Hristos a înviat!

god, jesus, christ

În România, 89% din populație, se declară a fi religioasă.

În perioada de după Paști, avem și acest frumos salut: Hristos a înviat!

Este atât de minunat faptul că: Hristos a înviat!

Totuși, noi ne aducem aminte de înviere, dar nu știu câți își pun și următoarea întrebare:

Hristos a înviat din morți, dar de ce a trebuit să vină în chip de om, să locuiască pe pământ ca și om, ca mai apoi să moară?

Pentru că El, Fiul lui Dumnezeu, a venit să moară pentru păcatele noastre, ca prin jertfa Lui, noi să fim iertați de toate păcatele.

Iar dacă eu cred în jertfa Lui, experimentez iertarea păcatelor, dar cel mai important, Dumnezeu îmi scrie numele meu în Cartea Vieții, deci sunt mântuit!

Iertarea păcatelor are ca efect pacea și bucuria, dar faptul că eu știu că prin credința în Hristos, Domnul și Mântuitorul meu, eu voi ajunge în veșnicie alături de El, mă motivează să merg înainte.

Asta e cu moartea.

Partea și mai frumoasă e că Hristos a înviat, deci Mântuitorul nostru e viu!

Mormântul Lui e gol!

El, după înviere, s-a arătat ucenicilor, dar după aceea s-a înălțat la Tatăl, pentru a ne pregăti un loc!

Acum, când citim în Evanghelii, vedem că nu minunile vindecării sunt cele mai importante, ci mântuirea!

Minunile celelalte sunt doar pentru a ne ajuta să credem în El. Minunile nu sunt obiectivul, ci obiectivul e să fiu mântuit prin credință!

Iar dacă eu sunt mântuit prin credința în Hristos, la răpire, și eu voi învia, la fel ca El: trupul de carne va muri, iar noul trup, va fi un trup de slavă, capabil să trăiască o veșnicie alături de Dumnezeu.

Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naște din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.”
Ioan 3:3 VDC

Isus i-a zis: „Nu ţi-am spus că, dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?”
Ioan 11:40 VDC

Acest articol, e gândit mai mult ca o invitație. Dacă ți-a creat orice fel de emoție, ori poate a generat puțină curiozitate, atunci, te invit să te duci direct la sursă. Caută să citești tu personal din Biblie. Citește din Noul Testament, să întâlnești mai repede Mântuitorul. Iar după aceea, o poți reîncepe cu Vechiul Testament.

Dacă consideri că nu trebuie să citești Biblia, că tu ai auzit păreri de la alții (pe care tu poate îi crezi mai învățați decât tine), eu cred că faci o greșeală. E ca și cum ai spune: eu nu mănânc, pentru că mănâncă atâția oameni pe lângă mine, încât, mâncatul lor, mă satură și pe mine.

Pentru credincioși, Biblia este mâncarea sufletului, iar pentru necredincioși, ar trebui măcar citită, să afle dinainte, ce se va întâmpla după moarte. În sensul că, Dumnezeu îmi dă libertatea să aleg, dar oare n-ar fi mai bine să aleg informat?

Hristos a înviat! Hristos s-a înălțat! Hristos mijlocește la Tatăl pentru oricine crede în El! Hristos vine-n curând, să își răpească aleșii Săi!

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

P.S. Dacă îți place subiectul acesta, îți recomand și celelalte articole de săptămâna aceasta:

1 thought on “Hristos a înviat!”

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: