Știrile de Marți – 18

Haideți să vedem ceva știri/noutăți din și despre România. Se pare că guvernul a muncit intens în ultima perioadă, așa că, aș vrea să prezint câteva aspecte, pe care s-ar putea să-ți fi scăpat.

Se pare că românii care se întorc din Spania și Belgia, sunt scutiți de izolare. În schimb, pentru că România se declară, în interiorul ei a fi din ce în ce mai contagioasă, unele țări, impun niște restricții.

Eu pun doar lista țărilor care au în momentul de față restricții, urmând ca fiecare să accese link-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe, pentru a consulta și varianta oficială ( link aici ): Norvegia, Finlanda, Malta, Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia, Slovacia și Danemarca. Nu toate au aceleași restricții, dar dacă nu ai de gând să mergi acolo, n-are sens să îți ocup timpul cu ele.

O altă știre, la care aș vrea să poposim este aceasta:

Săptămâna trecută au fost foarte multe discuții pe tema: Guvernul relansează economia!

Și, în sfârșit, apelează la un plan de creștere economică, bazată pe investiții și nu pe consum, cum făceau guvernele dinainte.

Dar, o creștere economică, de fapt, înseamnă o creștere a numărului de tranzacții dintre cetățeni, ceea ce, se traduce tot printr-un consum.

Înțeleg ideea sustenabilității în subiectul creștere economică, dar ei de ce nu spun asta, și spun că fac creștere economică pe bază de investiții?

Că până la urmă, despre asta e vorba: investim mai mult aici, ca mai apoi, efectul dorit să fie: mai mulți bani la cetățeni, ceea ce înseamnă că: acești cetățeni, vor consuma mai mult.

Am putea spune, că cetățenii cu banii în plus, proveniți din investiții, vor începe să investească mai mult decât vor consuma. Ar fi bine, doar că, dacă urmărim cu atenție agenda ministerului de educație și cercetare, se vorbește despre WC-uri în curte, transport gratuit al elevilor, o masă la școală, tablete gratuite și educație sexuală.

Chiar nu am auzit vreodată subiectul de a se educa poporul, chiar și noua generație, în privința investițiilor. Școala te ajută să știi foarte multe informații generale, despre o grămadă de lucruri, mai puțin despre bani.

Dar, ar mai fi de văzut o perspectivă. Dacă la întrebarea de ieri, majoritatea au răspuns că au mai mulți bani decât au nevoie, cine e beneficiarul real și direct al acestei creșteri economice?

Cine și-o dorește cel mai mult?

Răspunsul sincer și adevărat este: Statul Român și marile corporații (de obicei aparțin străinilor).

Nu mă înțelegeți greșit, eu aș vrea ca oamenii din jurul meu să ducă o viață cât mai bună, doar că, la cum e prezentată și la cum înțeleg eu această agendă, creșterea economică îmi pare a fi o cursă întinsă cetățeanului.

Și întrebarile pe care ar trebui să ni le punem fiecare sunt:

  • Pentru ce ne întrecem?
  • Care e scopul acestei curse?
  • Care e premiul?
  • Și cel mai important: Ce sacrific pentru a obține premiul?

Cred că ajunge pe azi, dezvăluim subiectul principal în episodul de mâine și în cel de vineri, încercăm să tragem niște concluzii. Așa că, nu uita să te abonezi la canal, să nu pierzi vreun articol.

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: