Știrile de marți

E oficial! S-a prelungit cu încă o lună, această stare de urgență…

Pentru unii e un motiv de bucurie, pentru majoritatea însă, oricât de introvertit ai fi, tot duci lipsa interacțiunii normale și cu alți oameni. Și cred că aceasta nu vine dintr-un egoism, ci mai degrabă dintr-o dragoste reală pentru aproapele meu.

Păi, cum aș putea să stau liniștit în casă, când știu că bătrânii, părinții, bunicii și străbunicii, care sunt cei mai afectați de această criză, stau singuri? Iar pe deasupra, sunt și speriați constant de mass-media?

Îi porți în rugăciune, îi și suni să le auzi glasul. Dar, la fel și cu persoana iubită, ce urma să-mi fie partener(ă) de viață, din când în când, vrei s-o vezi și față în față, să-i vezi cum fața, i se luminează, să-i simți căldura unei îmbrățisări… Că doar asta numeam noi dragoste, nu? Nu inimioare și pupici, transmise pe WhatsApp, sau Facebook.

Dar, asta e legea, pe care chiar trebuie să o respectăm, indiferent că-i pace, ori război. Asta nu înseamnă că eu, ca și individ nu mai gândesc.

Legat de lege, au intrat în vigoare acele ajutoare din partea statului, într-o variantă în care chiar par a fi ajutoare, nu doar o campanie politică, cum mi se părea la început. Adică acele 9 luni de amânare a ratelor, pare să nu creeze acel efect de: dobândă la dobândă, iar firmele se pot împrumuta de la bănci prin credite asigurate de stat. N-are sens să intrăm în detaliu, dar ca idee, guvernul încearcă să mențină, pe cât posibil fluxul banilor în economie, ceea ce va diminua mult din efectele crizei, care oricum este prezentă în România. Bineînțeles că se face și campanie electorală, dar cei mai activi, pe partea asta, par să fie cei care se află pe banca de rezervă.

Chiar dacă aceste știri au fost cel mai bine punctate, noi suntem români educați și analizăm în special știrile spuse în grabă, sau cu jumătate de gură. Ei bine, din anunțul Ministerului Finațelor Publice, ni s-a transmis că s-au făcut restructurări bugetare, iar pentru că deficitul va crește enorm, se va umbla la cheltuieli. Asta înseamnă banii dați de către stat. Nu cred că se iau în calcul pensiile normale, în schimb, cred că se referea mai degrabă la bugetari și cei cu pensii speciale. Se zvonesc multe lucruri, dar mai bine, până nu e oficial, mai bine e să fim optimiști și pozitivi, iar în loc de critică, mai degrabă ne rugăm pentru cei din frunte.

În sănătate, e oficial, toți cei implicați în mod direct cu acest virus, vor primi un bonus de risc în valoare de 2500 RON Brut, iar NET (în mână) va fi 2250 RON.

Tot legat de această industrie, a sănătății, mediatizatul vaccin, încep, din ce în ce mai mulți doctori, să recunoască că: nu este soluția. Că dacă ar fi să așteptăm un vaccin, acesta are un proces de lansare pe piață cuprins între 12 și 18 luni. Dar cea mai mare problemă e că vaccinul este o soluție doar pentru cei care nu sunt bolnavi. Dacă sunt sănătos, fac un vaccin, să fac o formă mai ușoară a bolii. Dar persoanele cele mai afectate de COVID-19, nu sunt perfect sănătoase. Iar acel vaccin, ne fiind testat suficient, va avea riscuri mai mari decât beneficii. De aceea, soluția este un medicament. Iar pentru că ai ajuns până aici, consider că meriți să auzi, ce spune un doctor, cu o experiență mare, dar care nu e implicat politic, care zice cam așa: se încearcă în 2 zone, câte un medicament, gata certificat și aprobat, cu fabrici și stocuri existente. Aceste două medicamente, din punct de vedere biologic și chimic, au ca efect distrugerea virusului. La sfârșitul săptămânii, vom ști rezultatele și vom putea vedea care din cele două e mai eficient.

Asta e o veste bună pentru toți! Pe de-o parte, în 2-3 săptămâni, în acest caz, am putea ieși din casele noastre.

Dar, noi nu ne punem încrederea în oameni. Noi, ne punem toată încrederea în Dumnezeu! Lui Dumnezeu i se face milă de noi, pentru că ne ascultă rugăciunile noastre și ne vede starea noastră smerită.

1 Să te asculte Domnul în ziua necazului,
să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov,
2 să-ţi trimită ajutor din locașul Său cel Sfânt
și să te sprijine din Sion!
3 Să-Și aducă aminte de toate darurile tale de mâncare
și să-ţi primească arderile-de-tot!(Oprire)
4 Să-ţi dea ce-ţi dorește inima
și să-ţi împlinească toate planurile tale!
5 Atunci noi ne vom bucura de biruinţa ta
și vom flutura steagul în Numele Dumnezeului nostru.
Domnul să-ţi asculte toate dorinţele tale!
6 Știu de acum că Domnul scapă pe unsul Său
și-i va răspunde din ceruri, din Locașul Lui cel Sfânt,
prin ajutorul atotputernic al dreptei Lui.
7 Unii se bizuiesc pe carele lor, alţii, pe caii lor,
dar noi ne bizuim pe Numele Domnului Dumnezeului nostru.
8 Ei se îndoaie și cad,
dar noi ne ridicăm și rămânem în picioare.
9 Scapă, Doamne, pe împăratul
și ascultă-ne când Te chemăm!
Psalmul 20:1‭-‬9 VDC

Dacă ți-a plăcut, să nu uiți să te abonezi (ori la notificări, ori la pagina de Facebook, ori prin email), vezi puțin mai jos. Apoi să și distribui. Și de ce nu, poate și un comentariu. Urmează mai multe articole de acest gen, poate chiar mai bune.

Domnul Dumnezeu să ne binecuvinteze!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: