Povestea cu numele: Papucii

Dacă era un articol sponsorizat, poza era alta. Dar și aceste cizme intră la categoria papuci, chiar adaptați foarte bine la bălțile și noroaiele prin care mergem.

In fine, hai să trecem la poveste.

Era mijlocul lui martie. Și-a tras o ploaie, de s-au făcut bălțile, adevărate paradisuri pentru broaște.

Până și peștii erau confuzi de limitele iazului. Cu un foarte mic efort, puteai să explorezi ape, ce neam din neamul tău (de pește), nu a putut să facă.

Ei, dar dacă în iaz, peștii tineri voiau aventură, copiii oamenilor se agitau de două ori mai tare.

S-au săturat de stat în casă. Chiar dacă pe-afară e încă ud și tare mizerie, ei vor afară.

Părinții rezistă o perioadă, dar când văd că soarele ieși, își pregătesc copiii și-i lasă afară.

Băieții vor să bată mingea pe imaș. Unii își iau crampoane, alții au zis că vor disculț, doar un băiat, alege ciubotele de cauciuc, (cum ai văzut mai sus, în poză).

De fotbal nu-s așa de bune. Dar nici nu-i plăcea senzația să se ude, în crampoane, ori să se taie în cioburile de pe drum.

Așa că, mai încet, reuși să joace și fotbal, chiar dacă nu la viteza maximă, pe care ceilalți o prindeau.

Povestea se încheie, când joaca se termină, iar în timp ce alții vin loviți de cioburi (cei desculți), sau cu picioarele ude și înghețate, eroul nostru, își dă jos cizmele și e gata să intre în casa părintească, unde intră direct în activități.

Tot așa e și cu regulile pe care Dumnezeu ni le expune în Cuvântul Său -> Biblia. Dacă le vom studia și le vom respecta, ele ne vor proteja, precum cizmele de cauciuc pe băiețel. Și chiar dacă nu vom putea alerga cu viteza maximă, pe iarba udă, e mult mai bine pentru noi.

Căci jugul Meu este bun și sarcina Mea este ușoară.”
Matei 11:30 VDC

Și dacă am nevoie de o motivație, e simplu să mă uit la cei din jurul meu, ce au răni, pentru că ei au ales să meargă desculț, ori băieții cu viteza maximă, dar uzi și cu picioarele bocnă.

Să ne rugăm ca Domnul să ne dea înțelepciunea, ca să alegem să ne trăim viața, în limitele impuse de Dumnezeu, pentru că ne fac doar bine!

Fii binecuvântat! Fii binecuvântată!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: