Care este versetul tău preferat din Biblie?

woman holding book
Care este versetul tău preferat din Biblie?

De ce contează această întrebare? Pentru că spune de fapt foarte multe lucruri despre tine.

Ar putea fi un fel de CV, al tău, dar nu pe partea de abilități pentru a fi angajat la o firmă, ci, abilitățile tale spirituale.

Și da, sunt conștient că, tot ceea ce spun aici, este valabil și pentru mine, mai ales că, urmează să răspund și eu la această întrebare, în cele ce urmează.

Dar, până atunci, haideți să mai stabilim câteva aspecte.

În primul rând, pentru a avea un verset preferat, vorbim de cineva care le-a citit pe toate și din cele citite a stabilit că versetul ales, este preferatul. Pentru că, dacă n-am citit Biblia în întregime și aleg un verset din Geneza, de exemplu, de unde știu eu, că versetul preferat nu se află în Romani, sau Evanghelia după Ioan, sau orice altă carte, pe care eu n-am parcurs-o?

Apoi, în al doilea rând, sunt mulți care aleg versetul lui preferat, pe baza alegerii altuia. De exemplu, auzeam des când eram mic, că versetul de aur al Bibliei, este Ioan 3 cu 16.

Într-adevăr, este un verset foarte frumos, dar, nu mai este acesta versetul meu preferat, deoarece, acum, îl consider pe altul mai potrivit pentru un om care a crescut un pic și își dorește să crească în credință și în sfințenie.

Dar, la acest punct, chiar dacă v-ați dat seama, accentul, pe care vreau să-l subliniez, cade pe individ. Adică, fiecare în parte citește și alege în dreptul lui, nu ia ceva ales de altcineva. Că, poate sunt persoane care chiar aleg un verset ales și de alții, dar nu acesta e motivul alegerii, ci, el, ca și individ/persoană, a ales versetul, având argumente și o experiență personală în spatele acestei alegeri.

În al treilea rând, versetul preferat, se poate schimba în timp. Adică, într-o perioadă de greutăți și încercări, versetul meu preferat poate să fie unul de încurajare, de îmbărbătare. Sau, într-o perioadă de cercetare, să am un verset preferat, care să mă îndemne spre smerenie, creștere și sfințire.

Și, cu timpul, când poate trecem prin diverse încercări, vom putea spune că suntem echipați, deoarece avem versete potrivite, care ne ajută să ieșim din orice fel de situație. Bineînțeles, nu pe puterea noastră, ci tot prin puterea lui Dumnezeu, dar noi ne-am făcut partea: asimilând în noi, Cuvântul lui Dumnezeu.

Și, în al patrulea rând, dacă este, sau sunt versetele noastre preferate, care ne descriu pe noi, ca și nivel spiritual, ar fi bine să le acordăm un loc special în viața noastră, făcându-le vizibile și pentru alții.

Iar aici, sunt mai multe variante, fiecare după preferință. Unii pot memora versetul preferat, și cum prind ocazia într-o discuție, îl prezintă din propria memorie. Alții își scriu pe tricouri. Alții îl pun pe pereți. Dar atenție, orice formă ar veni în exterior, trebuie s-o analizăm să vină dinspre interior și nu invers.

Acum, partea pe care unii poate o așteaptă: versetul meu preferat.

Cine are poruncile Mele și le păzește, acela mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi și Mă voi arăta lui.

Ioan 14 cu 21 VDCC

Da, acest verset este pentru ucenicii Domnului Isus. Nu e pentru oricine. Dar, pentru cine este crescut de Domnul și ajunge la acest nivel, cred că este un verset foarte cuprinzător și foarte important.

Hmm, tocmai am șters mai multe argumente, prin care spuneam de ce este acesta versetul meu preferat, deoarece, lăsându-le aici, ar fi încurcat pe unii, convingându-i să aleagă același verset, pe baza argumentelor mele.

Acum, dacă predici altora, te provoc să vorbești din versetul tău preferat. Și dacă nu predici, te provoc să vorbești celor din casa ta, celor din familia ta, dar și prietenilor și apropiaților tăi, despre versetul tău preferat.

Și astfel, mai împlinim un pic din ce ni se cere:

Vorbiți între voi cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești și cântați și aduceți din toată inima laudă Domnului.

Efeseni 5 cu 19 VDCC

A lui Dumnezeu să fie toată slava, în veci! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: