Stânca noastră este Domnul!

sea of clouds
Stânca noastră este Domnul!

Și cum putem explica asta celui care ne întreabă? Cum dăm socoteală, în fața celui care ne cere explicații pe înțelesul lui?

Domnul mi-a dat o imagine și o voi descrie aici, pe care eu cred că o putem folosi să dăm socoteală celor ce ne cer asta, dar poate să înțelegem și noi mai bine. Și aceasta, pentru că noi ne bucurăm când Domnul ne folosește să vorbească aproapelui nostru și nu zicem niciodată că, ce-a vorbit Domnul e numai pentru altul, ci, mai întâi e pentru mine.

Acestea fiind spuse, intrăm în descrierea imaginii primite de la Domnul.

Pe mare se pornea o furtună mare. Valurile se ridicau mândre și se loveau de ce prindeau în calea lor. Groaza a intrat în toate bărcile aflate pe mare.

Dar Domnul spune așa: ”valurile arată bucățile de stâncă, pe care bărcile, aflate în apropierea malului, nu le vedeau când apa era liniștită.

Numai că unii, când au văzut stânca, au zis: ”pe-așa furtună numai asta îmi mai trebuia”. Și au numit stâncile un pericol și au plecat în larg.

Dar în larg, furtuna era mai mare, acolo se nășteau monștrii apelor. Acolo luau ființă valurile îngrozitoare și aveau cea mai mare putere.

Atunci s-a auzit o voce blândă care invita toate bărcile de pe apă, să se apropie de stâncă și să se lege strâns de ea pentru că numai această stâncă îi poate salva de apa mării.

Iar aceia care au plecat spre larg nu s-au mai putut întoarce, căci furtuna i-a înghițit.

Acum, furtuna dă semne că vrea să înceapă. Sunt eu pregătit de ea? Stau legat bine de stâncă? Ești tu pregătit? Este într-adevăr Domnul Isus Hristos stânca noastră?

Luați seama dar, fraților, ca niciunul dintre voi să n-aibă o inimă rea și necredincioasă, care să vă despartă de Dumnezeul cel viu.

Ci îndemnați-vă unii pe alții în fiecare zi, câtă vreme se zice: „Astăzi”, pentru ca niciunul din voi să nu se împietrească prin înșelăciunea păcatului.

Căci ne-am făcut părtași ai lui Hristos dacă păstrăm până la sfârșit încrederea nezguduită de la început, câtă vreme se zice: ”Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile, ca în ziua răzvrătirii.”

Evrei 3 de la 12 la 15 VDCC

A lui Dumnezeu să fie toată slava în veci! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: