Știrile de Marți – 17

Chiar dacă uneori tratăm anumite știri actuale, scopul nu e de a vă ține la curent cu ceea ce se mai întâmplă. Ci mai degrabă, folosim aceste așa zise știri, pentru a depista felul mișelesc al oamenilor de a conduce prin dezinformare și manipulare, plus că, aceste articole, poate vor fi citite și peste câțiva ani, când știrile actuale de azi, nu vor mai putea fi actuale. Dar, sper eu, că articolele își vor menține valoarea, deoarece, conțin principii și fapte ce nu se erodează o dată cu trecerea timpului.

Nu știu câți v-ați dat seama că subiectul principal de săptămâna aceasta (continuarea subiectului despre păcat, dar dintr-o altă perspectivă), este: Minciuna.

Mă gândeam să facem o serie de săptămâni, fiecare cu câte un păcat, urmând o serie de săptămâni cu binecuvântări.

Dar, pentru că încă nu sunt convins, te rog să-mi scrii un comentariu și să-mi dai un feedback despre ce crezi tu, sau chiar ce subiecte ți-ar fi ție necesare. Mulțumesc anticipat!

Ar fi atâtea minciuni, încât aș putea să vorbesc doar despre asta. Și aici mă refer la conducătorii țării și pesonajele adjuvante din Mass-media.

Trăim într-o lume în care a fi lider, e o chestiune ce se învață. Se pot modela anumite lucruri de suprafață, dar dacă eu am fost construit să fac altceva, cu siguranță voi fi doar un lider mediocru.

Azi nu intrăm neapărat în subiectul dezvoltării personale (cel puțin nu ca și subiect de suprafață accesebil oricui), așa că vom trata minciunile conducătorilor.

Ați observat că Media îi numește pe acești mari conducători: lider politic?

Din perspectiva mea, un lider este un lider. Eventual pot afirma: ”El este liderul meu/nostru”.

În sensul că: un lider, este considerat lider, de către comunitatea pe care respectivul om o slujește. Și datorită faptului că el o slujește bine, oamenii conduși de el, realizează beneficiile de a fi conduși de el și doar ei îl numesc lider.

Dacă în schimb, tu nu vezi beneficii în viața ta, cu acel lider, așa că, vei ajunge să îți schimbi comunitatea, încercând să găsești ceva potrivit ție.

Acuma, revenind la acești lideri politici, îi vedem ca fiind mai mult niște marionete, ale altor oameni, ce conduc atât de slab, încât nici măcar ai lor nu-i numesc lideri.

Doar mass-media îi numește lideri. Oare mass-media să fie condusă de acești lideri politici? Sau mass-media este doar curva care spune orice despre oricine plătește?

Vă las pe voi să judecați singuri.

Tot lideri se cred și marile corporații. Tot timpul, în CV-uri, pe site-ul lor, în conferințe de presă, acești giganți (multinaționalele), spun despre ei că sunt lideri în industrie. Este o metodă eficientă de promovare a unui brand. Doar că, se bazează pe o presupunere, pe niște date ce nu au legătură neapărat și cu realitatea.

Vedem o statisticică îngrijorătoare, cum că, majoritatea oamenilor la locul de muncă se simt extrem de nemotivați și de neîmpliniți. Iar statistica asta se apropie de 100% în cadrul multinaționalelor. Iar firmele zic că ei sunt lideri în acel domeniu.

Se pare că au doar o formă de conducere printr-o manipulare nocivă, prin care își țin oamenii legați de salarii puțin mai mari, ca să fie încurajat consumul excesiv, datorat exact acestor nemulțumiri și neîmpliniri.

Uitați-vă să vedeți cât de mult consumă, în general cei din IT, chestii care ori sunt extrem de nocive, ori se vede de la o poștă că ei încearcă să umple golul din inimă, cu lucruri și plăceri ce aduc doar un moment de plăcere. Iar consumul este drogul lor, indiferent ce consumă.

Acești lideri, știu de asta, de asta și continuă să își manipuleze nociv angajații, în vederea creșterii consumului, la firme în care ei ori sunt acționari, ori au parteneriate și/sau prietenii.

Bun, deci se pare că angajații lor nu îi pot considera lideri. Haideți să vedem dacă e o minciună, sau nu.

Clienții lor, sunt mulțumiți?

Aici am observat un paradox: în zona multinaționalelor de retail, gen Lidl, Kaufland, etc, nu găsești nici măcar la secțiune ”despre noi” cuvântul lider. Aici, unde, marea majoritate a clienților sunt mulțumiți de acești giganți.

În schimb, companii ce nu slujesc oamenii simpli, ci alte corporații, se numesc lideri.

Păi, acele corporații, or fi ele formate din oameni (nemulțumiți), dar o firmă, în sine e doar un dosar. Deci, nu se poate vorbi, că un dosar ar putea fi slujit de către o firmă, atât de bine astfel încât să o numească lider.

Pentru a nu ne lungi prea mult, ajungem și la partea de adevăr din această afirmație, și anume: ”în zona de investitori, aceste multinaționale sunt într-adevăr niște lideri, ajutând mulți oameni să își înmulțească banii, investind banii în firmele respective, la momentul potrivit.”

Atenție! Momentul potrivit, de cele mai multe ori, nu e acum! Așa că, dacă vrei să încerci bursa, educă-te puternic mai întâi și menține riscul la cel mai scăzut nivel (asta dacă vrei să ai ocazia să și câștigi). Dacă vrei să citești mai multe articole despre asta, găsești în articolele mai vechi de pe acest blog (în special cele scrise în 2019).

Așa că, dacă e să spunem că pe partea de investiții ei sunt lideri, de ce ducem o fărâmă de adevăr în alte zone?

Nu cumva cel care face așa, obișnuiește să mintă?

Ce om normal mai poate numi pe cineva ”lider”, când acesta din urmă, obișnuiește să mintă?

Sau, avem oamenii de știință ce nu mai fac afirmații pe baze științifice, ci pe unor credințe politice, urmărind tot felul de agende diabolice.

Doar prin minciunile repetate și ordinare ale unor ce se numesc ei singuri lideri, oamenii  de rând au ajuns să accepte ca fiind știri și informații de la specialiști inclusiv asta:

În Martie mass-media urla la noi: Anul acesta va fi cel mai secetos an din ultimii 100 de ani!!!

În Iunie, același an: Cod roșu de inundații în zone mari ale țării.

La fel și cu încălzirea globală (în iunie pornești căldura că îngheți de atâta încălzire globală).

Dar mai mult, pentru cine vrea să se documenteze, acum 20 de ani, oamenii de știință amenințau că în 20-30 de ani, vine din nou era glaciară. Pe care să-i crezi?

Că motivele sunt aceleași: ”din cauza poluării!”.

Din punctul meu de vedere, un simplu om, eu nu pot să cred un mincinos.

De aceea eu îmi pun toată încrederea în Dumnezeu, pentru că El e Sfânt, Sfânt, Sfânt și nu minte, ci spune doar Adevărul!

Slavă Ție Doamne!

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

 

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: