fiecare dată caut să răspund la întrebări aparent simple, dar foarte complexe, aducând în primă fază contextul, ca mai apoi, desigur, să răspund la întrebare. Da, sunt conștient că nu întotdeauna răspunsul este unul negru pe alb, dar, pentru cei care meditează și discută un pic și după ce articolul s-a terminat, sunt convins că înțeleg și găsesc răspunsul”

Acum, cu privire la întrebarea de astăzi, m-am gândit să dăm totuși un răspuns cât mai simplu de înțeles, pentru că îmi doresc să se pună în practică cât mai repede, iar meditația și discuția să fie concentrate pe efectele benefice ale metodei.

Și dacă tot am spus că spun concret, mă țin de cuvânt!

Cei 3 pași simpli sunt:

  1. Identificarea corectă a vrăjmașului
  2. Echiparea corespunzătoare pentru a-l elimina din viața mea
  3. Lupta propriu-zisă, în care acționăm

Ordinea pașilor este foarte importantă.

Da, nu-i așa că-i simplu? E atât de simplu încât zici: ”toată lumea știe asta!”

Iar răspunsul meu este: ”Sunt convins că toți cei căzuți, sau robiți de vrăjmașii lor, cu siguranță știu, sau știau, dar, ori nu au respectat ordinea pașilor, ori au eliminat un pas (de obicei pasul 3 este eliminat). Deci, chiar dacă știu, nu aplică, deci nu vor înțelege, astfel, nu vor putea gusta din roadele/beneficiile acestei metode”.

Acum, pentru cine dorește, haideți să trecem și la lucruri mai adânci.

Să presupunem că cineva își dorește să realizeze asta: ”nu mai vreau să pășesc cu stângul”.

Da, unii chiar iau la propriu unele expresii și caută să le aplice, ceea ce nu-i rău.

Iar dacă omul nostru, chiar încearcă ceea ce și-a propus, la ce ajunge?

Să nu mai pășesc cu stângul, nu înseamnă că voi merge normal, doar că dreptul merge înainte (cu toate că și aceasta este destul de greu de realizat pe termen lung).

Ci, mai degrabă înseamnă să îmi paralizez singur un picior perfect sănătos, ceea ce conduce de fapt la: blocajul meu.

Dacă sunt un bun gimnast, maxim voi realiza șpagatul, dar aceasta este distanța maximă pe care o pot parcurge într-un picior (fie el chiar piciorul drept).

Acum, exact în această buclă a șpagatului, se află omenirea: 2 pași înainte, 2-3 pași înapoi.

Cumva aceasta e normal pentru omenire, dar pentru individ, nu ar trebui să fie. Individul n-ar trebui să se blocheze în această capcană, de unul singur.

Din câte pot observa, pare că e o metodă clasică, repetitivă, ce prinde la majoritatea indivizilor:

Întâi ți se spune că piciorul drept este piciorul stâng, ca mai apoi, îți spune că piciorul stâng (adevăratul drept) trebuie să nu-l mai folosești, deoarece de fiecare dată când pășești cu el, calci în capcanele vrăjmașilor.

Și poate că acum are sens să facem o paranteză importantă și să spunem: Să nu tratăm cu superficialitate niciun pas, deoarece, putem observa acum, că, de obicei, omul care intinde capcanele, este cel care îmi spune soluția de a scăpa de capcanele vrăjmașilor.

”Păi și tu, chiar acum ne dai soluția de a scăpa de capcanele vrăjmașilor, nu ești tu vrăjmașul nostru?”, ai putea spune.

Dar, eu mă voi apăra așa: ”eu, ca și om, îți pot împărtăși și mărturisi cum Dumnezeu s-a îndurat de mine și m-a scăpat, spunându-ți cum a făcut El. Și aceasta o pot împărtăși sub forma unei observații, a unei metode, sau a unei experiențe. Dar, soluția nu este la mine, ci, soluția este la Dumnezeu!

Soluția oferită de om, este o capcană!

Să revenim la mersul cu piciorul drept.

De ce ar avea cineva vreun interes să inverseze realitatea?

Nu știu să-ți răspund simplu la întrebarea aceasta, dar dacă tu știi răspunsul, îl poți scrie în comentarii, chiar sunt foarte curios. Eu, în schimb, voi oferi răspunsul pe care îl pricep acum:

Dumnezeu a stabilit o ordine, iar dacă cineva o inversează, cel rău câștigă.

Chiar și firește, văd aceasta: în loc să fiu condus de duhul meu, care tânjește după Duhul Sfânt (piciorul drept), mi se spune să ascult de dorințele mele firești și păcătoase, că sunt așa de atrăgătoare și atât de simple de urmat (piciorul stâng). Iar în momentul în care piciorul stâng devine noul drept, mi se oferă soluția mersului doar cu noul drept.

Să nu care cumva să folosesc învechitul acela de picior, pentru că acela, ar trebui să fie lepădat, tăiat de urgență!

Așa arată soluția venită de la oameni.

Soluția de la Dumnezeu, în schimb, îmi spune că dreptul meu, e chiar piciorul drept, iar stângul, nu e de lepădat, ci trebuie folosit în supunere față de cel drept.

Să pășim folosind prima dată doar piciorul drept (chiar dacă ne este atât de greu), înseamnă de fapt să fim plini de Duhul Sfânt, El ne stăpânește, iar guvernatorul care Îi este supus este duhul nostru, care este un guvernator viu și activ.

Iar Dumnezeu vrea ca sufletul și trupul meu să fie folosite, să fie în echilibru, pentru a trăi în armonie cu duhul, cu Dumnezeu și implicit cu oamenii din jur.

El nu ne leapădă, ci vrea să fim întregi și să ne bucurăm de viața pe care El ne-a oferit-o în dar!

Iar dacă, nu știi cum să aplici concret metoda de mai sus, apelează la Cuvântul lui Dumnezeu! Roagă-L pe Dumnezeu să te lumineze!

Eu, doar cu atât te pot ajuta! Să-L mărturisesc pe Domnul Isus Hristos!

A lui Dumnezeu să fie toată slava, în veci! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: