Ce voi face când această carantină se va sfârși?

Imaginea acestui impact, pentru mine, este construită din două etape și anume:

  • În primă fază acest virus, creează suficientă panică în rândul populației, dar și în rândul celor care iau decizii.
  • A doua etapă este efectul creat de deciziile luate sub influența panicii. Printre bătrâni există o vorbă înțeleaptă: „Pe acela care a băut, sau e panicat, să nu-l lași să decidă!„.

Pentru a înțelege ce vreau să spun și să vizualizăm puțin gravitatea faptelor, vom folosi o imagine reprezentativă.

Iar această imagine este evenimentul din 11 martie 2011, Japonia.

În primă fază, un cutremur de magnitudine, mult mai mare decât au ei în mod curent, ce zguduie bine de tot, regiunea Tohoku, a oceanului Pacific, pe lângă orașul Sendai. Au fost câteva victime în urma cutremurului. Toți erau speriați, dar și bucuroși că s-a terminat și au trecut cu bine.

Apoi, după câteva minute, când totul părea că revine la normal, vine un val, acel tsunami, de 10 metri înălțime, ce mătură aproape tot, creând pagube uriașe, din care amintim: cel puțin 15 822 morți și 3926 dispăruți

În cazul nostru, acest val înalt, e criza economică, ce practic a fost grăbită de oamenii puși sus.

Mai sus ziceam că și ei s-au panicat, de aceea au început să ia decizii neînțelepte.

Dacă înțelegem că, după fiecare 5 zile de pus pe pauză economia, cu această carantină, noi scădem cu 5% valoarea PIB-ului național, avem șanse mari, ca după încă două săptămâni de carantină, să ne ducem cu rata șomajului în zona de 20%. În România, rata șomajului, raportată în octombrie 2019 era de 4%.

Dacă la aceasta, mai adăugăm și acel deficit bugetar, anunțat la începutul anului, apropierea alegerilor de primari și parlamentari, înțelegem că orice ajutor din partea statului este doar un praf în ochi, ori o gaură și mai mare în bugetul statului, ceea ce înseamnă o altă creștere de taxe.

Dar, de ce trebuie statul să mă ajute? Pentru că ei au creat aceasta? Ei au mai creat și altele și nu au mai fost așa săritori. Mie mi se pare că e o mișcare ce duce/pregătește lumea pentru un neo-marxism (comunism în care ai voie să îți faci firmă și să consumi, în rest, zero libertate).

De ce să nu zicem precum psalmistul:

Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile și pământul. Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzește nu va dormita. Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzește pe Israel. Domnul este Păzitorul tău, Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă. De aceea nu te va bate soarele ziua, nici luna noaptea. Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și până în veac.
Psalmul 121:1‭-‬8 VDC

De ce ajutorul să nu vină de la Domnul Dumnezeul cel Adevărat? Dumnezeu, care a făcut cerurile și pământul și care și-a dat pe propriul fiu, să moară pentru păcatele noastre, ca oricine crede în El, să nu piară, de să aibă viață veșnică.

Așa de dulce și de bun, e Cuvântul lui Dumnezeu!

Și , după cum a înălţat Moise șarpele în pustie, tot așa trebuie să fie înălţat și Fiul omului, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veșnică. Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veșnică. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El. Oricine crede în El nu este judecat, dar cine nu crede a și fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. Și judecata aceasta stă în faptul că , odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele. Căci oricine face răul urăște lumina și nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele. Dar cine lucrează după adevăr vine la lumină, pentru ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute în Dumnezeu.”
Ioan 3:14‭-‬21 VDC

Îți recomand să nu lași panica să te cuprindă. Ce va fi, va fi. În schimb, eu îmi pot încredința viața în mâna lui Dumnezeu, iar inima mea se va umple de pace, dacă înlocuiesc cuvintele din media, cu Biblia – Cuvântul lui Dumnezeu.

Nu uita să distribui, să lași și un comentariu, să te abonezi la newsletter, sau notificări și să dai și like la pagina de Facebook.

Domnul să te binecuvânteze!

1 thought on “Ce voi face când această carantină se va sfârși?”

  1. Când insomnia își spune cuvântul : am avut timp să citesc articolul sau mai bine zis : mi am făcut timp să citesc articolul. Foarte bine punctat. Îmi place că e pe înțelesul meu: simplu și explicat super fain. Și slava Domnului că ne mângâie dintotdeauna prin cuvintele Lui 💓

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: