Discuția despre tăierea copacilor

person walking between green forest trees

Discuția despre tăierea copacilor pornește cu un mare avantaj: are nevoie de cel puțin două categorii de oameni pentru a fi începută: cei care văd copacii și cei care văd pădurea.

Am impresia că deja știi de criza din construcții, cum mai toate materiile prime au explodat ca preț. Iar un candidat la această creștere este și lemnul.

Dar, de obicei constructorul și beneficiarul viitoarei locuințe, nu vede nici pădurea, nici copacii, ci vede doar lemne.

Iar întrebarea este: ”în acest caz (pornind de la premisa de mai sus), îi putem include în discuția noastră?”

Și cei interesant, că răspunsul duce la o altă discuție, pe care, nu cred c-o vom trata azi. 😀

Atunci politicienii ce văd?

Unii s-ar grăbi să zică: ”hârtia!”, cu toate că leul, ce se plimbă prin meleagurile noastre se fabrică din plastic…

E greu de zis și-aici ceva… pentru că, pe deoparte se vrea a fi o țară cultă, condusă în special, de cei cu doctorate. Iar doctoratele nu prea se dau stând prin păduri, ci mai degrabă, izolați…

Oricum, la modă acum, este ca poporul să conducă, nu individul.

Așa că, haideți să aruncăm o privire și înspre popor. Din cine e format?

Avem agricultori, constructori, ingineri și medici. Cu toții au nevoie de lemn și fotosinteză. Dar cine este în măsură să decidă?

Că oricât de cult și citit ai fi, vei fi manipulat oricum. Și-acum, pe cine ar mai interesa părerea unui om influențat prin manipulare?

E complicat, așa-i?

Lucrurile devin chiar și mai grele când analizăm persoanele ce zic că văd copacii.

Pădurarii sunt acuzați de conflicte de interese, iar turiștii de aruncat gunoaiele.

Deci, care e concluzia?

Ne acuzăm chiar dinainte de a începe discuția și chiar de-ar fi vreodată s-o începem, ținem morțiș la prejudecăți…

Eram tentant să zic: ”ce generație…”, dar când m-am uitat în urmă, aceasta ne caracterizează pe noi oamenii, indiferent de generație…

Și-atunci ce facem?

Unii ar zice: ”o simplificăm și introducem taxe de ecologie”.

Eu personal, chiar nu știu. Dar, mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, care m-a mântuit prin credința în jertfa Fiului Său, pe care L-a trimis să moară pentru păcatele celor ce cred în El!

Iar dacă păcatele mele au fost iertate prin credința în Domnul Isus Hristos, eu L-am mărturisit cu gura mea și am ajuns la mântuire, fiind înfiat în familia Domnului.

Și dacă acum sunt copil de Dumnezeu, El îmi vorbește, pentru că este Tatăl meu, care mă iubește.

Așa că, L-am întrebat: ”cine ar trebui să participe la discuția despre tăierea copacilor? Ce-ar trebui să facem în acest domeniu? Să ne oprim din tăiat?”

Răspunsul sună așa:

”Copacii trebuie tăiați. Ei n-au fost creați să fie veșnic în această scoarță. Dar să nu-i tăiați pe cei care rodesc, ori pe cei care se pregătesc să rodească. Ci pe aceștia să-i curățați, pentru a rodi mai mult. Din crengile bolnave, ori uscate, să nu faceți nimic frumos, ci să le ardeți. Doar din aceia pe care i-ați tăiat conform poruncii Mele, să vă slujească în treburile voastre. Numai, ia seama, să nu-ți faci chip cioplit și, să i te-nchini!”

Cât de frumos ar fi să locuiască oamenii în teocrație… Dar, aceasta este nădejdea noastră, că vine Domnul și ne va lua cu El, în slava Lui, unde vom locui veșnic împreună!

Vino Doamne Isuse! Mireasa Ta, Te-așteaptă!

Căci a Ta este împărăția și puterea și slava, în veci! Amin.

Semănați potrivit cu neprihănirea, și veți secera potrivit cu îndurarea. Desțeleniți-vă un ogor nou! Este vremea să căutați pe Domnul, ca să vină și să vă plouă mântuire.

Osea 10:12 VDCC

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: