Adevărata bucurie

Sunt extrem de recunoscător pentru comentariile voastre. Orice feedback pe care îl primesc îmi dă un sentiment plăcut, o bucurie că munca mea provoacă mintea cititorului la ceva bun, chiar dacă asta înseamnă să îmi dea un comentariu negativ. Cât timp este constructiv, mă bucur.

Dar să fiu sincer, nu credeam că voi scrie prea curând un articol inspirat din comentariile voastre. Da, acest articol este exact asta: m-ați provocat să scriu mai multe despre bucurie.

Așa că, accept provocarea!

Un comentariu spunea că sunt subiectiv că bag bucuria în zona religiei, care și așa e super comercializată în România (sper că nu greșesc). De aici mi-a venit ideea dea vorbi despre adevărata bucurie.

Hai să vedem totuși ceva înainte. Religia comercializată este o religie falsă ce nu aduce nicio bucurie. Ea aduce cel mult o amorțire a cugetului. Iar cum unii se bucură când se îmbată , pentru că au o stare de amorțire, acea bucurie este una păcătoasă și extrem de costisitoare. Mă costă sănătatea fizică, dar mai grav, cea spirituală…

Revenim la aspectul sănătății spirituale un pic mai acuș. Hai să tratăm și ideea comercializării. Voi observați în ce lume trăim? Cea mai comercializată băutură este Coca-Cola. Dacă băuturile cu alcool, aduc ceva limitări ( nu poți șofa, etc), sucurile acidulate, otrăvuri cu etichete ochioase, sunt mai comercializate decât apa. Iar dacă luăm apa comercializată, să comparăm mere cu mere, se spune că ar avea anumite beneficii peste cele ale apei naturale, de izvor…pe bune? Voi chiar credeți aceste povești de marketing? Chiar dacă voi nu le credeți, masele le cred… Filtrele pe bază de chimicale, nu au cum să bată vreodată filtrarea apei, făcută de natură. Păi, acele straturi făcute de Dumnezeu de nisip și pietriș, mențin viața pură și echilibrul în natură. Bineînțeles că afirm, cu toată încrederea că filtrul natural este mai bun pentru viața omului decât filtrele chimicale, create de om, ce trebuiesc schimbate, iar când sunt schimbate, acestea poluează… Deci izvorul natural, menține echilibrul vieții tuturor vietăților, pe când o Coca-Cola, înseamnă doar bani… De ce nu comercializăm apa naturală? Poate vorbim despre asta în alt articol…

Hai să revenim la sănătatea spirituală. De ce leg eu bucuria de biserică? Pentru mine, biserica, înțeleg adunarea celor chemați la adevărata Evanghelie. Care Evanghelie? Evanghelia lui Isus Hristos, cel care a venit în trup, a trăit ca om, a fost răstignit pentru păcatele omenirii, iar a treia zi, a înviat, s-a înălțat și stă la dreapta lui Dumnezeu. Acest Isus Hristos este Regele meu. El este suveran peste toate. Iar adevărata bucurie nu durează o clipă. Când începi să bei din adevăratul izvor, nu mai poți bea poșârcă din aia colorată și dreasă cu zahăr…

Acum, să încheiem, în mod obiectiv, te poți bucura în foarte multe moduri. Lumea va alege modurile mai păcătoase…

O bucurie păcătoasă, te va amărî după terminarea efectului. Este exact ca și cum ai fi în următorul scenariu: ți-e sete. Ai două variante:

  1. Ai o pastilă ce îți inhibă setea pentru 5 ore, cu o grămadă de efecte adverse nocive.
  2. Ai un izvor, cu apă pură.

Ce alegi?

Deci, dacă vrei să guști din adevărata bucurie, nu te du la religie, ci caută sursa, iar sursa bucuriei adevărate este Evanghelia lui Hristos.

Meditația săptămânii: bucuria păcătoasă te face rob față de o creație, pe când adevărata bucurie, te face rob față de Creator.

1 thought on “Adevărata bucurie”

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: