Ai răbdare?

De prea multe ori eu vorbesc cu tine, la persoana a doua singular. Asta nu reprezintă neapărat o problemă, ci din contra. Chiar îmi doresc să fie o experiență cât mai apropiată de cea în care am sta la un ceai, față în față.

Apropo de ceai, accept provocarea de a ieși și discuta într-un cadru mai restrâns, pe subiecte mai personalizate. Trebuie să ceri. Dar, trebuie să ai și răbdare.

Vreau să mai precizez ceva până intrăm direct în subiect. Răbdarea trebuie văzută ca și pe ceva intim, ceva al meu. Ceva ce eu trebuie să experimentez și să dezvolt intern. Răbdarea intră în categoria credinței, atitudinii pozitive și optimismului. De fapt, toate acestea sunt extrem de strâns legate, dar nu e subiectul de azi acesta. Deci, nu trebuie să mă gândesc vreodată că eu aș putea să ajut pe altcineva, în afară de mine în privința răbdării. Abia după ce experimentez și trăiesc asta o perioadă de timp, pot motiva pe alții să încerce.

Și acum, că am lămurit astea, de ce să mai am răbdare?

Eduard, tu chiar ești singurul înapoiat de aici? Noi trăim în secolul vitezei!!!

Prefer să mă raportez la anumite principii, vechi de mii de ani, principii care au adus succesul fiecărui individ în parte, indiferent de vremuri. În caz de război, le aplici și câștigi. Chiar dacă unii spun că ai fentat războiul, să fim serioși, adevărul e ăsta: Războiul e câștigat de cea mai bună strategie.

Totuși, ce mi se poate întâmpla dacă mă bazez pe viteza și înțelepciunea convențională, a lumii actuale, extrem de modernă?

Răspunsul e foarte adânc, dar dacă vei insista, vei putea să îl personalizezi cu ușurință pe domeniul care te interesează.

Dacă mergi cu un Lamborghini, din Dorohoi, spre Oimiakon (Siberia), mai mult ca sigur nu vei ajunge la destinație. Pe când, cu o Dacia Duster, tocmai au demonstrat doi români, că se poate. Pe lângă faptul că ai nevoie de ceva adaptabil la orice teren, mai ai nevoie și de răbdare, că o astfel de expediție/experiență, nu se poate face instant.

Este exact ca și cu o relație între o fată și un băiat. În timp, de la naivitate și superficialitate, se poate ajunge să intri și să descoperi adevărate nestemate în interiorul soțului, sau a soției tale.

Ar mai fi exemple, dar trebuie să fug. Mă așteaptă o călătorie lungă.

Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: