Știrile de marți

Deoarece suntem în stare de urgență, iar cenzura este la un apogeu istoric, voi scrie mai puțin.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat ieri că: starea de urgență va expira pe 15 mai și nu se va mai prelungi. Vom trece la starea de alertă.

Totuși, ni s-a transmis că măștile vor fi obligatorii, în spațiile închise.

Sportivii de performanță vor intra din nou în cantonament, dar amatorii tot nu vor putea frecventa sălile de sport, ori terenurile sportive, decât individual.

În schimb, freza și respectiv coafura, se va putea realiza, deoarece, saloanele și frizeriile vor fi deschise.

Pus în perspectivă, dacă ne amintim că de obicei, saloanele și frizeriile sunt spații închise foarte mici. Adică, densitatea de populație într-o frizerie, și distanțarea socială, nu ai cum efectiv s-o respecți, deoarece nu-ți permite nici spațiul, nici meseria în sine.

Nu cred că a uitat nimeni că un foarfece nu depășește 15 cm. Iar 15 cm nu este egal cu 1.5 m. 😁

În schimb, în biserică, deoarece sala permite, distanțarea socială chiar se poate realiza, dar chiar și așa, ele rămân închise.

Cred că au zis: „să nu care cumva să meargă vreunul la biserică, nefrezat”.

Totuși, fostul președinte CCR, spunea că: în starea de alertă, ordonanțele militare expiră o dată cu ieșirea din starea de urgență.

Deci nu se mai pot impune măsuri obligatorii (purtarea mască, distanțarea socială, evenimente închise), ele fiind doar simple recomandări.

Președintele României, spune totuși altceva. Ei bine, vom vedea ce va fi de fapt.

Dar să revenim puțin la biserică.

Era o discuție în care mai mulți cetățeni români își puneau întrebarea: „de ce un creștin este prigonit și batjocorit în România, iar statul român nu doar că tolerează, pare să încurajeze?”

Răspunsul îl găsim în mai multe locuri din Biblie (un creștin veritabil studiază și caută răspunsurile în Biblie), dar noi ne vom opri la un singur pasaj:

Ferice de cei prigoniţi din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăţia cerurilor! Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră! Bucuraţi-vă și veseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot așa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi. Matei 5:10‭-‬12 VDC

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: