Articolul 150

slim woman resting on stone and looking at mountains

Articolul de astăzi este unul mai special (în sensul de diferit), pentru că, vom sărbători împreună atingerea unui obiectiv, ce trebuia să fie atins în 3 ani, iar el a fost atins în aproximativ un an și jumătate.

Iar pentru că tot e sărbătoare, vom încerca să creăm un bufet suedez, oferind posibilitatea fiecăruia să ia ce îi trebuie și cât îi trebuie.

Să începem cu Întrebarea de Luni (acesta ar fi episodul 23):

Este Dumnezeu, mai înainte de toate, în viața mea?

Știrile de Marți:

Un pastor american, de la o biserică baptistă (cultul predominant în SUA), este amenințat de autorități, că poate să facă și închisoare.

Acesta ar fi titlul. Acum, haideți să aflăm mai multe, pentru că este cu adevărat o știre interesantă, chiar importantă pentru unii.

Este vorba de John F. MacArthur, un pastor și autor american, în vârstă de 81 de ani. Acest om, în momentul în care, ”pandemia” de COVID-19 a fost lansată pe piață și carantinarea oamenilor sănătoși, a devenit o lege, el a respectat legea: veneau acel număr limitat de oameni și transmiteau în direct, pe internet (online), programele. Doar că, această casă de adunare, este situată în statul California, unde, rata mortalității ar fi de 0.02% (date anunțate oficial la știrile locale din zonă). În acest scenariu, membrii acelei biserici locale, decid ei, în dreptul lor, să vină să aibă părtășie împreună, între aceeași pereți (deoarece părtășia în mediul online, este o părtășie nenaturală.

Acum intervin anumite detalii importante: biserica păstorită de John MacArthur, are un număr mare de membri: sala clădirii, unde se organizează programele are peste 3000 de locuri, iar pentru ocaziile mai speciale, mai au și un cort de vreo 1000 de locuri, dar și o curte, cu un monitor uriaș + sistem audio, în cazul în care numărul oamenilor care vor să vină, depășește capacitatea sălii principale.

Când oamenii au decis singuri să vină, ei au respectat distanțarea impusă de autorități și purtarea măștilor. Dar, pentru că slujbele se țineau inițial, în cortul respectiv, iar numărul a depășit capacitatea, au folosit și curtea cu acel monitor. Astfel au ținut ei slujba până recent, când au văzut o creștere semnificativă, moment în care, pastorul a zis cam așa (se poate găsi videoclipul complet în limba engleză, eu voi face un rezumat):

”Noi suntem o biserică. Această organizație, are ca prim scop primirea și ajutorarea celor care vor să vină la Isus, astfel că, nu mai putem accepta restricțiile impuse de autorități, deoarece, acestea s-au dovedit a fi extrem de părtinitoare. Dacă este să analizăm Biblia, noi, creștinii suntem chemați să fim cetățeni responsabili și să ne supunem autorităților, dar, asta, cât timp, nu încalcă legea lui Dumnezeu.”

De aici, a început spectacolul: autoritățile l-au amenințat că îi vor da o amendă zilnică, ba chiar că va fi închis într-o închisoare.

Așa, vorbim despre statul California, care, nu a reacționat deloc la campania negrilor care, ”în plină pandemie”, se adunau și vandalizau afacerile. Nici măcar poliția nu se dorea a fi implicată.

Poate că acuma, articolul cu rasismul, va putea fi înțeles mai bine (îl poți citi apăsând pe scrisul albastru).

Iar pentru că oamenii decid că vor să vină la biserică să se roage și să cânte împreună, iar pastorul le deschide larg ușile clădirii și le dă voie să se simtă ca la ei acasă, autoritățile decid că trebuie să intervină imediat…

Se pare că, mai nou, autoritățile încurajează orice, mai puțin întâlnirea creștinilor laolaltă.

Cineva tare se teme de puterea rugăciunii! Dar noi, creștinii, conștientizăm asta? Profităm de ea?

Articolul de Miercuri

De ce n-au mai apărut articole?

Pentru că, am observat că, îmi creează, în ultima perioadă, niște dezechilibre în viața personală. A fost o perioadă, în care lucrurile erau de-așa natură, în care puteam scrie foarte bine 4 articole pe săptămână (cred ca a fost și o perioadă în care timpul și cititorilor era mai lung, dar, în ultima perioadă, vremurile s-au schimbat și de-acum revenim la mai puține articole – sper la 1 articol pe săptămână.

Aceste dezechilibre, ce stau la decizia de a rări publicarea articolelor, constau mai degrabă în faptul că uneori am observat că mi se scurta timpul personal de părtășie cu Dumnezeu. Așa că, decizia a fost una evidentă, zic eu.

Articolul de Vineri

Dacă pun pe primul loc pe Dumnezeu, abia atunci voi fi bogat.

Nu mă crezi pe mine? Atunci, poate vei crede Biblia:

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

Matei 6:33 VDC

Domnul Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

Dumnezeu să fie slăvit în veci de veci! Amin!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: