Când muncești, vezi să-ți fie greu, că altfel, te mândrești…

horse on field

Când muncești, vezi să-ți fie greu, că altfel, te mândrești…

În imaginea de mai sus, este un om care lucrează într-o mlaștină, la viteza unui animal nervos, lent, capricios și poate prea puternic.

Iar, ca lucrurile să fie și mai grele, azi plouă, ceea ce face mlaștina și mai mlăștinoasă, dar și vizibilitatea redusă.

Câți am rezista să muncim în astfel de condiții fără să ne plângem?

Răspunsul este: fiecare individ în parte, are potențialul acesta. Numai că, trebuie accesat.

Și acum, ne izbim de o problemă modernă, când, în loc să ne uităm la rădăcina problemei, dintr-o perspectivă spirituală, noi, acceptăm minciuna societății, care ne spune că, problema respectivă, este una rațională și se rezolvă cu un domeniu rațional: psihologia.

Trebuie întărit faptul că, psihologia nu a putut și nu va reuși niciodată să trateze vreo problemă spirituală, ci, în cel mai bun caz, tratează niște efecte ale problemei, ce funcționează pe termen foarte scurt, timp în care, problema crește masiv și se va transforma într-un monstru. Totuși, majoritatea psihologilor, te vor face dependenți de ei, prin tocmai faptul că ei câștigă doar cât timp adevărata ta problemă există și crește.

Acum, putem trece de la conștientizare la aplicare.

Sunt infiltrați, sau poate că, mai bine i-am numi: agenți sub acoperire, psihologi, care, cu toate că au studiile și calificările necesare să poată practica meseria aceasta, ei, de fapt, sunt consilieri spirituali, puternic ancorați în Biblie, atât teoretic, cât și practic (adică ei trăiesc Biblia, nu doar o predică altora).

Ei bine, dacă ai probleme, majoritatea sunt probleme spirituale, sau au rădăcini spirituale și, tu nu știi soluțiile lui Dumnezeu și ai nevoie de pricepere, atunci, da, poți căuta un consilier spiritual, care poate fi un preot, sau un psiholog din categoria de mai sus (agent sub acoperire).

Și, pentru a evita o mulțime de probleme, trebuie să fim înțelepți și să căutăm să ascultăm de oamenii cu multă pricepere (bătrânii).

Un bătrân, spunea așa: când cauți un consilier spiritual, vezi să mai aibă și următoarele caracteristici, pe lângă faptul că trebuie să fie un om a lui Dumnezeu:

  • să fie într-o căsătorie fericită, cu ani (cât mai mulți) de vechime și în acest domeniu;
  • băiatul/bărbatul să meargă la consilier bărbat, iar fata/femeia să meargă la o femeie.

Acum, eu mai adaug că, rezolvarea problemei nu o rezolvă omul, ci Dumnezeu, prin om. De aceea, ședințele nu trebuie să se întindă pe o perioadă lungă de timp, ci, din contră, vindecarea lui Dumnezeu, este, de cele mai multe ori, instantanee. Iar atunci când durează, este din cauza necredinței noastre și a păcatului.

Astea fiind spuse, haideți să ne întoarcem la greutatea muncii. Pe oamenii din lume, îi pot înțelege că vor să fie ușoară viața, deoarece, ei sunt conduși de firea lor pământească.

Dar, adevărații creștini sunt conduși de Duhul Sfânt, prin duhul omului. Sau, în altă formulare, duhul omului este iluminat, guvernat și condus de către Duhul Sfânt.

Și de ce este aceasta? Pentru a împlini poruncile noului legământ, mărturisind-L pe Domnul Isus Hristos că este Fiul lui Dumnezeu, înviat din morți și proslăvindu-L pe Dumnezeu.

Efectul acestei călăuziri este: viața noastră se va asemăna foarte mult cu viața Domnului Isus Hristos.

Iar viața lui poate fi caracterizată așa: smerenie, suferințe, slujire.

Nicio caracteristică nu este ușor de suportat, sau de dus pentru firea pământească. Firea păcătoasă a omului, se va simți schingiuită, maltratată, în chinuri de moarte, când cele 3 caracteristici vor fi active în viețile noastre.

De aceea ni se spune și că firea poftește împotriva Duhului.

Căci firea pământească poftește împotriva Duhului, și Duhul, împotriva firii pământești; sunt lucruri potrivnice unele altora, așa că nu puteți face tot ce voiți.

Galateni 5:17 VDCC

Iar dacă mie, munca îmi este ușoară, când spun aceasta, de fapt spun că firii mele îi merge bine, iar în viața mea, voi vedea cu ușurință faptele firii pământești (vezi Galateni 5:19-21). Și acestea vor fi puternic alimentate de mândria firii mele.

În schimb, dacă munca mea pare imposibilă, eu mă smeresc, munca mea plină de suferințe se transformă în slujirea aproapelui, iar eu, nu pot merge mai departe și nici nu pot face ceva, decât prin Duhul Sfânt, care îmi dă puterea, văzând astfel și roadele Duhului Sfânt (Galateni 5:22-26).

A lui Dumnezeu să fie toată slava, în veci! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: