Haosul din viața ta. Redefinește-l!

woman in black framed eyeglasses

Haosul din viața ta. Redefinește-l!

Dacă într-o încăpere în care va trebui să locuiesc pentru o perioadă, am doar o masă și-un scaun, iar în rest doar loc liber, unii definesc acesta ca fiind un haos.

”Orice aș face, camera arată rău, așa că va trebui să o umplu cu ceva!”, tind să zică majoritatea oamenilor.

Și așa încep, să adauge în camera aceea simplă, o grămadă de lucruri.

Dacă la început totul pare rațional și chiar o nevoie, direcția se poate observa cu ușurință, după ce, încep să apară obiecte care, par a fi doar gunoaie.

Dar aceasta, se vede cu ușurință din exterior, pentru că, din interior ele par a fi necesare.

Și chiar dacă ar veni cineva din exterior și ar ajuta individul să conștientizeze că lucrurile acelea îi fac rău, se va apăra cam așa: ”eu am nevoie de ele, pentru că am nevoie și de plăceri!”.

Oare așa să fie? Oare chiar avem nevoie de o întreagă vitrină unde să punem niște bibelouri, niște diplome, sau să ne expunem toate lucrurile care s-au stricat în viața noastră?

Haideți să facem lucrurile și mai greu de suportat de firea noastră și de egoul nostru.

Oare chiar avem nevoie de un pat, ca să ne putem odihni?

Răspunsul e simplu de scris, dar greu de înțeles: Pentru că nu cunoaștem adevărata oboseală, nu știm nici cum să ne odihnim!

Unii se chinuie în paturi foarte confortabile, cu saltele de ultimă generație. Chiar și așa, ei reușesc să adoarmă, doar pe bază de somnifere.

Iar pentru astfel de persoane, haosul înseamnă ceva din exterior, ceva pe care el nu-l poate controla, așa că, doar se va lăsa purtat de valul acestui tsunami, oriunde îl va duce acesta.

Și, în această vâlvă, în acest cadru de groază, în care mulți mor îngroziți, iar marea majoritate este stresată, sau mai bine spus: înghețată de frică, văd un porumbel, care se pune între stânci și adoarme. În jurul lui e groază, pericol și haos. El stă pe-o piatră tare. Dar totuși, doarme dus.

De fapt. haosul pe care îl vedeam mai sus, ca fiind din exterior, nu mai pare așa de haos.

Adică, dacă pentru unii, e haos și nu se mai poate ca cineva/ceva să facă gălăgie când el încearcă să doarmă, de fapt, haosul nu este în exteriorul lui, ci în interiorul lui. Scuzele pe care individul le prezintă, sunt imagini, pe care, cei din exterior le pot vedea. Dar aceste imagini descriu ceea ce are individul în interiorul său.

Când cineva se plânge de gălăgie, el este mustrat de cugetul său că se înfundă în păcat și mai tare. Sau, dacă a trecut acest prag, este deranjat de acei demoni care îi distrug viața.

Și exemplele pot continua. Dar, eu aș vrea să vorbesc ca oricine să mă poată înțelege.

Dacă scot tot ce-am adăugat eu în acea cameră goală și mă pun să mă rog, îngenunchiat, în fața Numelui Sfânt a lui Dumnezeu, plin de credință și de pocăință, El mă va umple cu tot ce am eu nevoie. Nu cu ce-mi doresc eu, ci cu ce am eu nevoie!

Și, în primul rând, am nevoie ca eu să fiu plin de Duhul Sfânt! Pentru ca Duhul Sfânt să rodească în mine: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea și înfrânarea poftelor.

Iar, când acestea sunt din plin în mine, o Doamne, ce mare ești Tu, căci Mi-ai dat acest dar măreț să pot intra, gusta și trăi în odihna Ta!

În jurul meu e plin de frică, groază și haos. Dar, în mine, este prezent Dumnezeu, prin Duhul Său cel Sfânt! Și El are puterea de a controla totul din viața mea! Da, El controlează inclusiv haosul și-l ține departe de mine.

Totuși, acum, dacă ar fi să redefinesc haosul, îl definesc așa:

haosul = orice clipă trăită fără Dumnezeu

A lui Dumnezeu să fie toată slava, în veci! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: