Știrile de Marți

Subiectul de săptămâna aceasta nu voiam să fie despre asta, dar, pentru că este atât de amintită această idee, din partea conducătorilor, aș vrea să-mi expun punctul meu de vedere.

Cam în orice declarație, de vreo săptămână, încoace, premierul Orban, zice cuvântul: ”anarhie”.

Dar haideți să vedem cum stau de fapt lucrurile. Sunt 3 tipuri de sisteme de organizare a unui stat: anarhia, socialismul și capitalismul (nu ne interesează corciturile).

În anarhie nu există stat, ori legi, există doar individul, cu alte cuvinte, fiecare pentru el.

În socialism, există stat, doar că statul este atât de puternic, încât, poporul nu e bun decât să muncească (să slujească stăpânul stat). Ca să nu poposim prea mult aici, în socialism există o prăpastie între stat și cetățean, acesta din urmă, neputând să își manifeste liber nelămuririle și off-urile, deoarece este amenințat ori cu amenda, ori dosare penale, ori chiar închisoarea.

Iar capitalismul, are un stat, doar că este pe același nivel cu piața. Practic, singurul scop al statului fiind să colaboreze cu piața liberă, oferind legi actualizate și bune pentru piață. Atenție: Legi cât mai puține, taxe și impozite foarte mici, deoarece prioritatea este individul.

Nici măcar n-are sens să demonstrez că noi, în România, avem parte doar de socialism (nici măcar Partidul Comunist nu a reușit să implementeze cu adevărat utopia comunistă, ei tot la socialism s-au oprit).

Bun, dar care-i faza cu anarhia. De ce ar zice un premier liberal de anarhie încontinuu?

În primul rând, haide să stabilim o chestiune: dacă acest guvern zice că este liberal, dar acțiunile lor, sunt în proporție de 90%, pur socialiste, ce zici? E liberal, sau socialist? Eu nu mă uit la denumirea partidului, ci mă uit la acțiunile pe care le fac. Iar din acțiunile lor, ei sunt socialiști.

Așa, dacă am stabilit aceasta, în următoare etapă, trebuie să înțelegem care-i faza cu această campanie electorală (care a început de când au început să apară mesaje de genul: Suntem împotriva PSD!). Trebuie să mai fac o precizare aici. Eu personal, nu pot suporta socialismul. De aceea, nu pot vota nici PSD, nici PNL, nici alt partid socialist, indiferent că spune, sau nu că este socialist.

Bun, după aceea a urmat campania electorală pentru prezidențiale, prin care nu am putut avea o dezbatere între PNL și PSD (aceasta este de fapt normalitatea pentru un stat socialist). De ce nu a existat acea dezbatere? Pentru că sondajele oricum îl arătau câștigător deja pe el și nu pe ea, așa că întrega campanie acum era despre locale și parlamentare.

Și uite așa, președintele a fost ales, iar campania încă este pornită. Apropo, politicienii români, doar campanie electorală fac. Ei fac asta tot timpul, doar că, în acea perioadă de campanie electorală, primesc bani extra.

Apoi, au urmat tot felul de mesaje de la guvern prin care spuneau că ei ar vrea să facă, dar nu-i lasă parlamentul. Asta tot campanie e. Practic, în sondaje, ei văd următoarele lucruri: dacă PSD nu iese, ies ei. Iar ei spun așa: facem o campanie de ură asupra PSD, cetățeanul îi va urî, iar noi venim și dăm 2-3 legi/beneficii sociale cetățeanului, iar ei ne vor vota.

Atenție! Dacă poporul român votează PNL, la locale și parlamentare, poporul cade în capcana de a vota noul Partid Comunist! Asta pentru că, practic poporul, în scenariul acesta, oferă toată puterea unui singur partid. Partid, căruia îi cam place socialismul, de aceea și își dorește atât de mult puterea totală!

Și apoi, această anarhie mai spune și faptul că acești cetățeni iresponsabili, au nevoie de un stat puternic, care să-i țină în frâu!

Ia să vedem ce mai înseamnă această anarhie.

Mai nou, suntem în starea de alertă. Dar încă din perioada stării de urgență, când se strânseseră aproximativ 120 milioane de euro, din amenzi, date cetățenilor, premierul vine și acuză CCR-ul că ce-au zis ei, legat de cuantumul amenzilor, nu este altceva decât o invitație la anarhie. Prostie mai mare, n-ai cum să zici. Când tu ești în fruntea unui stat, cu o grămadă de legi în față, iar de legi, se ocupă o justiție. Iar acești oameni din CCR, chiar nu contează cine i-au pus, ei sunt judecători, la origine.

În fine, ce să mai zicem de măștile astea cumplite, iar mai nou de termometrele portabile? Că e bătaie de joc!

Nu se poate să impui purtarea măștii în spațiile publice închise (iar pentru cei de la biserică, există o excepție: curtea bisericii este de fapt un spațiu închis), iar tu, prim ministru, cu toată gașca lângă tine, să nu porți. Un lider spune și se dă pe sine exemplu. Un dictator, spune, el nu face, dar amenință pe alții.

Am și o imagine pentru cine n-a văzut.

La ei este o chestiune opțională, la noi, este obligatoriu.

Aa, iar când faza cu protejează-te pe tine nu a mai mers, a venit și înflorirea minciunii: protejezi pe altul. Pentru că, dacă nu vrei să îl protejezi pe altul, înseamnă că tu vrei anarhie.

Hai să încheiem totuși într-o notă mai bună.

Istoric vorbind, orice stat începe de la un cetățean. Practic, de la anarhie. Apoi, omul își dă seama că are nevoie și de alții, pentru a obține o viață cât mai bună. Dar, deoarece, anarhia este o extremă, iar individul, nu este suficient de matur spiritual, împins de lăcomie și dependent de putere, va manipula oamenii din jurul lui să instaureze socialismul, în care el e conducătorul, iar restul slujitorii lui. E ca și fermierul și vacile lui.

Dar, pentru că socialismul distruge individul, cu scopul de a construi o țară, se ajunge ori la o revoltă din partea cetățenilor, ori la autodistrugerea statului. Și se ajunge din nou la anarhie, până se instaurează din nou socialismul (cam ce-a fost la revoluție: am avut câteva zile de anarhie atunci, apoi, din nou în socialism, doar că puțin schimbat).

Dar de ce nu un capitalism pur? Pentru că aici, avem nevoie de oameni maturi, dornici să se echilibreze, doritori să trăiască după Cuvântul lui Dumnezeu. Este greu, dar dacă implementăm capitalismul în România și îl menținem, atragem binecuvântarea lui Dumnezeu asupra fiecăruia dintre noi, construim indivizi viteji (vezi vitejii lui Avraam, ce-au reușit să facă cu un lider cu adevărat temător de Dumnezeu, plus, belșugul de care aveau parte).

Soluția nu e la oameni! Soluția e la Dumnezeu! Iar ce mă interesează pe mine nu e belșugul aici pe pământ, ci belșugul în veșnicie.

Dar pentru aceasta, trebuie să fiu mântuit!

Apropo, din cei aproximativ 89% din locuitorii României, ce se declară a fi creștini, nici 10% nu cunosc Evanghelia. S-a reușit, prin instituționalizarea Bisericii, să îndepărteze individul de Evanghelie. Oamenii vin și fac tot ce le zice intermediarul, fără să aibă habar că Hristos a murit pentru păcatele noastre, iar acum, El, Mântuitorul, Isus Hristos, este Marele Preot și Regele Regilor! Iar eu și orice individ în parte, avem deschisă calea de veni direct la El!

Și nu trebuie decât să cred! Iar prin credința în Isus Hristos, sunt mântuit!

Te îndemn să ignori orice manipulare din partea oamenilor și mergi la Isus! Citește Evanghelia! Citește despre viața lui Isus! Iar mai apoi, roagă-te să fii cercetat și transformat de Duhul Sfânt, pentru a putea experimenta cu adevărat mântuirea!

Uite, chiar dacă e greu de explicat credința, ia Biblia și citește-o toată. Nu alte cărți, sau alte păreri! Poți începe cu Noul Testament. Eu am observat că e mai eficient dacă o citesc cu voce tare și lent. Să nu o citesc la viteză maximă.

Cam asta a fost pe azi, mai vorbim și mâine și vineri! Dacă ți-a plăcut, poți reveni, eventual, poți să te abonezi, să distribui, că poate vine și un prieten.

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

P.S. Un pic de poftă de Scriptură eu cred că e binevenită! Că doar pofta vine mâncând, nu?

Predarea în slujba lui Dumnezeu
1 Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu; aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.
2 nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.
3 Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine, ci să aibă simţiri cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credinţă pe care a împărţit-o Dumnezeu fiecăruia.
4 Căci, după cum într-un trup avem mai multe mădulare, și mădularele n-au toate aceeași slujbă,
5 tot așa și noi, care suntem mulţi, alcătuim un singur trup în Hristos, dar fiecare în parte suntem mădulare unii altora.
6 Deoarece avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat, cine are darul prorociei să-l întrebuinţeze după măsura credinţei lui.
7 Cine este chemat la o slujbă să se ţină de slujba lui. Cine învaţă pe alţii să se ţină de învăţătură. 8Cine îmbărbătează pe alţii să se ţină de îmbărbătare. Cine dă să dea cu inimă largă. Cine cârmuiește să cârmuiască cu râvnă. Cine face milostenie s-o facă cu bucurie.
Dragostea să se arate în toate
9 Dragostea să fie fără prefăcătorie. Fie-vă groază de rău și lipiţi-vă tare de bine.
10 Iubiţi-vă unii pe alţii cu o dragoste frăţească. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia.
11 În sârguinţă, fiţi fără preget. Fiţi plini de râvnă cu duhul. Slujiţi Domnului.
12 Bucuraţi-vă în nădejde. Fiţi răbdători în necaz. Stăruiţi în rugăciune.
13 Ajutaţi pe sfinţi când sunt în nevoie. Fiţi primitori de oaspeţi.
14 Binecuvântaţi pe cei ce vă prigonesc: binecuvântaţi și nu blestemaţi.
15 Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.
16 Aveţi aceleași simţăminte unii faţă de alţii. Nu umblaţi după lucrurile înalte, ci rămâneţi la cele smerite. Să nu vă socotiţi singuri înţelepţi.
Răzbunarea este a Domnului
17 Nu întoarceţi nimănui rău pentru rău. Urmăriţi ce este bine înaintea tuturor oamenilor.
18 Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii.
19 Preaiubiţilor, nu vă răzbunaţi singuri, ci lăsaţi să se răzbune mânia lui Dumnezeu, căci este scris: „Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti”, zice Domnul.
20 Dimpotrivă, „dacă îi este foame vrăjmașului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci, dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinși pe capul lui.”
21 Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine.
Romani 12:1-21 VDC

5 thoughts on “Știrile de Marți”

  1. Un articolul care merită citit până la sfârșit. Pentru că sunt un pic „paralelă” cu politica, la începutul articolului am început să dau un pic ochii peste cap, pentru că atâta am așteptat „știrile de marți” și când am văzut că e despre politică, eram dezamăgită deja. Dar am zis să continui, să văd care e concluzia și chiar pot spune că e unul din cele mai bune articole ale tale. Ai o introducere foarte bună, cuprinsul explică foarte bine esența articolului, iar încheierea e și mai bună, pentru că ai concluzionat totul cu un pasaj atât de hrănitor din Scriptură! Domnul să fie cu tine în continuare și tu să stai mereu lângă El, ca Domnul să vorbească oamenilor prin gura ta. 🤗

  2. Daca nu votezi PSD Sau PNL degeaba. Celelalte partide Nu pot forma o majoritate, ca sa guverneze. Si liberalii au dreptul sa sustina masuri sociale, mai ales in perioada de criza. Asta nu inseamna ca devin socialisti Sau communisti.

    1. Când singurele acțiuni sunt de stânga, ești socialist. Din nefericire, România este profund socialistă…
      Cât despre majoritate, se poate guverna foarte bine și fără majoritate. Guvernul Orban a fost ales tocmai pe motivul că nu este o majoritate în parlament.

      1. Cand esti singur la guvernare poti sa faci lejer reforme, sa schimbi tara in bine Sau in rau. Se poate si in coalitie, dar nici vorba cu 6-7 partide cum e acum.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: