Robinetul prin care apa nu curge, îngheață

robinet apa close up photo of water drop
Robinetul prin care apa nu curge, îngheață

O iarnă pe cinste se pare că vine și sfaturile care vin spre noi sunt bazate pe economie.

„Și tu vii să ne spui să lăsăm apa să curgă la robinet încontinuu, ca să nu înghețe? Sunt mult mai multe soluții tehnice, prin care se poate face și economie!”

Cred că afirmația de mai sus, este în mințile fiecăruia dintre noi. Numai că, în perioada aceasta, în care noi trăim, adevărul este livrat de cele mai multe ori, incomplet, ori prezentând numai o perspectivă, ce oferă un beneficiu ascuns pentru cineva.

Bineînțeles că nu vorbim despre risipă. Ci, vrem să vorbim simbolic, despre lucruri pe care nu toți le-ar suporta dacă ar fi transmise în mod direct.

Așa că, vom continua descrierea imaginii noastre, pentru a înțelege și contextul.

Vom presupune că acest robinet este unul expus afară. Soarele, ploaia, vântul, zăpada și înghețul, îl vor încerca, ca pe tânărul viteaz din basme.

Dar, dacă viteazul din basme, devine prin încercări mai puternic, robinetul, devine mai slab, mai vulnerabil.

Și aceasta e din cauză că robinetul nu are liber arbitru și nici o putere în interiorul lui, prin care poate să realizeze ceva.

Aceste două elemente sunt în mâna instalatorului, respectiv a utilizatorului, de a decide, iar puterea robinetului nu se poate observa decât în urma plasării apei, cu presiune, la porțile lui.

Pentru că, un robinet, poate sta perioade lungi de timp, pe-un raft, sau într-o cutie, într-un depozit, fără să-și atingă scopul. Și, noi, astfel de robinete, în această stare de așteptare/neutilizare, le considerăm a fi complet inutile.

Și totuși, unii vorbesc de robinet, ca fiind mijlocul de control, o formă de manipulare a maselor, transformându-l uneori chiar într-un idol. Știu, pare ciudat numai să te gândești că un om normal și întreg la minte, s-ar închina unui robinet.

Dar, închinarea înaintea unui lucru, chiar dacă pentru înțelepți este nebunie, pentru nebun este normalitate, chiar poate tradiție.

Acum, dacă revenim la perioada dinainte de îngheț, perioadă foarte similară cu perioada de acum, în care se anunță o iarnă cumplită, cum alegem să ne protejăm robinetul?

Îl putem demonta și îngropa în pământ, la fel ca și acel om, din pilda talanților, care alege să îngroape talantul primit, într-un ștergar.

Sau, am putea să-l îmbrăcăm cu izolație, precum Saul încerca să-l îmbrace pe David, înainte de confruntarea cu Goliat, făcând și viteazul și robinetul greoi, inadecvați pentru a-și îndeplini scopul lor.

Și bineînțeles, să apelăm la varianta ineficientă, de a lăsa ca apa să curgă din plin prin robinet, protejându-l astfel de la îngheț.

Hmm, totuși, dacă gerul este foarte mare, poate îngheța și apa, chiar dacă nu în profunzime, dar suficient cât să strice robinetul.

”Deci, nu e o soluție deloc bună asta!” se grăbește cineva să strige.

”Ai dreptate! Cea mai bună soluție nu este robinetul, ci apa care tâșnește din munte, filtrată și încercată de munte, pe care noi îl numim izvor.”

Și apa de izvor, îmi va oferi apă bună de băut, chiar dacă va trebui să sparg o pojghiță de gheață, formată la suprafață.

Da! Izvorul nu se strică niciodată! Izvorul devine mai bun și mai puternic cu fiecare încercare.

Și ce-mi place cel mai mult e că, robinetul se strică, de fapt, pentru că e lucrarea omului. Pe când izvorul este creația lui Dumnezeu: nu se strică, potrivit pentru orice tip de om.

La izvor, omul însetat se satură; cel murdar se spală; cel obosit, se odihnește; cel mândru, se smerește și cel nebun, se înțelepțește!

Tot așa este și cu Biblia! Ea este un izvor pentru noi și chiar dacă a fost scris folosind mâna omului, ea este insuflată de Dumnezeu. Și dacă o citim, o studiem și ne-o însușim în viețile noastre, acest izvor minunat, va țâșni în râuri de apă vie!

Astfel, dragă cititor, te invit să mergem în muntele sfânt a lui Dumnezeu, să urcăm la izvorul de sus și să ne adăpăm constant din el, odihnindu-ne și linistindu-ne, căutând să creștem în harul și cunoștința Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos!

Și dacă Dumnezeu, ne pune să fim robinet pentru alții, El ne va ajuta, ne va îmbărbăta și ne va aminti când ne va fi greu, că robinet suntem doar o scurtă perioadă și nu avem nicio problemă să fim robinete prin care apa curge constant, având apă proaspătă tot timpul, iar când robinetul se defectează știm că alergarea noastră s-a sfârșit și răsplata ne așteaptă sus în cer.

A lui Dumnezeu să fie toată slava, în veci! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: