Ce se vede în casă? Mirosul parfumului se poate vedea?

asian figure stone asia

Ce se vede în casă? Mirosul parfumului se poate vedea? Cred că acestea sunt următoarele întrebări firești, pentru cei care au citit articolul de săptămâna trecută.

Înainte de a discuta puțin despre întrebările de mai sus, haideți să mai punem câteva întrebări.

Cui i-ar putea vreodată să-i placă să aibă o astfel de statuie, drept idol în casa sa?

Și, dacă s-ar găsi cineva, oare în ce stare ar fi?

La prima întrebare aș răspunde cam așa: eu cred că oamenilor ce aleg astfel de idol în casa lor, nu este din cauză că le place de cum arată, ci le place modul de trai care l-a făcut să arate așa.

Iar, la a doua: starea omului trebuie să fie una căzută în păcat. Pentru că doar robit de păcat ai ochii închiși, să nu poți vedea consecințele, fiind robul propriilor plăceri.

Săptămâna trecută am vorbit despre faptul că, mirosul casei, descrie fidel, faptele celor ce o locuiesc.

Și cel mai important aspect este, că, aceste fapte, de fapt, descriu extrem de fidel, cui slujesc cei care locuiesc în casa respectivă.

Numai că, majoritate vor prefera să vadă, pentru că nu pot mirosi. Sau mai degrabă, nu vor să depună acele eforturi și sacrificii pentru a putea mirosi (enumerate deja în articolul precedent).

Astfel, intrăm direct în pâine, și, în loc s-o mirosim, azi ne uităm la ea. Da, practic vom vorbi despre aceleași lucruri, doar că, din perspectiva ochilor.

Toate lucrurile sunt într-o necurmată frământare, așa cum nu se poate spune; ochiul nu se mai satură privind și urechea nu obosește auzind.

Eclesiastul 1:8 VDCC

Înțelepciunea Divină, pusă peste Solomon, scrie aceste cuvinte minunate, extrem de adânci.

De ce nu include și nasul care nu se mai satură să miroase?

O variantă ar fi, pentru că prea puțini își folosesc propriul nas. Iar dacă ce vezi cu ochiul și auzi cu urechea se poate modifica, astfel încât să poți fi păcălit, mirosul și gustul, dacă funcționează, spun adevărul.

Dar, acestea din urmă nu sunt populare. În schimb, văzul și auzul, sunt pe placul majorităților, a maselor de oameni: ei vor să vadă și să audă.

Problema cu văzutul e următoarea: nivelul de informații pe care îl primește organismul este devastator de mare, pentru cineva care nu e suficient de crescut.

Iar prin această creștere, înțelegem că trebuie să fii capabil să vezi prin miros și gust, mai întâi. Ca mai apoi, să fie detaliat prin auz și văz.

Da! Asta e esențialul de vorbit aici! Dar, cine are urechi să audă și să pună în practică? Cu siguranță, nu e ceva ce descrie masele de oameni, din păcate…

Acum, dacă ne uităm atenți la noi în casă, având mirosul și gustul casei în minte, ce vedem?

Vedem idolii din casă, sau vedem altarul închinat singurului Dumnezeu adevărat, Creatorul universului?

Iar, dacă vedem idoli, hai să facem curățenie, pentru că, mirosul este insuportabil, iar gustul, ne provoacă greață.

Și dacă noi, care avem o fire păcătoasă în noi, avem reacții atât de severe, cum ar putea Dumnezeu să privească cu plăcere înspre casa noastră? El, care este sfânt, sfânt, sfânt!

Haideți să ne desfătăm în dorința de a-L sluji pe Dumnezeu, iar dacă El privește cu plăcere la noi și la casa noastră, bucuria noastră este deplină și suficientă!

Și pentru că vorbeam la început de faptul că cineva care ar vedea un astfel de idol în casă, nu ar avea cum să-i placă, haideți să vedem și de ce omul, în general, având ochi, este păcălit și nu efectiv nu vede.

Confortul meu, este oxigenul, mândria mea este benzina, iar răzvrătirea mea este chibritul ce face să explodeze totul.

Ce să mai vezi după așa explozie? De fapt, ochii și auzul, de obicei se pierd pentru totdeauna, numai după o singură explozie!

Dar, salvarea noastră este la Dumnezeu, care, ne-a dat șansa să ne numim copiii Săi, prin credința în Domnul Isus Hristos. Iar, o dată ce devenim copii de Dumnezeu, El ne dă Duhul Său cel Sfânt, care ne face să vedem, să auzim, să gustăm și să mirosim, ceea ce îi face plăcere lui Dumnezeu, Tatăl nostru din ceruri!

A Lui să fie slava în veci! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: