De ce-i așa importantă mulțumirea?

Cu cât societatea devine mai civilizată/modernă, cu atât nemulțumirea înflorește și mai tare. Dar asta nu înseamnă că oamenii simpli, ce duc o viață grea și modestă, nu au parte de nemulțumire. Diferența e că de obicei, ei au atâtea lucruri de făcut, pe care nu și le permit să le externalizeze (să plătească un expert/meseriaș), așa că ocuparea timpului prin muncă ajută la reducerea nemulțumirii.

Totuși, dacă omul este fără de Hristos, el va muri de nemulțumire într-un final, iar la o autopsie serioasă, se va vedea că el a suferit toată viața de nemulțumire.

Da, putem spune că nemulțumirea este mai gravă decât orice alt virus (chiar și decât COVID-19).

Am vorbit și în articolul precedent că nemulțumirea o putem folosi și în folosul nostru, în sensul că nu mai pot accepta această stare de complacere și compromis și aleg să trec la acțiune, fiind împins și de puțină nemulțumire. Dar e ceva temporar, nu o boală constantă și cronică.

Am putea să comparăm nemulțumirea, cu acidul din stomac. Dacă în stomac ar fi doar acid gastric, fără să mai existe și o grămadă de alte subsisteme și enzime ce acționează/procesează substanțele topite de acid, atunci, eu zic că e clar pentru toată lumea că omul ar trăi foarte puțin cu un astfel de stomac complet inutil.

Ei, de ce nu se înțelege că e important să fie puțină nemulțumire, dar asta când vine hrana în format brut, doar puțin mestecată.

E bine să nu înghit orice și să am cât mai multe nivele de securitate, iar în interior să am și ceva acid.

Dar, dacă trece de acid și se dovedește a fi bun(ă) acea hrană, atunci, ar trebui să trecem la acțiune și să ne însușim acele valori.

Iar una din valorile pe care ar trebui să ne luptăm să ni le însușim este chiar mulțumirea.

Da, mulțumirea, poate fi obținută chiar și dacă a trebuit să fie trecută prin iazul de acid gastric al nemulțumirii.

Și uite așa ajungem la o chestiune tare interesantă:

Doar Biblia ne cere să fim mulțumiți pe deplin și în toate. Pe când un om, îi va recomanda altui om, să fie mulțumit de câteva lucruri, dar i se va da voie să fie nemulțumit de altele.

De exemplu: ”Prietene, ar trebui să fii mulțumit că ai o casă și un acoperiș deasupra capului, dar faptul că nu te chinui și nu îți dai toate silințele să ajungi un șef la locul de muncă, spune multe despre tine, iar eu pe termen lung, nu știu dacă aș putea să mențin o prietenie cu așa un om.”

Și subiectul de marți era legat de mulțumirea economia țării noastre.

Chiar și cu puține cunoștiințe de economie îți poți da seama că economia României a suferit și va suferi mult deoarece administrarea țării a fost una catastrofală.

Dar Biblia, chiar insistă și spune:

Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.

1 Tesaloniceni 5:18 VDC

Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți în Numele Domnului Isus Hristos și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.

Coloseni 3:17 VDC

Niște ostași îl întrebau și ei și ziceau: ”Dar noi ce trebuie să facem?” El le-a răspuns: ”Să nu stoarceți nimic de la nimeni prin amenințări, nici să nu învinuiți pe nimeni pe nedrept, ci să vă mulțumiți cu lefurile voastre.

Luca 3:14 VDC

Doar ultimul verset, cu vorbele Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos, sunt atât de profunde, frumoase, dulci și bune, încât merită să medităm adânc la ele.

Ar fi multe de zis pe lângă subiect, dar dacă e să revenim la subiectul din titlu, vreau să fie clar că aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi!

Dacă mă interesează să fiu mântuit, este extrem de important să mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate lucrurile. Nu doar pentru cele bune. Și acum începem să vorbim lucruri mai greu de înțeles, dar eu cred că tu le vei putea înțelege.

Dacă voi ajunge să trăiesc prin Duhul și mai și umblăm prin Duhul (vezi Galateni 5:25-26), să căutăm să aducem roade vrednice de pocăință.

Și chiar nu e atât de greu să ni le amintim puțin:

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.

Cei ce sunt ai lui Hristos Isus și-au răstignit firea pământească împreună cu patimile și poftele ei.

Galateni 5:22-24 VDC

Păi firea pământească ne învață fix să fim comozi, să criticăm și să fim cât mai pasivi, dar plini de nemulțumire că nu ni se face.

Iar eu, dacă nu rodesc, ce răsplată voi avea în ceruri?

Dar acum, am o întrebare chiar și mai grea: dacă eu nu fac Voia lui Dumnezeu, cum aș putea fi binecuvântat de El?

În schimb, dacă aleg să fac voia lui Dumnezeu, începând cu mulțumirea, voi putea crea un loc favorabil, în mine pentru înmulțirea harului și a binecuvântării.

Apoi voi putea radia de dragoste, bucurie, pace, îndelungă răbdare, bunătate, facere de bine, credincioșie, blândețe, iar poftele vor fi înfrânate. Toate acestea sunt roada Duhului Sfânt. Să nu credem că noi putem susține asta, prin forțe proprii. Dar, fără mulțumire, Duhul Sfânt nu poate să se manifeste, așa că părăsește pe omul nemulțumit.

Iar fără de Duhul Sfânt, omul reușește numai să se încurce în curse ce-l robesc, sau mai grav, ajunge să se robească singur prin încercarea de a-și satisface poftele firii…

Închei aici, mulțumind lui Dumnezeu pentru tot ce El mi-a dat.

Domnul să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: