Viața de creștin pe timp de pandemie

pexels-photo-3597096

Pe timp de pace și belșug, cu toții ne gândeam preponderent la cum să strângem cât mai multă mană.

Era timpul în care culegeam mana din cer. Căci, însuși Dumnezeu, ne-o dăruia în fiecare zi.

Acum, încerc să-mi imaginez scena din fiecare dimineață, când poporul evreu, în pustie, culegea, în liniște, pentru cortul său, mana venită din cer.

Poporul se risipea și o strângea, o măcina la râșniță, sau o pisa într-o piuă; o fierbea în oală și făcea turte din ea. Mana avea gustul unei turte făcute cu untdelemn. Numeri 11:8 VDC

Bine, dacă găsești puțin timp liber, vei putea tu singur să studiezi și să creionezi scena aceasta, extrem de interesantă.

De ce e așa interesantă?

În primul rând că ne spune un adevăr pe care mulți leneși chiar nu vor să-l audă: chiar dacă Dumnezeu ne dă hrana ca prin somn, noi trebuie să depunem eforturi să o culegem, s-o măcinăm și-apoi s-o fierbem, ca să poată fi și bună de mâncat. Băi frate, o turtă făcută cu undelemn, chiar aș mânca oricând… Să nu mai zic, că uneori aș pune și-un pic de miere, sau ceva brânză în interior… pfiu, mai bine închidem aici paranteza…

În al doilea rând, observăm că poporul se risipea. Fiecare în dreptul lui, cu abilitățile lui. În limbaj modern, fiecare cu treaba lui (chiar dacă scopul e același).

Dar, vedem în Deuteronomul 8:3 o perspectivă foarte asemănătoare cu cea în care trăim noi acuma.

Astfel, te-a smerit, te-a lăsat să suferi de foame și te-a hrănit cu mană, pe care nici tu n-o cunoșteai și nici părinții tăi n-o cunoscuseră, ca să învețe că omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice lucru care iese din gura Domnului trăiește omul. Deuteronomul 8:3 VDC

Cum putem mânca ce iese din gura Domnului? Sau mai bine zis: ce iese din gura Domnului?

Dacă menținem analogia cu poporul israel, vom răspunde că din gura Domnului, bun de mâncat, a fost mana și carnea, că tablele legii, îs bune de distrus idolii și apucăturile firii.

Acuma noi, n-am reușit să suferim de foame trupească (doar dacă am postit). Dar de smerit, am reușit? Hmm, asta-i întrebare personală, așa că, chiar nu trebuie abordată în rubrica de comentarii.

Dar, pentru că această rubrică de comentarii cam ruginește de ceva timp, haide să descoperim împreună, care ar fi cele două tipuri de hrană.

Să fie Biblia? Să fie proroociile și/sau vedeniile? Să fie minunile? Sau, ce altceva ar mai putea fi?

Acuma, te rog să încadrezi în comentariu, cu ce te hrănești cel mai des și în ce categorie s-ar încadra.

Un exemplu ar fi acesta: ”Eu zilnic mă hrănesc cu mana de tipul: …………., dar și cu puțină carne, din când în când, de tipul: …………..” (poți merge și pe varianta simplificată de genul: mană = …………..; carne= ………………).

Chiar sunt curios!

Îți place acest gen de articol? Ai vrea să continui tema într-un articol viitor? Poți da o părere și despre asta, când scrii comentariul tău.

Domnul să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

P.S. Nu uita să și distribui!

 

 

1 thought on “Viața de creștin pe timp de pandemie”

  1. Zilnic mă hrănesc cu mană= Cuvântul Domnului. 💓
    Și pe lângă mana zilnică, uneori am nevoie și de carne= ori o minune, o experiență minunată cu Domnul pe care am văzut-o în mod personal, ori când merg la un cerc de rugăciune și Domnul îmi vorbește așa frumos printr-o proroocie 💓

    Foarte frumos articolul! Să ne ajute
    Domnul să consumăm zilnic, mană cerească și carne benefică sufletului nostru 💓

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: