Experimentul cu ochelarii în oglindă

Trebuie să recunosc că de foarte mult timp aștept să vorbesc despre acest experiment.

Este vorba despre un psiholog, pe nume George M. Stratton, ce, prin anii 1890, inventează o pereche de ochelari (vezi mai jos o imagine orientativă), ce au ca scop inversarea cu susul în jos a vederii.

El pleacă de la biologia ochiului, care vede imaginea întoarsă cu susul în jos. Mai există o teorie precum, în primele zile în care ne naștem, vedem totul inversat, urmând ca după aceea, creierul să întoarcă imaginea și după aceea doar inversată o consideră ca fiind varianta corectă.

Experimentul lui Stratton este de-a dreptul interesant, deoarece, el poartă acești ochelari încontinuu, timp de 8 zile.

După a 5-a zi, creierul lui a început să întoarcă imaginea, el văzând perfect cu ei, ca și înainte de începe experimentul. Detalii despre experiment, poate studia fiecare.

Deci, prin intermediul unei prisme, perfect transparente, creierul omului poate fi păcălit.

Ce e și mai trist, e faptul că după doar câteva zile de chin și confuzie, creierul se adaptează cu o realitate inversată.

Eu îi spun așa: după doar 5 zile, creierul se adaptează la minciună și trăiește cu ea, ca și cum minciuna ar fi adevăr și adevărul – minciună.

După aceste rezultate spectaculoase ale acestui experiment, mai toate organizațiile mari, ce visau să ajungă cât mai sus în ierarhie, au început să creeze prisme pentru creierele oamenilor din comunitățile lor.

De la oamenii din politică, la casele mari de produs filme, până la tot ce înseamnă mass-media, toți construiesc pe această nouă realitate. Dacă termenul e puțin învechit acum, îți voi prezenta termenul actual: noua normalitate.

Nu vi se pare straniu că toți din media vorbesc de această nouă normalitate, ca fiind ceva ce trebuie acceptat cât mai repede? 

De fapt, minciuna trebuie să fie înflorită constant, altfel, va fi prinsă, iar cel care a spus-o, va fi înlăturat.

Iar pentru ca această înflorire să funcționeze, din când în când, trebuie schimbată realitatea. Cu alte cuvinte, în contextul experimentului, după ce te-ai învățat cu realitatea inversată, ea trebuie inversată din nou, altfel, tu vei vedea bine și clar minciuna.

Sunt multe lucruri de zis aici, dar mă limitez la atât cu exemplele și aș vrea să prezint soluția.

Singura soluție este să ne punem ochelarii adevărului, și doar prin ei să ne uităm. Acești ochelari nu au ”minunata” funcție de inversare, ci ei sunt ficși.

Acești ochelari ai adevărului sunt chiar Biblia.

Cei care privesc prin prisma oamenilor, prin ochelarii ce tot inversează realitatea, au numai de pierdut. Sunt robiți de societate, sunt confuzi, deprimați, nemotivați și dezorientați.

Pe când Biblia, o dată aleasă ca și ochelari permanenți, îți va aduce numai binecuvântare, pace, bucurii (chiar și în încercări), iar mai presus de toate, viața veșnică, împreună cu Dumnezeu, în Împărăția Cerurilor.

Uite ce spune chiar Domnul Isus Hristos:

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

Matei 6:33 VDC

Slavă lui Dumnezeu Tatăl, lui Isus Hristos și Duhului Sfânt!

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

P.S. Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și altora, poți să dai și un comentariu, dar poți să te și abonezi la blog, să primești o notificare când mai apare un nou articol, sau poți face asta urmărind pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: