De ce statistica?

În ultimii ani, se folosesc din ce în ce mai mult statistici.

Statistica e un mod de observație, destul de obiectiv și lipsit de emoție a unor fapte.

Statistica e foarte bună când ne facem o strategie.

Strategia îmbinată cu statistica ne poate ajuta să biruim mai repede și mai ușor.

Dar ca orice lucru bun, statistica se poate folosi și într-un mod complet greșit.

Iar din păcate, de ani de zile, mass media exact varianta greșită a statisticii o folosește.

Bun Eduard. Am înțeles varianta benefică, dar, nu știu la ce te referi când zici că poate fi și complet greșită.

Păi, când ziceam mai sus că statistica e bună pentru analiza la rece a unor fapte, în vederea realizării unei strategii, sau îmbunătățirii ei. Aici, vorbesc de un individ, ce caută să se dezvolte personal și își gândește o strategie.

Pe când mass media, ia niște date legate de faptele mai multor oameni și le transformă în niște statistici prin care ei pot promova anumite produse/servicii, sau chiar ideologii.

Deci statistica, în cazul acesta, e folosită pentru a genera un soi de soluții universale pentru toți.

Iar asta e manipulare modernă, extrem de nocivă, în primul rând pentru individ, iar ulterior, ca un efect secundar, se va reflecta și-n țară.

Dar despre subiectul acesta, scriu acum, în ce-a de-a doua carte, intitulată: Manipularea modernă.

Subiectul sincer, mă depășește, dar Dumnezeu îmi dictează, iar eu scriu.

Ei bine, când va fi gata, o vei putea cumpăra, dar până atunci, aș vrea să fii atent la acest subiect.

Ca și metodă de lucru poți folosi întrebarea:

Statistica asta e bună pentru mine, sau pentru toți?

Pentru că totuși noi toți stăm în case, ferindu-ne de virusul feroce, un bun prieten mi-a dat un pasaj din Biblie ce ajută mult mai mult decât orice informație venită dinspre media.

Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui Atotputernic zice despre Domnul: „El este locul meu de scăpare și cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!” Da, El te scapă de laţul vânătorului, de ciumă și de pustiirile ei. El te va acoperi cu penele Lui și te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut și pavăză este credincioșia Lui! Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopţii, nici de săgeata care zboară ziua, nici de ciuma care umblă în întuneric, nici de molima care bântuie ziua-n amiaza mare. O mie să cadă alături de tine și zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se vor apropia. Doar vei privi cu ochii și vei vedea răsplătirea celor răi. Pentru că zici: „Domnul este locul meu de adăpost ” și faci din Cel Preaînalt turnul tău de scăpare, de aceea nicio nenorocire nu te va ajunge, nicio urgie nu se va apropia de cortul tău. Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale; și ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ţi lovești piciorul de vreo piatră. Vei păși peste lei și peste năpârci și vei călca peste pui de lei și peste șerpi. „Fiindcă Mă iubește”, zice Domnul, „de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaște Numele Meu. Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi și-l voi proslăvi. Îl voi sătura cu viaţă lungă și-i voi arăta mântuirea Mea.”
Psalmul 91:1‭-‬16 VDC
https://bible.com/bible/191/psa.91.1-16.VDC

Cât de dulce, plăcută și bună, e Biblia pentru mine. Dacă și pentru tine, distribuie, lasă și un comentariu, chiar cu pasajul tău preferat din Biblie pentru această perioadă.

Domnul Dumnezeu să ne binecuvânteze!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: