Cine a inventat extinctorul?

red fire extinguisher against wall

Cine a inventat extinctorul?

Dacă căutăm pe google, primim ca și rezultat rapid, două nume de inventatori: George William Manby și Ambrose Godfrey.

Și, dacă căutăm despre fiecare în parte, amândoi, se nasc după anul 1700. Iar acum stai și te gândești așa: ”Cum? până în secolul 18, n-a mai stins nimeni focul?”

Răspunsul este unul cât se poate de simplu: ”focul se tot stinge, chiar înainte de a-l descoperi noi.”

Dar, cum răspunsurile simple, au nevoie de multe explicații complexe, haideți să încercăm să înțelegem ceva mai mult, din acest răspuns simplu.

În primul rând, ne-ar fi mai util să nu căutăm inventatorul/inventatorii, ci, să conștientizăm că există o listă extrem de lungă de oameni care au descoperit câte ceva, de-a lungul timpului și au început să le așeze.

La fel ca și la un joc de puzzle. Primii au găsit cutia și au desfăcut-o. Apoi, următorii, au luat piesele și le-au întors pe toate cu fețele în sus. Următorii, au început să facă conturul și tot așa, până, ce, ultimii doi, au pus ultimele piese.

Dar, greul cel mare, nu e la sfârșit, ci la început. Iar noi, fix invers facem. În loc să apreciem pe toți și să ne inspire contribuția fiecăruia, noi, tindem să-l aplaudăm pe cel care a pus ultimele 2 piese, de bucurie că e gata puzzle-ul.

Deci, dacă e o listă întreagă, al doilea punct constă în faptul că, oamenii care au lucrat la facerea puzzle-ului, nu e corect să fie numiți inventatori. Ci, o denumire mai onestă ar fi: curioși, sau descoperitori.

Iar pentru aceasta, vom schimba imaginea. De la puzzle, plecăm la foc.

Nu putem spune că a inventat vreun om focul. Omul l-a descoperit.

Când văd animalele focul, fug. Plantele se închid. Numai că, Dumnezeu l-a făcut pe om superior. Așa că, omul curajos, a vrut să vadă de ce animalele fug. Și urmărind traseul, a descoperit focul.

Dar și acest descoperit, e un cuvânt tare interesant.

Omul nostru, care a mers pe traseul animalelor ce fugeau de foc, el doar a urmat un drum. Și, urmând acest drum, el a găsit un foc mistuitor. Acuma, probabil, că unii ar vrea să-i afle numele, ca să putem actualiza cu adevăratul descoperitor al focului.

Dar, asta nu este dat, dintr-un motiv foarte bine întemeiat, pe care o să-l vedem în cele ce urmează.

Ce știm sigur, este că acel om e mort. Pentru că, acest om curajos, nu a avut nicio problemă să urce dealul, în timp ce toți se grăbeau să-l coboare și ajungând la foc, să fie atins și omorât de foc.

Acum, cred că ți-ai dat seama că noi vorbim, în mod simbolic aici.

De aceea, după ce omul nostru este omorât de focul mistuitor, el învie, iar, în ochii noștri, ai celorlalți oameni, el strălucește precum soarele și este plin de putere, că, te încălzește când te apropii de el.

Iar tuturor care se ating de el, mor și învie pe loc, dar având și ei strălucirea lui.

Deja, cred că nu mai are sens să mă chinui să scriu cu litere mici, pentru că, noi, pe acest om, ar trebui să-L știm, deoarece El ni s-a descoperit nouă.

Și anume este vorba despre Domnului Isus Hristos, care S-a dat pe Sine jertfă, pentru păcatele noastre, pentru ca oricine crede în El, să aibă viața veșnică.

Totuși, El este între noi, prezent prin Duhul Sfânt. Dar, oare se mai găsesc oameni credincioși și curajoși, care să se atingă de El?

Uau! Deci, Acela care a creat totul, inclusiv, oamenii și focul, ne-a oferit această șansă, să ne atingem de Fiul lui Dumnezeu, prin credință și astfel, El să ni se descopere, oferindu-ne dreptul să ne numim copii de Dumnezeu, iar noi, ca oameni, în majoritate, să fugim de așa șansă?

Să fugi de lumină, pentru a rămâne în întuneric, nu este altceva decât nebunie. Iar oamenii, găsesc de buni, pe aceia care fac ca ei, adică, pe aceia care fug de lumină, pentru a rămâne în întuneric.

La lumină este adevărul, iar întunericul are minciuna.

Dacă pentru tine, inventatorul focului și a întregei creații nu este Dumnezeu, atunci, sigur ești în întuneric.

Dacă soluția de a stinge focul, nu vine tot de la Dumnezeu, ca și o descoperire pentru noi, făcută de El, atunci sigur ești în întuneric.

Dar, dacă Dumnezeu este totul pentru tine, atunci, prin această credință, solzii de pe ochi vor cădea și vom vedea, prin procesul sfințirii, tot mai clar, cât de bun este Domnul.

Gustați și vedeți ce bun este Domnul!

Ferice de omul care se încrede în El!

Psalmul 34:8 VDCC

Domnul este bun și drept, de aceea arată El păcătoșilor calea.

Psalmul 25:8 VDCC

A lui Dumnezeu să fie toată slava, în veci! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: