Birocrația

Zilele acestea am fost foarte prins cu înființarea firmei.

Firma este în România, astfel că respectă standardele de aici. Da, aș fi preferat să dureze mai puțin, iar procesul anevoios de editare a documentelor, listare și semnare să fi fost unul mai ușor.

Dar nu a fost așa. Am stat două zile închis în cameră să mă informez în vederea completării cât mai corecte de acasă, pentru a evita drumurile inutile Dorohoi – Botoșani.

De toate am făcut doar 3. Totuși, acolo (la ONRC), am întâlnit o doamnă, cu un consultant ce veneau a patra oară. Din ce-am înțeles, plănuiau să mai vină și în zilele următoare să termine de completat dosarul, ca ulterior să îl depună. Asta înseamnă să savurezi procesul!

În fine, am înțeles acolo că România nu este pregătită pentru o digitalizare. Ăsta e adevărul, din nefericire. Undeva la maxim 3-5% din populație ar putea face trecerea, în mod natural la noul model.

Pe deoparte, asta e rău pentru majoritatea populației, dar pe de alta, se creează noi oportunități de consultanță.

Așa sunt problemele. Unii le consumă precum tinctura de pelin, iar alții te îndrumă spre soluții elegante, bineînțeles, contra cost.

Hmm, hai să inserăm și o mică reclamă aici. Dacă vrei să îți faci o firmă de tip SRL și nu vrei să te lupți cu sistemul întortocheat din România, te pot ajuta eu. Am documentele pregătite, le completez eu, te ajut să îți faci un plan de afaceri, totul la un cost minim (cam cât ai da pe combustibil cu drumurile inutile la ONRC). Practic, în loc să îi dai pe benzină, mă plătești să nu stai în trafic, la cozi și să te enervezi. Scrie-mi dacă ești interesat.

Cât despre carte, aseară am terminat de editat și corectat. Am făcut cuprinsul cu linkuri rapide. Mi-am dorit să poți ajunge rapid la capitolul rămas, ca un fel de semn de carte.

De acum urmează partea tehnică, zona de site, ce implică și ceva programare deoarece trebuie să fac o legătură între trei platforme. Sper să funcționeze. Dacă nu va merge, am o soluție de backup. Ideea e că mai este încă foarte mult de muncă, iar termenul de două săptămâni s-ar putea prelungi.

Dar pentru că ești un cititor fidel, m-am gândit să îți ofer o mostră din carte.

Dacă vrei să citești, trebuie să dai click aici.

Aștept părerea ta în comentarii, pe WhatsApp, Facebook și LinkedIn, dacă aici nu merge.

Meditația săptămâni: alege soluția care te îndepărtează de nemulțumire!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: