Visezi?!

Când eram mici, cei mari obișnuiau să ne întrebe: „tu ce visezi să ajungi când vei fi mare?”. Iar noi, ne opream din activitățile noastre foarte importante, ne dădeam voie să visăm cu ochii deschiși, iar apoi transmiteam rezultatele. De cele mai multe ori, rezultatele erau diferite, dar nu era nici o problemă.

Dacă visezi noaptea și îți amintești ce ai visat, ți-ar plăcea ca visul să fie identic în fiecare zi, timp de un an? De vise se ocupă inconștientul, care are rolul de a face legături între informațiile din timpul zilei. Procesul este foarte interesant. Ce nu reușesc să procesez conștient când sunt treaz, se depune într-un mare depozit al inconștientului. Ei dar dacă ajunge acolo înseamnă că nu e ceva complet. Deci, hai să presupunem că e o jumătate de floare. Ce fel de floare? Un bujor albastru. Ei, dar muncitorii din inconștient mai găsesc câteva obiecte ce ajută la crearea unei imagini mai complete. Și ei știu că nu se face primăvară cu o singură floare. Găsesc prin depozit o canistră, apoi vreo zece cauciucuri, o prelată de cort și fac un peisaj static, ce tu îl poți înțelege acum, la nivelul conștientului. Acum trebuie să lămurim că ne referim strict la acele vise din mulțimea gândurilor și nu la cele de tip revelație. Acestea sunt ceva mai complexe, iar articolul ar fi foarte lung, deci nu intră în formatul acestui blog.

Ai reușit să îți imaginezi bujorul în canistră, stând pe o masă din cauciucuri, iar fața de masă fiind prelata unui cort?

Dacă nu, te rog să scrii la comentariu ce ai făcut tu cu aceste obiecte.

Iar pentru a da ocazia ca oricine să dea un comentariu, hai să punem o întrebare și să menținem structura scurtă a articolelor.

Unde te visezi peste 10 ani? Scrie mai jos la comentarii.

2 thoughts on “Visezi?!”

  1. 10 ani de acum încolo… viitorul e o noțiune interesantă, fluidă și, personal, niciodată n-am reușit să îmi imaginez mare parte din el.
    Acum, totuși, știu un lucru ce mai mult ca sigur va fi peste 10 ani, acela că nu voi mai fi in țara. Și prin harul Domnului, știu și unde voi fi. Despre asta, mai multe in episodul următor.😉

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: