Știrile de marți

Hmm…

E o perioadă foarte tristă…

Această pandemie a și ajuns la noi, pe bune. Și s-a lăsat cu morți. Oameni de-ai noștri.

Acum, dacă și pe italieni, încă îi mai considerăm: „un fel de verișori: sunt tot latini ca noi, limba e așa ușor de învățat, că e foarte aproape de româna noastră” (cam asta ziceau românii când se pleca pe-atunci înspre Italia),  cred că ne doare teribil pentru ei, când auzim că doar într-o zi, peste 700 de morți de la COVID-19…

Mă doare…doar că, parcă tot îmi vine-n cap ideea asta: „ce-i actual pentru media, de fapt, nu-i chiar o știre…”

Și uite-așa, începi să cauți nu doar prin acele surse oficiale. Și chiar dacă te sperii când auzi că unii tineri, au creat un nou curent, manifestat intens pe o platformă nouă, TikTok, cu tema: „Vreau și eu Coronavirus!”… Off… Săracii se duc în băi publice și se filmează lingând capacul de WC, ori clanța de la ușă. Alții se îngrămădesc câte 100. într-o casă. Alții se duc pe plajă, alții afirmă că: „nu ne pasă de nimic, pentru că noi trăim doar momentul”. Ba chiar unii merg la un soi de concert al unor, nici nu știu cum să îi numesc, ei spun c-ar fi artiști și influenceri (oameni care îi inspiră pe alții), unde vedeta, pe scenă, deschide o sticlă cu apă, bea punând-și buzele pe gura sticlei, iar apoi folosește apa pentru a-i stropi pe cei din jurul scenei cu așa zisa ”Coronavirus”. Într-un mod cât se poate de bizar, fanii strigă: ”Vreau Coronavirusul tău”.

Ehh…Ajunge!

Apoi îți dai seama că ai staționat prea mult în cocina plină de porci și zici că e bine să cauți și-n alte surse.

Dai peste alte lucruri și mai bine ascunse de media. Atât de ”neînsemnate”, încât nici nu le abordează. Iar cum știrile din media ar trebui să fie pe baza faptelor, ei aceste informații nu le consideră fapte.

Dar totuși sunt surse oficiale. Voi alege doar câteva, mai relevante:

  • 381 750 – Morți doar anul acesta, cauza: HIV/AIDS
  • 567 980 – Morți doar anul acesta, cauza: Alcoolul
  • 1 135 283 – Morți doar anul acesta, cauza: Țigările
  • 9 652 353Avorturi, doar anul acesta

Hmm, și parcă te sperii și mai tare și zici: ”de COVID-19 – la nivel mondial, avem 16 314 de morți, de un virus care se plimbă cum vrea el, prin aer, dar numerele de mai sus, sunt toate pentru chestii pe care omul și le face cu mâna lui (sau cu trupul și voința proprie)… Cum astea nu-s suficient de bune ca știri?”

Pff…oare să mai caut? Mai are rost? Cu cât caut mai mult, cu atât aflu că tot în jurul meu e doar un rău și-o profanare…

Ia stai! Că apare o rază de lumină! Am dat de-o sursă, unde găsesc știri bune!

Aici găsesc că tot acest rău este efectul omului ce se împotrivește lui Dumnezeu…

Da, e vorba de Biblie, în care găsesc tot ce îmi trebuie! Dar dacă tot am vorbit atâta despre morți, ia să vedem ceva tare frumos!

În Filipeni, capitolul 1, îl vedem pe Pavel, într-o închisoare, în lanțuri, spunând așa:

20 Mă aștept și nădăjduiesc cu tărie că nu voi fi dat de rușine cu nimic, ci că acum, ca totdeauna, Hristos va fi proslăvit cu îndrăzneală în trupul meu, fie prin viaţa mea, fie prin moartea mea. 21 Căci, pentru mine, a trăi este Hristos și a muri este un câștig. 22 Dar, dacă trebuie să mai trăiesc în trup, face să trăiesc; și nu știu ce trebuie să aleg. 23 Sunt strâns din două părţi: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine, 24 dar, pentru voi, este mai de trebuinţă să rămân în trup. 

Ca să întelegem mai bine, hai să legăm aceasta cu ce spune Isus în Matei 22: 37-40 (VDC):

37 Isus i-a răspuns: „‘Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău.’ 38 Aceasta este cea dintâi și cea mai mare poruncă. 39 Iar a doua, asemenea ei, este: ‘Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuţi.’ 40 În aceste două porunci se cuprind toată Legea și Prorocii.”

Hmm…Pavel ajunge să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat să fii creștin, și el nu doar că înțelege, ci și trăiește.

Deci Pavel, îl iubește atât de tare pe Dumnezeu, crede atât de tare în Isus, încât pentru el, a trăi ajunge să fie doar despre Hristos. Dar, pentru că Isus, spune să îmi iubesc aproapele, ca pe mine, nu pot decât să-i spun și aproapelui meu despre Evanghelia lui Isus. Iar aceasta este un sacrificiu, dar care nu rămâne nerăsplătit!

Și cu aceasta, nu cred că mai are sens să continui seria de ”Știrile de marți”, pentru că scopul a fost atins!

Mulțumesc că ai citit!

Ai toată libertatea să dai un comentariu și să distribui!

Domnul Dumnezeu să ne binecuvinteze!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: