Adevărul despre Brexit

Dacă e să citești ziarele clasice, ori vrei să afli ceva de la știri, în legătură cu Brexitul (dar și cu majoritatea lucrurilor, în general), vei primi doar niște mesaje manipulatoare, ce conțin frânturi de adevăr.

Regula generală aici e să citești din surse diferite. Totuși, acesta e doar începutul. Abia după ce ai strâns frânturile de informații, trebuie să le pui cap la cap.

Manipularea o găsești ușor când vezi că se repetă același mesaj, indiferent de sursă. De ce? Pentru că sunt bani și interese la mijloc.

Hai să detaliem. Dacă uniunea europeană a pierdut un membru extrem de important și valoros prin validarea Brexitului, interesul suprem acum, e să se manipuleze toate statele membre, ca nu cumva să mai dorească și alt stat membru să meargă pe cont propriu.

Dar hai să vedem mai întâi, de la ce a pornit această uniune și la ce a ajuns să fie acum.

Uniunea europeană s-a născut de la ideea, de a fi un soi de acord ce prevedea tranzacțiile libere între statele membre, cât și deplasarea fără viză, dar respectând principiile, regulile și cultura fiecărui stat în parte. Pe scurt, s-a dorit implementarea unei piețe libere. Piața liberă este un concept ce aparține de capitalism.

În timp, capitalismul prosperă, iar oamenii din conducere, încep să devină din ce în ce mai lacomi, iar soluția preferată, este de a implementa socialismul, pentru a culege roadele capitalismului. De ce e preferată? Deoarece socialismul îți dă putere.

De ce e atât de dorită puterea? Imaginează-ți că nu ai obținut mai nimic. De când te știi, tu ți-ai dat interesul, ai terminat o facultate, poate chiar și doctoratul, iar tot ce ai primit e un amărât de post în conducerea unei țări, dar ajuns acolo îți dai seama că tu de fapt nu ești un ditamai conducătorul, ci ești doar un slujitor al cetățenilor. Și atunci se naște întrebarea: „cum? Eu am tras atâta, pentru a sluji niște amărâți?”. Iar cum ești un tip învățat, nu ți-e greu să mai înveți niște tehnici de manipulare și negociere. Așa ajungi să îți strângi o echipă politică și o masă de alegători ce cred în lucrurile aparent bune ale socialismului.

Iar o dată ajuns acolo, începi să simți puterea, iar aceasta devine un drog pentru tine, cu cât primești mai multă, cu atât vrei și mai mult.

Da, exact asta s-a întâmplat între timp cu parlamentul european. Și-au dat singuri putere, iar drogul acesta, i-a determinat să își dorească să fie peste toate statele. Așa au ajuns să decidă că e mai important parlamentul european, decât o decizie a unui stat membru.

Dacă mă întrebi pe mine, de când uniunea europeană a renunțat la principiile sănătoase de la început, ar trebui părăsită de orice stat membru.

Dar hai să revenim la Anglia. Ce a pierdut Anglia după acest Brexit? Piața liberă.

Ce a pierdut UE?

Unele din cele mai bune centre de educație, tranzacționare, muzică și multe altele, atenție, din lume.

Poate că Anglia va avea nevoie de un timp să se pună puțin pe picioare, dar aceasta va fi o perioadă extrem de bună de îmbogățire a celor care înțeleg oportunitatea lansării unui business în interiorul Angliei, pentru englezi.

Hmm, ne-am cam lungit…

Hai să închei cu o analogie. Ce-i mai sănătos pentru un tânăr? Să lupte pentru independență și să meargă pe cont propriu, chiar dacă la început nu va avea ce avea acasă, sau să fie un copil de 50 de ani, dependent încă de mămica?

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: