Care mecanic caută motorul unei mașini în portbagaj, sau pe locurile din față?

brutal man repairing motorbike in workshop
Care mecanic caută motorul unei mașini în portbagaj, sau pe locurile din față?

La cât de multe mașini merg pe străzile de astăzi, cred că ar trebui să ne raportăm cu un respect mai mare față de cei care ne repară și ne mențin mașinile în starea de bună funcționare.

Deci, dacă aceasta cred că este atitudinea corectă față de mecanici, titlul nu poate și nici nu vreau să fie interpretat cu o tentă ironică asupra meseriei, sau a oamenilor care practică această meserie grea.

Atunci, cum interpretăm titlul?

Haideți să începem cu o perspectivă generală. Sunt mulți șoferi care nu știu exact cum se alimentează o mașină cu benzină/motorină. Dar, chiar și acei șoferi, știu că motorul se află sub capotă și știu și rolul lui: motorul face mașina să se deplaseze.

Acum, dacă orice șofer știe acest lucru, cum ar putea un mecanic, care e ca un doctor/expert pentru mașină, să nu știe locul motorului. De ce l-ar căuta unde nu este?

Unii ar putea spune: ”Poate că are mintea tulbure de la diverse substanțe toxice pentru rațiunea lui”.

Iar alții: ”Poate că are o boală care îl face să uite, sau să nu mai aibă mintea funcțională.”

Indiferent de abordare, oamenii, îl elimină de pe lista lor de ”mecanici” și vor începe să caute un altul. În schimb, prea puțini se vor gândi la el și la problemele lui personale, fiind prea ocupați și distrași de etichetare și prejudecăți.

Dar Biblia e foarte clară și directă pe acest aspect: ”Cum faci, așa ți se va face!”, sau: ”Ce semeni aceea vei secera!”.

Astfel, oamenii când ajung și ei în greutățile similare mecanicului nostru fictiv, încep să simtă răceala, duritatea, ura etichetării și indiferența pe propria piele, își dau seama cât de greșită este această abordare. Dar, ce-am sădit, aceea culegem…

Haideți să ne întoarcem un pic la observațiile pe care lumea le observă și identifică bine. Da, problema nu e la indentificare, ci la raportare, dar am stabilit deja aceasta prin paragraful de mai sus.

Dar, când oamenii vin și identifică substanțe toxice pentru rațiunea unui om, de cele mai multe ori identifică corect.

Numai că, aici sunt multe detalii. Să spui despre cineva că nu gândește bine e simplu, dar să identifici și sursa acelei substanțe toxice și cum ajunge să reacționeze în corpul uman, e deja mult prea complicat pentru marea majoritate.

Eu îmi propun să prezint un singur exemplu, mai puțin discutat: muzica pe care noi o ascultăm.

Au tot apărut în ultimii ani diverși oameni care au prezentat adevăruri despre industria muzicii comerciale, care efectiv e dominată de sataniști, sau oameni posedați de diverși demoni.

Videoclipurile sunt pline de ritualuri, simboluri și semne sataniste. Îmbrăcămintea lor e făcută să îți anuleze bunul simț și conștiința. Iar partea de compunere a versurilor și de înregistrare audio este plină de mișcări/cuvinte cu rol de hipnoză, manipulare nocivă, îndoctrinare demonică și chiar incantații prin care se invită demonii în viața ascultătorului.

Acum știi adevărul despre muzica comercială.

Vreau să știi și adevărul despre muzică: ”Muzica este un instrument prin care Dumnezeu este slăvit, de aceea este și un instrument atât de puternic emoțional pentru noi!”

Deci, dacă vezi că rațiunea și conștiința ta se bate cu morile de vânt, verifică ce intră în tine, că s-ar putea să nu fie alcool, tutun, sau droguri, ci chiar muzica pe care o asculți.

Bineînțeles că îți recomand să analizezi pe rând orice sursă cu care te alimentezi.

Acum, am putea spune câteva cuvinte și despre cealaltă abordare, care observă a doua etapă a unei surse toxice din viața omului: ”toxicitatea care intră în mine, mă îmbolnăvește!

Toți oamenii păcătuiesc! Dar, oamenii care se alimentează constant din aceleași surse toxice, se îmbolnăvesc și de cele mai multe ori, aceea le este și cauza principală găsită pe certificatul de deces…

Și vom merge tot pe exemplul cu muzica comercială.

Cu cât ascultă mai multă muzică comercială, cu atât un om va fi mai chinuit de pofte murdare, indecență și vulgaritate.

Iar aspectul cel mai trist al vulgarității este lipsirea omului de identitate…De asta și Biblia spune că omul, când cade în păcat a murit spiritual.

Și aceasta spusă în mod direct înseamnă că își pierde identitatea lui de om, creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, iar în urma păcatului el renunță la identitatea sa, primită în dar de la Dumnezeu, ca să se facă una și asemeni cu acel demon, care stă în spatele acelui păcat...

Da! Omul când alege să păcătuiască, se lasă cucerit de un demon (sau de mai mulți), să fie chinuit, să i se tulbure rațiunea, să i se anuleze conștiința, ca să fie robit, îmbolnăvit și chinuit până la moarte, ca mai apoi, să împartă aceeași soartă veșnică cu a demonilor: chinul veșnic!

Acum, dacă orice om păcătuiește, care e soluția/ salvarea?

Dacă ai ajuns până aici, citește în continuare, pentru că este cel mai important aspect al vieții tale:

Când oamenii, te indentifică ca fiind păcătos, robit și chinuit de demoni, ca și ei, chiar dacă te vor invita în comunitățile lor, să păcătuiți împreună, ei se vor raporta la tine, ignorându-ți identitatea ta originală. Ei te acceptă doar dacă ești posedat de același tip de demoni ca și ei.

De aceea înaintașii noștri ne-au lăsat învățătura aceasta, printr-o vorbă ușor de memorat: ”cine se aseamănă, se adună”.

Dar, SINGURA noastră salvare este Domnul Isus Hristos!

El este Calea, Adevărul și Viața!

Cine vrea să meargă la Dumnezeu, numai prin Domnul Isus poate să ajungă! Așa că, să-L căutăm pe Dumnezeu, prin Domnul Isus Hristos, la fel cum și un mecanic bun, știe locul motorului și se duce direct și din prima unde trebuie.

Numai că noi, suntem în situația în care noi avem mașina defectă și trebuie să mergem cu ea stricată și murdară la Singurul care ne primește, vrea și poate să ne repare.

Iar cel mai frumos și îmbucurător aspect îl găsim în vorbele Lui când spune:

Pentru că Fiul omului a venit să caute și să mântuiască ce era pierdut.

Luca 19 cu 10 VDCC

Deci, te invit să cauți viața la sursa ei: adevărata viață este în și cu Domnul Isus Hristos!

Caută, dându-ți toate silințele să te întâlnești cu Domnul Isus Hristos, fiind atent și băgând de seama că El este la ușa vieții tale și vrea să îți ofere să guști din bunătățile vieții adevărate, care duce la viața veșnică, în prezența lui Dumnezeu!

Harul să fie cu toți cei ce iubesc pe Domnul nostru Isus Hristos în curăție. Amin.

Efeseni 6 cu 24 VDCC

Iar Aceluia care poate să vă păzească de orice cădere și să vă facă să vă înfățișați fără prihană și plini de bucurie înaintea slavei Sale, singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, să fie slavă, măreție, putere și stăpânire, mai înainte de toți vecii, și acum, și în veci. Amin.

Iuda 1 versetele 24 și 25 VDCC

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: