Știrile de Marți

Am rămas dator cu o știre, ce mi-a scăpăt s-o abordez săptămâna trecută. Iar pentru că principiul ”Mai bine mai târziu decât niciodată”, mai circulă și pe Educenteza, atunci, voi încerca să îmi plătesc datoria astăzi.

Știu că e greu de menținut atenția acum pe o știre, pentru că într-adevăr, se întâmplă foarte multe. Dar uite, mai țineți minte că nu demult se vorbea de oprirea tăierii de pădure?

A fost chiar foarte mare gargară pe acest subiect, că au început până și jurnaliștii să se transforme în activiști pentru această ”cauză nobilă”.

Aici sunt două aspecte:

  1. Cauza asta nu e chiar așa de nobilă
  2. Scandalul (eu aș zice că a fost mai degrabă un Spectacol) s-a terminat dintr-o dată, o dată cu semnarea legii de către președintele României.

Cu care să începem?

Hai cu 2. De ce zic că a fost mai degrabă un Spectacol/Show, decât un Scandal? Pentru că legea dată și semnată nu spune că se interzice tăierea pădurilor, ci că se intezice pentru 10 ani, exportul de buștean. Adică, tăierile ilegale vor fi continuate, doar că, bușteanul nu va mai fi exportat, în sensul că, se va prelucra un pic, ca după aceea să fie exportat.

Ce este această lege? Doar praf în ochi!

De ce? Păi, România are cea mai mare fabrică de lemn din Europa, iar vestea proastă e că nu e singura. Ci noi deținem clasamentul. Ce înseamnă asta? Că băieții ăștia care au venit în România și au construit Mega-Fabrici de prelucrarea lemnului, sunt atât de mari, încât ei, în fiecare an, cumpără oricum tot bușteanul oferit de Ocolul Silvic la nivel național. Și asta tot nu e de ajuns. Tot ei cumpără și cea mai mare parte a lemnului tăiat ilegal. Și nici măcar asta nu le ajunge. Așa că, aduc și din Ucraina buștean.

Ținând cont de aceste date, cât buștean credeți voi că exporta România, cu adevărat, astfel încât legea să aibă sens?

Vă las pe voi să răspundeți…

Acum intrăm în subiectul 1, pe care acum parcă are mai mult sens, nu?

Ce cauză nobilă că media urla ca disperata să se oprească tăierile ilegale, ziariștii mai că făceau spume la gură, iar cum a venit legea, JBANG!!! Liniște și pace! Toată lumea e liniștită că a venit această lege care ne scapă și pentru 10 ani, Pădurile României sunt salvate!

Dragă cititor, în Biblie, Dumnezeu spune așa:

Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peștii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul și peste toate târâtoarele care se mișcă pe pământ.”

Geneza 1:26 VDC

Dumnezeu ne-a creat să fim stăpâni ai acestui pământ, să avem grija de tot ce mișcă pe pământ, dar în niciun caz, să transformăm acel ceva într-un idol. Ci chiar e plină Biblia de porunci în care se interzice vehement închinarea la idoli.

Ce face media? Vrea ca poporul să se închine la copaci, natura și clima fiind mai importante decât viața omului.

Din această perspectivă, pe mine nu mă deranjează tăierea pădurii. Mă deranjează că pădurile și în general, funcțiile de conducere sunt ocupate de atei, oameni fără scrupule și fără principii etice și morale.

Sper că mi-am plătit datoria.

Acum, să tratăm fugitiv și mesajul transmis de guvern vineri cu privire la ce se întâmplă după data de 15 iunie.

Ei au zis că este important să fie deschise restaurantele și jocurile de noroc, pe când Bisericile sunt un adevărat pericol, așa că ele nu se vor deschide. Cu alte cuvinte, s-a transmis mai subtil ideea: ”Ziceți mersi că vă lăsăm să vă adunați în aer liber!”.

Nu putem ști precis ce se dorește cu această menținere a ideii că Bisericile trebuie să fie închise, dar vă propun o perspectivă. Cu această perspectivă, fiecare își poate analiza poziția față de biserică, ca mai apoi, cu informațiile găsite, să ajungă la propria concluzie.

(Dacă totuși vrei să dezolți subiectul cu o persoană, scrie un comentariu și îl dezbatem împreună)

Perspectiva e tot pe subiectul Biserici, doar că analizăm subiectul tare, de dinainte de Coronavirus: ECUMENISMUL!

Da, dacă ați uitat, ecumenismul era o chestiune reală în rândul bisericilor, se organizau evenimente, în care se prezenta atât de strălucit această idee.

Pentru cine nu știe, ecumenismul este o mișcare religioasă, care urmărește reuniunea tuturor bisericilor creștine într-una singură.

De ce se întampla aceasta? Deoarece Bisericile au dorit să fie transformate și recunoscute ca și instituții, iar de aici la politizarea Bisericilor, trecerea a fost făcută natural.

Ce înseamnă aceasta? Că pentru conducerea Bisericilor, acum e mai important să fie Corecți Politic, decât Corecți pe baza Bibliei.

Și nu vorbim despre conducătorii barurilor, ci de cei ai bisericilor…

Nu aș vrea să închei în această notă gravă și tristă.

Așa că, haideți să ne uităm la Domnul nostru Isus Hristos, care vine în templu și foarte violent scoate tâlharii din el:

15. Au ajuns în Ierusalim; și Isus a intrat în Templu. A început să scoată afară pe cei ce vindeau și cumparău în Templu; a răsturnat mesele schimbătorilor de bani și scaunele celor ce vindeau porumbei.

16. Și nu lăsa pe nimeni să poarte vreun vas prin Templu.

17. Și-i învăța și zicea: „Oare nu este scris: „Casa Mea se va chema o casă de rugăciune pentru toate neamurile”? Dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.”

18. Preoții cei mai de seamă și cărturarii, când au auzit cuvintele acestea, căutau cum să-L omoare; căci se temeau de El, pentru că tot norodul era uimit de învățătura Lui.

Marcu 11:15-18 VDC

Ce făceau preoții cei mai de seamă? Căutau să-l omoare!

De ce? Pentru că le era frică de EL!

Dar nu o frică de Dumnezeu, în sensul de a căpăta înțelepciune… NU!

Ei se temeau că Isus vrea să preia conducerea bisericii și-i lasă pe ei șomeri!

Ăsta-i omul fără de Dumnezeu!

1 Doamne, cine va locui în cortul Tău?
Cine va locui pe muntele Tău cel sfânt?
2 Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu
și spune adevărul din inimă.
3 Acela nu clevetește cu limba lui, nu face rău semenului său
și nu aruncă ocară asupra aproapelui său.
4 El privește cu dispreţ pe cel vrednic de dispreţuit,
dar cinstește pe cei ce se tem de Domnul.
El nu-și ia vorba înapoi dacă face un jurământ în paguba lui.
5 El nu-și dă banii cu dobândă
și nu ia mită împotriva celui nevinovat.
Cel ce se poartă așa nu se clatină niciodată.
Psalmul 15:1-5 VDC
Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!
P.S. Continuăm discuția despre Biserici și în următoarele 2 articole, dar și în zona de comentarii. Aa, nu uita să și distribui, dacă ți-a plăcut.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: